PDA

View Full Version : O.. Nareszcie mozna se pogadac.

2019
03-09-06, 06:18 AM
Naprawde rze jest tak dzuzo Polakuw tutaj?
Dajcie sie znac.

(moj pisemny polski jurz nie jest tak dobry)

Polak
03-09-06, 10:42 AM
Witaj kolego, wywalczylem dla nas Forum, za duzo polakow na forum narazie nie ma, ale przybedzie teraz jak dostalismy wlasne forum. :)
Dzisaj wieczorem rozpoczne kampanie reklamowa nowego forum. :yep: :D

2019
03-10-06, 12:37 PM
Witam.
Widze ze kolega tez mieszka zagranicom.
Jak tam jest w szwecji?

Polak
03-10-06, 04:00 PM
Nie najlepiej, ale w dzisiejszych czasach gdzie jest dobrze? :D
A kolega pozwoli ze sie spytam jak jest w Holandi?

2019
03-10-06, 05:50 PM
No wlasnie wszendzie jest tak samo.
Da sie rzyc ale to nie jest tak jak se moji rodzicze mysleli jak tu pryjechali.

Czensto jeszcze witasz nasz kraj?

Bo ja co rok jezdze aby spotkac sie z rodzinom.
Czasami to mi bardzo brakuje.

Polak
03-11-06, 07:03 AM
Czesto przebywam w Polsce, ale mam tez blisko do kraju, 19 godzin promem lub godzinka samolotem :) Na rok siedzie gdzies z 3 miesiace w Polsce. Owszem tez mi brak rodzinki ale rowniesz mi brakuje Polskiego piwa i Polskiej wodki :D

2019
03-11-06, 08:13 AM
aha, polskie piwko.
tu w poblizu jest polskie biuro podruzy.
nietylko bilety morza unich dostac ale terz rozne produkty z polski, magazyny, no i terz piwo.

Polak
03-11-06, 10:34 AM
Zazdroszcze! Tu w Szwecji panuje straszny socializm, sklepy monopolowe naleza pod rzad, maja calkowity monopol i straszne ceny. Jest tylko jeden gatunek polskiej wodki a polskiego piwa to juz oni chyba nie maja. Na szczescie mam znajomych ktorzy bardzo czesto jezdza do Polski, wiec zawsze cos mi kupia. Jak nikt nie jedzie do Polski to kupuje od Polskich tirowcow, oni zawsze cos maja :D
Ale trzeba uwarzac bo policji to sie nie podoba. :down:

XXi
03-13-06, 04:13 PM
No cóż...

ja z kolei jestem rozpięty pomiędzy Warszawą a Nagoją. Różnica polega głównie ;) na tym , że tutaj prawie nie ma Polaków i cudzoziemców, a do Polski stąd daleko... około jedenastu tysięcy kilometrów.

Nie ma polskiego piwa ( w ogóle trudno o zagraniczne, a miejscowe jest OKROPNE ), a z innych alkoholi jedynie Żubrówka, której szczerze nie znoszę. Dlatego nie mam innego wyboru i od pewnego czasu polubiłem sake.

Japonia to naprawdę piękny kraj.. może kiedyś się bardziej na ten temat rozpiszę.

PL_General
03-13-06, 04:31 PM
Witajcie Polacy :)
Mieszkam w niemczech i czesto gram w SH3. Jak narazie jestem w klanie Polishseamen :D
www.polishseamen.w-n.pl
Co by tu jeszcze powiedziec, jestem mlody :P (i to bardzo mlody)

Polak
03-13-06, 05:42 PM
No cóż...

ja z kolei jestem rozpięty pomiędzy Warszawą a Nagoją. Różnica polega głównie ;) na tym , że tutaj prawie nie ma Polaków i cudzoziemców, a do Polski stąd daleko... około jedenastu tysięcy kilometrów.

Nie ma polskiego piwa ( w ogóle trudno o zagraniczne, a miejscowe jest OKROPNE ), a z innych alkoholi jedynie Żubrówka, której szczerze nie znoszę. Dlatego nie mam innego wyboru i od pewnego czasu polubiłem sake.

Japonia to naprawdę piękny kraj.. może kiedyś się bardziej na ten temat rozpiszę.

