SUBSIM Radio Room Forums

SUBSIM Radio Room Forums (https://www.subsim.com/radioroom/index.php)
-   Classic Subsims (https://www.subsim.com/radioroom/forumdisplay.php?f=173)
-   -   Command Aces of the Deep and Win 7 (https://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=168641)

Feuer Frei! 04-28-2010 07:55 AM

Command Aces of the Deep and Win 7
 
I'm so close to getting this to work, but it trips over on me with a sound-related error.
What i've read so far is that sound is not going to be possible with this game (?) to run it.
To disable sound before running it, create shortcut to desktop of aodcd and put "-s" (to disable sound) after aodcd.exe
Well, it spits up a a error saying not correct path or something like that so can't use that option atm.
Anyone got this thing to work on Win 7 64-bit?

IanC 04-28-2010 09:33 AM

CAOD is very picky when it comes to sound cards. I got mine to work in XP by disabling my sound blaster and letting my mother board sound take over (or the other way around, I don't remember).

Dan D 04-30-2010 09:29 AM

Hi, I have just installed CAOD on my new netbook with windows 7 and the game is running.

I am new to Windows 7, but here is what I did:

right-click game icon, click "property", click "compatibility" and there you

1) click "windows 95 compatibility mode" and
2) click "265 colours",

save changes and start game.

The error message "sound related error" does no longer occur.

At least, I think that was what I did. Like I said, Windows 7 is all new to me.

I love it: COAD on my little netbook.

Feuer Frei! 04-30-2010 11:02 AM

Quote:

Originally Posted by Dan D (Post 1378369)
Hi, I have just installed CAOD on my new netbook with windows 7 and the game is running.

I am new to Windows 7, but here is what I did:

right-click game icon, click "property", click "compatibility" and there you

1) click "windows 95 compatibility mode" and
2) click "265 colours",

save changes and start game.

The error message "sound related error" does no longer occur.

At least, I think that was what I did. Like I said, Windows 7 is all new to me.

I love it: COAD on my little netbook.

Thanks Dan D, i'll give that a go when i get a bit of time. :up:

Feuer Frei! 04-30-2010 11:16 AM

Quote:

Originally Posted by Feuer Frei! (Post 1378452)
Thanks Dan D, i'll give that a go when i get a bit of time. :up:

It works! Problem solved, many thanks Dan D! :yeah:

Dan D 05-02-2010 12:57 PM

You're welcome!

Enjoy!

Nippelspanner 12-21-2010 11:40 AM

I have Win7 (64bit) and no luck with CAOD. When I try to install it (setup.exe) he is moaning that I do not have a 32bit system. When I try to launch the AODCD.exe, he is talking about an error (missing shell.dll)

How did you guys installed this at all? I would love to play AOD again, still the best subsim of all times...

Any tips? :cry:

fitzcarraldo 01-12-2011 06:15 AM

Hi, mates! I want to install my original AOTD in W7, but the setup.exe file donīt work with W95 compatibility, 256 colours and administrator rights.

How can I install the game? I want to "extract" some sound stuff and graphics for making mods for my SH3.

Many thanks and best regards.

Fitzcarraldo :salute:

Anton88 02-23-2011 12:20 PM

Whoever still has problems with Command Aces of the Deep let me know, I might me able to help.
I made mine working just fine the other day - on Win7!

fitzcarraldo 02-23-2011 01:24 PM

Quote:

Originally Posted by Anton88 (Post 1604169)
Whoever still has problems with Command Aces of the Deep let me know, I might me able to help.
I made mine working just fine the other day - on Win7!

Great!!! Can you post a "tutorial" fot that? Iīm nostalgic of the old good times and I want to play a campaign in my laptop (W7).

Many thanks and best regards!

Fitzcarraldo :salute:

Anton88 02-24-2011 08:52 AM

Quote:

Originally Posted by fitzcarraldo (Post 1572578)
.... I want to "extract" some sound stuff and graphics for making mods for my SH3.

Many thanks and best regards....

Fitzcarraldo :salute:

:)

What do you want to extract from the game?
I'm trying to extract the Emblems or add new ones but I dont know what file/folder they are located.

I also want the torpedo impact sound in Aces of the Deep - its way better then SH3. Maybe you can help me find that, It's not in any format that I know of..
cant find it
:cry:

fitzcarraldo 02-24-2011 09:25 AM

Quote:

Originally Posted by Anton88 (Post 1604958)
:)

What do you want to extract from the game?
I'm trying to extract the Emblems or add new ones but I dont know what file/folder they are located.

I also want the torpedo impact sound in Aces of the Deep - its way better then SH3. Maybe you can help me find that, It's not in any format that I know of..
cant find it
:cry:

Iīll try with your instructions, and after, Iīll extract some stuff, if itīs possible.

I think (I donīt remember it), the sound files are "wav".

I have the original CD with mediterranean expansion, but the problem is the game is uninstallable. SETUP.EXE donīt work with W7 (compatibility W95, 256 colours).

The files in the CD are compressed; I canīt extract they. But Iīll try with your method. Thanks for PM.

Regards.

Fitzcarraldo :salute:

Fish In The Water 04-07-2011 10:08 AM

Quote:

Originally Posted by IanC (Post 1376172)
CAOD is very picky when it comes to sound cards.

Very true...

Great sim, but it was designed at just the wrong time in the evolution of sound cards. I've spent what seems like countless hours trying to come up with working configurations on various systems (some with success and some not).

That being said, I'm glad to hear reports of success on Win 7. Good news! Very encouraging indeed!! :rock:

ironcoffins 12-16-2012 08:40 PM

help....
 
Quote:

Originally Posted by Anton88 (Post 1604169)
Whoever still has problems with Command Aces of the Deep let me know, I might me able to help.
I made mine working just fine the other day - on Win7!


hi folks.. tried what you said.. but it still won't work. 256, win 95 and admin rights. ???? ideas?????

Dan D 12-18-2012 02:07 AM

So you tried this?:

"install game,
right-click game icon, click "property", click "compatibility" and there you

1) click "windows 95 compatibility mode" and
2) click "265 colours",
3) save changes."

You have made sure that you really have saved the changes, and the game still wont start?

Simply ignore the error message "sound related error" if it pops up and don't use the voice recognition while you are playing the game, that makes the game crash.

What happens if you try to run the game? What error messages do you get?


All times are GMT -5. The time now is 04:34 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright Đ 1995- 2019 Subsim