SUBSIM Radio Room Forums

SUBSIM Radio Room Forums (https://www.subsim.com/radioroom/index.php)
-   SHIII Mods Workshop (https://www.subsim.com/radioroom/forumdisplay.php?f=195)
-   -   Mod from Onealex (https://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=248010)

Kumando 02-22-21 05:59 AM

Quote:

Originally Posted by Onealex (Post 2731770)
No. By default there is Atlantic campaign changed by me.

So if I want to play in the Mediterranean I must activate it right? Another thing the hydrophone is working on the surface even with the h sie fix on, did you noticed this?

Onealex 02-22-21 06:06 AM

Quote:

Originally Posted by Kumando (Post 2731787)
So if I want to play in the Mediterranean I must activate it right? Another thing the hydrophone is working on the surface even with the h sie fix on, did you noticed this?

1 Yes
2 Hydrophone is ok

Kumando 02-22-21 06:10 AM

Quote:

Originally Posted by Onealex (Post 2731770)
No. By default there is Atlantic campaign changed by me.

Quote:

Originally Posted by Onealex (Post 2731790)
1 Yes
2 Hydrophone is ok

What do you mean OK it's working as intended?

Onealex 02-22-21 06:19 AM

Quote:

Originally Posted by Kumando (Post 2731793)
What do you mean OK it's working as intended?

Hydrophone works only when U-boat is under water

Kumando 02-22-21 06:27 AM

Quote:

Originally Posted by Onealex (Post 2731794)
Hydrophone works only when U-boat is under water

Hum I must have messed up something then.

midnightcrisis 02-22-21 01:06 PM

It seems, that U-Boat ranges are 50% higher?:hmmm:

Mad Mardigan 02-22-21 02:13 PM

Quote:

Originally Posted by midnightcrisis (Post 2731894)
It seems, that U-Boat ranges are 50% higher?:hmmm:

1 thing to understand.. the world, as you see it in game, is NOT the same exactly, as is in real time or real life. :yep:

So, taking that into account, it usually takes more distance to get from point A to point B, in game.. so to compensate for that, subs ranges.. as you pointed out here... are more than what it would be in real life.

It is owing to what I have outlined, which has been done by others here on subsim... numerous times, to be frank about it.

in doing this, is a working trade off to compensate for the real world limitations in game.

There's only so much that a 3d engine, can be pushed to go before it fails utterly & completely...

As it is understood by Me, from what I have read...

Hopefully, this info has helped... :shucks:

M. M.

:Kaleun_Salute:

Kumando 02-22-21 02:30 PM

Merchants move very fast in this mod is it historically accurate?

midnightcrisis 02-22-21 03:22 PM

Quote:

Originally Posted by Mad Mardigan (Post 2731925)
1 thing to understand.. the world, as you see it in game, is NOT the same exactly, as is in real time or real life. :yep:

So, taking that into account, it usually takes more distance to get from point A to point B, in game.. so to compensate for that, subs ranges.. as you pointed out here... are more than what it would be in real life.

It is owing to what I have outlined, which has been done by others here on subsim... numerous times, to be frank about it.

in doing this, is a working trade off to compensate for the real world limitations in game.

There's only so much that a 3d engine, can be pushed to go before it fails utterly & completely...

As it is understood by Me, from what I have read...

Hopefully, this info has helped... :shucks:

M. M.

:Kaleun_Salute:

With other words: a bigger world. Ok, that helps:Kaleun_Salute::Kaleun_Cheers:

Onealex 02-22-21 03:41 PM

Quote:

Originally Posted by Kumando (Post 2731935)
Merchants move very fast in this mod is it historically accurate?

https://en.wikipedia.org/wiki/ON_convoys
Due to storm conditions the speed of convoys is reduced to 5-7 knots. In other cases there are convoys with speed 9-11 knots

Belmondo 02-22-21 04:03 PM

Quote:

Originally Posted by Onealex (Post 2731947)
https://en.wikipedia.org/wiki/ON_convoys
Due to storm conditions the speed of convoys is reduced to 5-7 knots. In other cases there are convoys with speed 9-11 knots

I have a question about the amount of depth bombs on destroyers, after the last attack on the convoy, I was cornered by three destroyers, 130 bombs were dropped on me, is that ok

Onealex 02-23-21 03:05 AM

Quote:

Originally Posted by Belmondo (Post 2731953)
I have a question about the amount of depth bombs on destroyers, after the last attack on the convoy, I was cornered by three destroyers, 130 bombs were dropped on me, is that ok

Too little or too much in your opinion? I think that there are some inconsistencies. I have to think how I can fix them...

Kumando 02-23-21 04:31 AM

OneAlex 3 questions, you have the bad weather fix in the options selector turned off by default, is it because your ships already go slow in storms right? And you also have the turm and diesel damage fix off by default is it also conflicting with your mods? Cheers.

Onealex 02-23-21 04:40 AM

Quote:

Originally Posted by Kumando (Post 2732045)
OneAlex 3 questions, you have the bad weather fix in the options selector turned off by default, is it because your ships already go slow in storms right? And you also have the turm and diesel damage fix off by default is it also conflicting with your mods? Cheers.

1 No. It is needed for weather transitions (the bad weather fix should be off)
2 Yes
3 I think that Diesel Damage fix is not realistic feature (the U-boat should run on flank speed few hours but not only 10 minutes)

Kumando 02-23-21 04:43 AM

:Kaleun_Salute:
Quote:

Originally Posted by Onealex (Post 2732047)
1 No. It is needed for weather transitions (the bad weather fix should be off)
2 Yes
3 I think that Diesel Damage fix is not realistic feature (the U-boat should run on flank speed few hours but not only 10 minutes)



All times are GMT -5. The time now is 05:03 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1995- 2022 Subsim®
"Subsim" is a registered trademark, all rights reserved.