Kolego, jak wyladowales w Japonii??(Jesli moge sie spytac) :) Szczerze mowiac to bym sobie nigdy nie wyobrazil ze jakis Polak by tam pojechal. :lol:
Ladny kraj i napewno jest tam duzo mozliwosci ale tak jak napisales, to kawal drogi od Ojczyzny...
Mam nadzieje ze sie kiedys rozpiszesz nt. Japonii, z wielka przyjemnoscia bym przeczytal taki tekst. :up:

Witajcie Polacy :)
Mieszkam w niemczech i czesto gram w SH3. Jak narazie jestem w klanie Polishseamen :D
www.polishseamen.w-n.pl
Co by tu jeszcze powiedziec, jestem mlody :P (i to bardzo mlody)

Witam na Subsim.com PL_General, bardzo mnie cieszy ze wpisales swoj pierwszy post tu na Polskim forum. :up:
Dobrze by bylo jak bys zrobil troche reklamy dla nas (polskiego forum) tam na Polishseamen. Forum jest nowe i malo ludzi wie ze istniejemy. :sunny:

XXi
03-13-06, 06:28 PM
No cóż - w tym momencie mogę powiedzieć tylko że tu pracuję, na dodatek miasto w którym przebywam to NIE Tokyo - cudzoziemców jest tutaj bardzo mało, najwyżej kilka tysięcy; z tego Polaków jest, jak szacuję, najwyżej 20 osób ( i większość znam osobiście ).
No i jeszcze jedna uwaga na szybko: w Japonii angielski niekoniecznie jest przydatny. Szczerze mówiąc, współczuję osobom nie znającym japońskiego...

PL_General
03-14-06, 07:47 AM
Jak chcesz to napisz tam posta, nie ma sprawy.
A nie chcecie sie u nas zarejstrowac i zagrac w Sh3, z polakami ??
My chesto gramy SH2 vs DC, ale zaczynamy teraz ciagle grac w SH3 od 20.03.06.
Mamy tez oczywiscie komunkator glosowy o nazwie Ventrilo. Napiszcie do Admina U-96 i wam wszystko powie.
Wiecie nie bardzo umie anglika, jak bym cos nie kapowal w jakims postcie to pomozecie mi ??

XXi
03-14-06, 09:33 AM
Hm... z pomocÄ… po niemiecku, angielsku nie ma problemu.

PL_General
03-14-06, 03:33 PM
Niemiecki umiem bezproblemowo, przeciez zyje w niemczech. Problem w angliku, bo dopiero mam 2 rok.

Polak
03-15-06, 10:21 AM
Jak chcesz to napisz tam posta, nie ma sprawy.
A nie chcecie sie u nas zarejstrowac i zagrac w Sh3, z polakami ??
My chesto gramy SH2 vs DC, ale zaczynamy teraz ciagle grac w SH3 od 20.03.06.
Mamy tez oczywiscie komunkator glosowy o nazwie Ventrilo. Napiszcie do Admina U-96 i wam wszystko powie.
Wiecie nie bardzo umie anglika, jak bym cos nie kapowal w jakims postcie to pomozecie mi ??
Hehe, mam nadzieje ze zapomniales "e". Byl bym bardzo wdzieczny jak bys cos tam napisal na nasz temat. :yep:

Offog
03-15-06, 01:36 PM
Rany... czuję się tu jak ubogi krewny ze wsi... wszyscy tacy światowi, a ja... w Warszawie :cool:

Polak
03-15-06, 03:48 PM
Serdecznie witam na Subsim! Cieszy mnie bardzo ze rowniesz i kolega wybral swoj pierwszy post tu w Polskiej czesci forum wpisac! :D
Warszawa to jedna z najfajniejszych stolic w Europie! :)
Zmiata Sztokholm z ziemi, wolal bym juz mieszkac w Wa-wie, niz tu.

JiMi
03-16-06, 03:42 AM
Czesc.

Witam serdecznie wszystkich. Ja tez jestem zarazony SH3 :) gra jest poprost cudowna...mieszkam w kraju na zadupiu zwanym Olsztynem...

takie male pytanko czy udalo wam sie moze ustrzelic jakis polski statek w sh3? ja mam na koncie jedno trafienie small albo coastal marchant pod polska bandera :)

jeszcze raz pozdrawiam wszystkich rodakow zatapiajacych dla Kriegsmarine :)

XXi
03-16-06, 04:34 AM
Owszem, zdarzyło się... Small Merchant (ani chybi M/S Rozewie ;) ) . Gorzej, że w Skagerraku, na początku 1940 r. A gram korzystając z RUb - przynajmniej wówczas, obecnie uskuteczniam Tonnage Mod ale mam trochę mieszane uczucia.

A sama gra jest boska.

Co do Warszawy - tu się urodziłem i obecnie, chwilowo, przebywam.

JiMi
03-16-06, 05:01 AM
:) ja tez korzystam z Rub-a 1.45 i do tego jakies 25 innych modow ;) war tonnage nie instalowalem bo jestem w srodku patrolu a moje ostatnio przygody z instalacja modow w srodku patrolu skonczyly moja kariere hehe

musze powiedziec ze po zainstalowaniu rub-a mialem nieco mieszane uczucia ale teraz nie wyobrazam sobie gry bez modow...

pozdro

XXi
03-17-06, 10:46 AM
Jeśli chodzi o RUb, to musiałem zmienić model fatygi bo mi nie odpowiadał, ale... tak czy inaczej, obecnie nie wyobrażam sobie SH III bez modów, nawet jeśli jest to bardzo dobra gra.

Obecnie próbuję Tonnage Mod i na razie mam lekko mieszane uczucia. Statki toną dużo wolniej i to jest fajne o tyle że opiera się na rzeczywistości, ale... czasem toną zbyt wolno i nie wiadomo co zrobić ( dobijać, zostawiać ? ). Poza tym, mam wrażenie że z Tonnage Mod trzeba więcej torped, by wykończyć przeciętny cel. No i strasznie rzadko torpedy magnetyczne wyrządzają poważne szkody.

Ah, nie spodoba siÄ™ to odinstalujÄ™ :)

Qppralke
03-21-06, 01:11 PM
Siemanko.

Ja piszę z Wali, a pochodze ze Świnoujścia. (stąd pewnie pociąg do morza :-) )

Na subsim przychodzę ze względu na Dangerous Waters a przedtem Sub Command .

W polskim gronie spotykamy się na ooo.vel.pl/forum . Gdzie można spotkać wyżej podpisanego Offoga :-)

Nie omieszkam wspomniej tego forum u nas.

I mam nadzieje że nikt się nie obrazi , jeśli nas zareklamuję :-)

Gramy teoretycznie we wszystkie samulatory pola walki. SWAT 4 , Operation Flashpoint, SH, DW , Loc-on itd . . . .

Adres naszego forum : wsz.vel.pl/forum

Gramy gdy zbierze siÄ™ ekipa

Offog
03-21-06, 02:18 PM
Hłe, u nas w Warszawie też jeżdżą pociągi do morza... ;-)

Pole
03-28-06, 03:21 AM
I ja wszystkich witam. Wlasnie nieco ochlonalem po przeprowadzce do Belfastu i uznalem, ze warto by zreinstalowac DW i wrocic na SubSim. Do tego jestem milo zaskoczony polskim subforum, nomen omen smile
Pozdrawiam wszystkich serdecznie!

Pole

PS. Najpierw wrzucilem tego posta w innym temacie dlatego daje go tez tu poniewaz widze, ze ten jest czesciej odwiedzany :)

PPS. Wysciowo tez jestem z Wawy ale Polske opuscilem 6 lat temu i paletam sie po swiecie ;)

Pole
03-28-06, 03:25 AM
I ja wszystkich witam. Wlasnie nieco ochlonalem po przeprowadzce do Belfastu i uznalem, ze warto by zreinstalowac DW i wrocic na SubSim. Do tego jestem milo zaskoczony polskim subforum, nomen omen :)
Pozdrawiam wszystkich serdecznie!

Pole

PS. Najpierw wrzucilem tego posta w innym temacie dlatego daje go tez tu poniewaz widze, ze ten jest czesciej odwiedzany :)

PPS. Wysciowo tez jestem z Wawy ale Polske opuscilem 6 lat temu i paletam sie po swiecie ;)

Polak
03-28-06, 03:49 PM
Zawsze chcialem pojechac do Belfastu i sie napic piwa :D
Irlandia to jeszcze nie tak daleko od Polski, i na szczescie tanie linje lotnicze tam lataja. :)

XXi
03-28-06, 04:46 PM
Też prawda... gdy po raz pierwszy pół roku temu pojechałem do Japonii pomyślałem sobie, że Europa, jeśli chodzi o możliwość dostania się w określone miejsce i możliwość powrotu, wcale nie jest taka ogromna ;)

Irlandia jest piękna, ale klimat troszeczkę nie dla mnie :(

Myszkin
04-04-06, 07:49 AM
Witam!

Niezmiernie miło zobaczyć polski akcent na subsim. Zapraszam jednocześnie na "monotematyczne" ;) forum http://www.ubootwaffe.pl/forum/, gdzie już od wielu miesięcy/lat trwają ożywione dyskusje nie tylko na temat SH3. :)

Pozdr.

Grom
04-04-06, 07:59 AM
Skoro wszyscy się witają to powitam również i ja.
Grom lat 37 na stałe zamieszkały w Wielkiej Brytanii. Przez 5 lat mieszkałem w Islandii i doszedłem do wniosku, że egzotyczne kraje są dobre ale tylko na wakacje. Zatęskniłem za Europą i dałem wióra spowrotem bliżej kontynentu.

Teraz nie mogę powiedzieć, że gram choc od gier się zaczęła moja przygoda z historią i marynarką. W rodzinnej stronie Subsimu, SubClub zostawilem kilka sladow swojej obecnosci. Na codzień staram się prowadzić stronkę, niestety brak czasu widać na niej w każdym miejscu.

Pozdrawiam

Pole
04-05-06, 04:47 PM
Zawsze chcialem pojechac do Belfastu i sie napic piwa :D
Irlandia to jeszcze nie tak daleko od Polski, i na szczescie tanie linje lotnicze tam lataja. :)

Hehe, ano Guinness jest tu w porzadku, Ulster fry tez, w ogole Belfast jest ciekawym miejscem. Tanie linie sa, tylko ,ze do Polski nic nie ma bezposrednio i trzeba tluc sie przez Londyn i wtedy to juz wcale nie jest tanio. Zreszta do Polski na razie nie chce mi sie latac, zreszta nie bardzo jest po co ;)

Pole

amigo
04-15-06, 11:44 AM
Witam no to ja wypiję WASZE zdrowie polską Warką Strong- zapewno lepsza i mocniejsza od zachodnich wynalazków.
pozdrawiam

Grom
04-15-06, 04:54 PM
Witam no to ja wypiję WASZE zdrowie polską Warką Strong- zapewno lepsza i mocniejsza od zachodnich wynalazków.
pozdrawiam
Nie wiem jak inni, ale ja mogę się rozkoszować polskimi wyrobami piwowarskimi u siebie. ;)

amigo
04-16-06, 04:59 AM
No to bardzo miło Panowie- Polacy, że pomimo porozrzucania Was po całym świecie, mozemy popisać sobie na tym forum-poświęconym zresztą najlepszej symulacji U-boota-SH III.
Dobrze było by stworzyć zgraną pakę i prać ( w SH III) inne narodowości.
Niestety ja jestem dopiero na etapie nauki ręcznego ustawiania porametrów torped jakoś mi to nie bardzo wychodzi, ale jak wiem, są u nas fachowcy w tej dziedzinie.
Pozdrawiam

2019
04-16-06, 05:37 AM
pozdrawiam
Nie wiem jak inni, ale ja mogę się rozkoszować polskimi wyrobami piwowarskimi u siebie. ;)
Wczoraj jescze mialem Tyskie.
Unas mozna dostac polskie piwo ale trzeba wiedziec gdzie. :D

amigo
04-16-06, 05:44 AM
2019- masz w podpisie fotke u-boota typu UB 1, posiadasz moze podobne jego fotki tylko wyraźniejsze???.
Tyskie??!! ostatni raz piłem nie rozwodniane rok temu, gdy kolega przywiózł mi prosto z browaru, te w sklepach sa jakby rozrzedzone.
Pozdr

Polak
04-16-06, 06:31 AM
Dla mnie moze i byc rozwodniane :D i tak bedzie lepsze od Szwedzkiego piwa. Tu w Szwecji sprzedaja piwo o 3,5 % :lol:
Jak chcesz cos mocniejszego to musisz isc to specjalnego sklepu monopolowego, a tam sa takie ceny ze glowa boli. :yep:

Grom
04-17-06, 03:41 PM
Unas mozna dostac polskie piwo ale trzeba wiedziec gdzie. :D
Jest:

Tyskie
Żywiec
Warka
Brok
Okocim

Można kupić albo w sklepiku, albo w pubie sieci "J.D. Wetherspoon", do tego jest i Żubrówka, albo cała gama wódek białych. To dla tych, którzy wolą mocniejszego drinka ;)

Kekacz
04-21-06, 07:20 AM
O jak miło!

Witajcie tu zgromadzeni! :)

Na forum zaglądałem od dłuższego czasu, zarejestrowalem się niedawno, głównie z powodu dostępności do działu z modami SH3 :> Nawet nie patrzyłem niżej, dopiero trafiłem do polskojęzycznej częsci po wiadomościach POLAKa :)

W SH3 (wczesniej sh2) gram od premiery tego sima w naszym kraju. Z przerwą jesienno-zimową, teraz wrocilem i nie moge się oderwać. Nawet sny głupie mnie już napadają. Ostatnio śniło mi się, że strzelałem z flaka do mew, które nadlatywały całymi chordami :D

Trudno jednak dzielić czas pomiędzy grą a fotografią, która jest moją pasją, czasami sie udaje :)

On-line nie gram, na to już wogóle brak czasu. Trudno, jakoś przeżyję. Wiem co to jest adrenalina w pojedynkach z żywym przeciwnikiem, wszak uwielbiam simracing.

Tyle tytułem powitania.

Ps. A nasze piwo, zawsze mogę na miejscu za kogoś wypić, nie powiem, że bez przyjemności :D

majama
04-21-06, 02:50 PM
Witajcie

Cieszy mnie ten polski zakątek, chociaz dalej najważniejsze rzeczy czyta sie na forum głownym po angielsku i dalej najlepszym polskim forum o ubotach jest Ubootwaffe Forum, to dobrze że to powstało. Miły ślad.

Kpt Lothar
07-06-06, 02:50 PM
Czesc,

Milo czytac wreszcie subsim po polsku!
Jestem Tomasz i mam 26lat. Czê¶æ osób z bie¿±cego w±tku zna mnie bardziej ni¿ lepiej :hmm:.
W przeci±gu lat bylem czlonkiem najpierw PolishSeamen a potem VirtualPolishNavy. Gram g³ównie w DW; rzadzie w SH3 z powodu braku sprzêtu.
Pozdrawiam

Qppralke
07-12-06, 10:45 PM
Kpt Lothar, hehe, pamiętam Cię jeszcze z VPN. Ale gdzieś Cię potem wsysło . Jak będziesz chciał popływać w DW w ławicy to zapraszam na ooo.vel.pl/forum . Ja mam ksywkę Qppralke. Pozdro

Kpt Lothar
07-13-06, 02:29 AM
oo fajnie. poznajê.
ciekaw± macie stronkê i nazwa równie ciekawa. ja staram sie plywac KILO glownie, jako ze mam zamilowanie do "starszych" konstrukcji ktore plywaja na akumulatorach pod wod± i czasem musza wystawiac snorkela. :ping: :ping: :ping:

dodalem cie do gg.

torpcatcher
07-16-06, 08:31 AM
Hey,

Jestem nowy na tym forum. Gram na GS w DW. Zawsze sie zastanawialem gdzie moge spotkac polskich graczy i znalazlem. This forum rocks:rock:. Mam nadzieje ze kotregos dnia razem zagramy.

2019
07-16-06, 12:23 PM
No wlasnie cziekawie by bylo se pograc DW przes multi-player, do dzisiaj ani razu jeszcze mi sie to nie udalo. Zakazdym razem lobby jest puste.
Czy wy macie tak samo?

torpcatcher
07-16-06, 09:04 PM
Ja uzywam Xfire my nick jest torpcatcher. Najczesciej GameSpy ma problemy i nie dziala. Jak chcecie sie zemna skontaktowac to przez Xfire.

2019
07-17-06, 09:15 AM
Ja uzywam Xfire my nick jest torpcatcher. Najczesciej GameSpy ma problemy i nie dziala. Jak chcecie sie zemna skontaktowac to przez Xfire.
Dam Xfire sprobowac, morze se pogramy!

torpcatcher
07-17-06, 03:05 PM
nie moge sie doczekac....:yep::yep::yep::yep:

Ja bym tez chcial sprobowac zagrac w SHIII na necie jeszcze tego nie probowalem. Jezeli macie ochote to sie skontaktujmy i moze ustallimy kiedy.

lucienSeth
07-21-06, 10:51 AM
Zapraszamy na rozgrywki PolishRun codziennie można kogoś spotkac o 18 i 24.:up:
pozdr.

Qppralke
01-31-07, 02:43 AM
2019: Wpadnij do nas. Gramy we w³asnorêcznie wystrugane i zbalansowane misje. Nie s± to typowe pojedynki , raczej scenariusze z konkretnymi zadaniami i zasadami otwarcia ognia. Zmy¶lone konflikty , co¶ jak krótki film. Mo¿e nie koniecznie krótki , bo czasami siedzimy po 4 godziny . .

Czêsto obsadzamy po paru ludzi na jednostkê. Mamy w³asne Ventrilo i w³asne zasady komunikacji, które dziêki Ventrilo nak³adaj± restrykcje dla okrêtów podwodnych. Tak ¿eby nie komunikowa³y siê g³eboko pod wod±

Generalnie, gramy dla zabawy, klimatu i rozpierduchy :arrgh!:

Cyklop
01-31-07, 04:36 AM
Cześć Pralkinowi i innym czytającym.

Chętnie zagrałbym w Wami (OoO) któregoś wieczoru - czy poza Ventrillo można się jeszcze jakoś spotkać przed rozpoczęciem sesji?

Ostatnio na GameSpy pojawia się wielu Polaków - któregoś razu grało nas w sumie czterech (na sześciu uczestników w sumie).

Pozdrawiam,
Cyklop

P.S. Czy wiesz, co się stało z niejakim Gumbasem?

Kpt Lothar
01-31-07, 04:37 AM
Gumbasa znam i nawet mam jego gg jeszcze.

Qppralke
01-31-07, 11:01 AM
Cze¶æ Cyklop , qpe lat :)

Mo¿na nas spotkaæ ca³y czas na forum , a je¿eli koniecznie nie chcesz siê rejestrowaæ to shoutbox powinien byæ chyba dostêpny dla go¶ci. Ale proponujê siê zarejestrowaæ (to nie boli :-) ) i pogadaæ na forum. Zawsze ³±twiej bêdzie Ciê spotkaæ czy wys³aæ wiadomo¶æ. Zajrzyj do kalendarza i wpisz kiedy masz czas , a reszta siê odezwie. Lothar jest u nas sta³ym go¶ciem. A Gumbasa widzia³em ostatnio na forum Seadevils - o ile by³ to ten sam Gumbas. Nie gra³ z nami chyba wogóle.

S³ysza³em o game spy , ponoæ jest nie¼le. By³ u nas taki kole¶ o ksywce "Kam" chyba. Gra na Game Spy i brzmia³ ca³kiem sensownie , ale niestety pisal jako go¶æ, a zmienili¶my politykê zabezpieczeñ na forum , bo zaczê³y nas nachodziæ boty i facetowi ju¿ nie chcia³o siê rejestrowaæ . A szkoda :roll: Je¿eli go spotkasz to pozdrów . . .

Rejestracja u nas do niczego oczywi¶cie nie zobowi±zuje.
Maksymalnie , grali¶my chyba w 8 osób , ale jakby zebraæ wszystkich którzy u nas bywaj± , wysz³o by wiêcej.

Je¿eli chcesz rzuciæ okiem na nasze scenariusze :

http://www.ooo.vel.pl/forum/viewforum.php?f=70

A tutaj sa opisy z naszych misji :D

http://www.ooo.vel.pl/forum/viewtopic.php?t=912

http://www.ooo.vel.pl/forum/viewtopic.php?t=788

http://www.ooo.vel.pl/forum/viewtopic.php?t=761

A link w banerze zaprowadzi ciê do dzia³u Dangerous Waters

2019
04-13-07, 01:05 AM
Co tam uwas slychac 'polak'?
forum nabiera popularnosci?

Polak
04-13-07, 05:44 AM
Czo³em 2019, fajnie ¿e wpad³e¶!
Forum na pocz±tku nabra³o trochê popularno¶ci, ale teraz pod koniec jako¶ tu ucich³o.
Jak by nie by³o, to ekipa z POLISH RUN nadal pisze swoje AARy. Bardzo fajnie siê je czyta, polecam. Niedawno równie¿ sonar_PL zaprezentowa³ swój model or³a, naprawdê piêknie siê prezentujê. Jak siê burza po Sileni Hunter 4 uspokoi, to razem z Nealem co¶ wykombinujemy ¿eby tu siê ruch zwiêkszy³. By³y mowy o konkursach, ale po wyj¶ciu SH IV Neal praktycznie by³ nie osi±galny.

ubootwafel
11-01-08, 07:43 AM
witam. dlugo czekalem by moc sie zalogowac na radio room. dosyc dlugo obserwuje dforum (takze ubootafe jako GrapHite). gram w sh3, poprzednie czesci tez mi sie udzielaly :up: Po graniu na golym sh3, znalazlem w CDA wzmianke o modzie jakim jest GWX - od razu zassalem by zobaczyc co kryje sie pod ta nazwa. Powiem tylko - juz nigdy nie wroce do golego sh3, nie wiem jak ja moglem w to grac :lol: teraz mam zycie w portach i wiele innych smaczkow. Wieczorami zasiadam do kompa i poplywam troszke w kompani. Co do online chcialbym sprobowac ale cos widzialem ze to dosc skomplikowane :-? ale jesli ktos moze mi to (rejestracje, logowanie, serwery) ulatwic to bylo by bardzo milo :rock:
Pozdrawiam rodakow za wod± i zachodnia granica :arrgh!:
ahoy

ps. mam taka mala uwage: czy musicie uzywac polskich znakow? niektorzy widza je jako "krzaczki" ktore bardzo zniechecaja do czytania postow :-(

evan82
11-02-08, 07:04 PM
Witaj ubootwafel. Ja rowniez nie tak dawno dolaczylem do SubSim. GrapHite? Wydaje mi sie ze widzialem Cie na www.ubootwaffe.pl. Tak, o ile sie nie myle. Widzialem takze tu posty uzytkownika o nicku Grom. Czy to rowniez ten sam kolega?:hmm:
To forum to doskonale miejsce i okazja by doszkolic swoj angielski jak nie ma innego sposobu. Jezu, ale oni musza byc dla mnie wyrozumiali pod tym wzgledem:yep:.

evan82
11-14-08, 11:17 PM
Cholera. Ale tu cisza morska.:ping:

Polak
11-15-08, 06:48 AM
Niestety, forum jakis czas temu umarlo.:shifty:

ubootwafel
11-16-08, 12:00 PM
kazdy siedzi na nasluchu :ping:

ubootwafel
11-24-08, 04:47 PM
ale tak powaznie:

gdzie sa wszyscy? czy poprostu nikt nie korzysta z tego forum??? jak na tak popularne forum (informacje, newsy, linki, mody) to jestem w szoku, ze pl siedzi cicho :cry:

XXi
11-26-08, 05:21 PM
Podejrzewam, że przyczyna jest jedna - mało się dzieje w światku podwodniaków. SH III żyje i ma się dobrze, ale bez rewolucji a czas robi swoje. SH IV... nie mam, nie wiem dlaczego jest cisza. Może mniejsza popularność w PL?

Co do innych subsimów ;) - też panuje cisza morska.

ubootwafel
11-27-08, 12:42 PM
Troszke szkoda. Ja po wyczytaniu chyba wszystkich watkow jestem 'madrzejszy pod woda' ale teraz brakuje mi troche na bierzaco kontaktu z ludzmi z "branzy" :lol:
no i czas sprobowac swoich sil w multi ale z tym widzialem, ze nie ma lekko, jakies rejestracje dziwne :damn:

tak nawiasem: po zmianie procka zapodalem sh4 i to nie jest to :-( uboot to uboot anie jacys jankesi. To musi byc ciasna puszka a nie jakis podwodny pancernik ;)

kuchciol
11-28-08, 05:41 AM
Witam, po miesiącach cichego czajenia się, mój pierwszy post :) Wiesz, podwodne wilki działają samotnie. Wiem po sobie - zaglądam tu od paru miesięcy, czytam co mnie ciekawi, szukam informacji, ale jak widzisz, dopiero teraz piszę pierwszego posta. A i to z ciekawości i nudów raczej niż z konieczności. Siedzi się cicho i czeka albo szuka - jak w Uboocie :)

Matrose
11-29-08, 06:41 PM
Baczno¶æ! Oficer na pok³adzie!

Witam!!!

Mi³o kogo¶ ¿ywego spotkaæ od nas . ^^
Gracie mo¿e w Dangerous Waters?

ubootwafel
11-30-08, 04:17 AM
Gracie mo¿e w Dangerous Waters?

ja nawet nie wiem jak to wyglada :smug:
moze jakbym mial to bym gral ale tak skupiam sie na sh3 :rock:

Polak
11-30-08, 06:36 AM
Witam, po miesi±cach cichego czajenia siê, mój pierwszy post :) Wiesz, podwodne wilki dzia³aj± samotnie. Wiem po sobie - zagl±dam tu od paru miesiêcy, czytam co mnie ciekawi, szukam informacji, ale jak widzisz, dopiero teraz piszê pierwszego posta. A i to z ciekawo¶ci i nudów raczej ni¿ z konieczno¶ci. Siedzi siê cicho i czeka albo szuka - jak w Uboocie :)

Witam pana na pokladzie!

mariuszj1939
11-30-08, 08:20 AM
Ja gram multiplayer (hard) jako jedyny z Polski :cry: w XVII flotylli
http://nordfront.org/xvii/

Niestety moze ze wzgledu na wymagany Angielski ;)

Polak
11-30-08, 06:31 PM
Panowie,
A moze macie jakies pomysly jakby ozywic nasza Polska czesc subsim?

kuchciol
12-01-08, 02:03 AM
Dziękuję za powitania :) O 'Dangerous Waters' wiem tyle, że jest. Godne polecenia? Bo może mi się prezent pod choinkę szykuje?
A jeśli chodzi o forum - w ogóle zauważam, że ostatnio jakby fora internetowe zwolniły. Może to zima, może ludzie już się przyzwyczaili i już ich tak nie ciągnie. Może się mylę. Problem jest taki, że graczy angielskojęzycznych jest więcej - zatem jak ma się chęć pogadać albo o coś zapytać, to szansa na odzew jest większa. Większość z nas zna angielski, lepiej lub gorzej, większość z 'nich' nie zna polskiego. Więc i ruch mniejszy.

Tasman
12-02-08, 12:43 PM
Panowie,
A moze macie jakies pomysly jakby ozywic nasza Polska czesc subsim?

Jakby popatrzeć na statystyki to najwięcej czytelników ma wątek z ligi Silent Hunter 3 POLISH RUN. Niestety w chwili obecnej nie mam hosta aby wznowić nieco te zawody. Jakby znaleść kogoś kto by nie zawiódł w tej roli to, między innymi, dla dobra forum a także dla naszej wspólnej zabawy można by wskrzesić ducha tych rozgrywek. Z tego co przeczytałem powyżej to nie brakuje chętnych do gry. Jakby ktoś chciał zainwestować w te sprawę to najlepiej niech odzezwie się na PM.
Pozdrawiam

Belmondo
12-21-08, 10:58 AM
Witam co sie sta³o ze forum Die Ubootwaffe nie dzia³a

ubootwafel
12-28-08, 09:55 AM
czy zna (widzial) ktos jakas liste gdzie wypisane czarno na bialym jakie zmiany wnosi GWX3.0 w stosunku do GWX2.1 (2.0) ? jakies screeny?

jak cos zapodalem nowy watek :-)
http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?p=1014135#post1014135

i jeszcze zobaczcie to :-) probowalem sie dogadac ale nie wychodzi ;-)
http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?p=1014271&posted=1#post1014271

mariuszj1939
12-29-08, 05:43 PM
[quote=ubootwafel]czy zna (widzial) ktos jakas liste gdzie wypisane czarno na bialym jakie zmiany wnosi GWX3.0 w stosunku do GWX2.1 (2.0) ? jakies screeny?

Tak naprawde to GWX 3.0 wnosi glownie poprawki bledow, troche zmian kosmetycznych oraz kilka mniejszych modow do uzycia.
Brak nowych jednostek. :down:
Ciekawa rzecz to dodanie w 1945 przerzutu z Gdyni uciekinierow statkami Goya , Gustloff itd oraz polujacych na nie okretow podwodnych :up:

ubootwafel
12-29-08, 05:56 PM
Ciekawa rzecz to dodanie w 1945 przerzutu z Gdyni uciekinierow statkami Goya , Gustloff itd oraz polujacych na nie okretow podwodnych :up:

no prosze - male a cieszy :cool:

ubootwafel
01-08-09, 10:13 AM
proponuje zmiane tematu na : niestety nie mozna sobie pogadac :cry:

kranz
01-10-09, 09:38 AM
proponuje zmiane tematu na : niestety nie mozna sobie pogadac :cry:

nie no, mozemy pogadac, np o pogodzie.:lol:

Wojak
01-26-09, 05:29 AM
Więc na początek chciałbym sie przywitać z załogą. :)
Jest to mój pierwszy post na tym forum. Od dawna tu zaglądałem, ze wzgledu na wiele odsyłaczy krażacych po internecie. Na poczatek bardzo noobowskie pytanie:
Gdzie mozna ustawic miejsce zamieszkania? :oops: Jakos nie znalazłem tej opcji :D
Pytanie nr. 2 to moje problemy z instalacją GWX 3:
Mianowicie po 2/3 instalowania sie gry wyskakuje bład:
"D:/Programfiles/ubisoft/silenthunterii/data/terrain/data/terraindata.bdf An error occured while trying a copy a file:
the source file is corrupted." i 3 przyciski ignore, retry i abort. Co zrobic??
Mam SH3 wersje 1.4 waga plików GWX sie zgadza więc... pytam o pomoc.
Aha gdy klikam Ignoruj to błąd wyskakuje z każdym nastepnym plikiem.
Na konie chciałbym jeszcze raz pozdrowić międzynarodową wspólnote polaków.
Ja jestem z Bytomia na śląsku wiec jestem zaszczycony wasza obecnością.
No rozpisałem sie ale na początek to chyba wskazane ;)

zeke
01-26-09, 07:02 AM
Czołem. Tak jak kolega Wojak zaliczam się do czochrających pokład majtków jeśli chodzi o staż na tym forum. Nie będę się zatem przesadnie wymądrzał i rzucał pretensjami pod adresem bywalców, którzy milczą jak zaklęci, tylko ponownie pokornie i nieśmiało zapytam o mody. Tym razem liczę na odpowiedź ;)
1. Czy GWX3.0 chodzi z polską wersją językową SHIII?

2. Czy można gdzieś przeczytać po polsku jak zainstalować mod? Wiem, nieznajomość angielskiego chluby nie przynosi, ale dopiero się uczę:lol:

A tak na marginesie mam kiepski nastrój bo wpakowałem w Fuso trzy ostatnie torpedy, a ten tylko nonszalancko przechylił sie na burtę i płynie sobie dalej.:damn: Zabulgotałem tylko bezsilnie na "k" i na "ch" i pognałem przez Pacyfik. I tu refleksja. Jesli sie nie mylę to w SH punktów za uszkodzenie jednostki nie otrzymujemy? Jeśli tak to szkoda. Uszkodzenie w czasie działań bojowych dużej jednostki też było sukcesem, bo na całe miesiace odsyłało ją do stoczni na remont. Ale to tylko gra...

Wojak
01-26-09, 08:33 AM
witaj zeke! tak sie składa że znam odpowiedź na twoje pytania:
Ad1: Tak Gwx 3 działa z polską wersją SH3 ale czyni ją anglojęzyczną.
Można ją ponownie spolszczyć uzuwając tego pliku:
http://ja.gram.pl/blog_wpis.asp?id=4756&n=15
Przyznam się że jeszcze go nie testowałem, ale na forach pisali że z GWX 3 chodzi bezproblemowo.
Ad2: Chodzi ci o GWX? Trzeba zainstalowwać czysta wersję SH3 doinstalować patch 1.4b (jeśli go juz masz na płycie tak jak ja (superseller) to nie trzeba) i zainstalować GWX (jeśli to GWX 2.1 najpierw zainstaluj 2.0)
Pozdrawiam

P.S: co do mojego poprzedniego postu to byłem ślepy i niezauwazyłem raportu instalatora o uszkodzonych partach GWX :D

Belmondo
01-26-09, 10:44 AM
Koledzy polecam wam te stonkê tu mo¿ecie znale¶æ GWX 3.0 U-boat 2.1 po zainstalowaniu SH3 + patch 1.4 instalujecie GWX 3.0 i w plik Mods wrzucacie dodatek U-boat2.1 po wcze¶niejszym wypakowaniu i kolejno Dokumentation Optinal Mods i na koniec U-boat 2.1 for SH3 1.4b i gra dzia³a w wersji polskiej http://www.bts-mods.com/?page=sh3-interfacemods-page1#11

Humback
01-26-09, 12:28 PM
Instalacja na wersjê 1.4b - GWX3.0 u mnie instaluje siê normalnie .

Belmondo
01-27-09, 12:37 AM
ubootwafel-skad mozna pobraæ tego moda czy to dodatek jaki¶ racerboys's hud for Milkman i ten STzSinkingShipFix2.1

Matrose
01-27-09, 07:16 AM
Na inny temat:
www.dangerouswaters.pl :rock:

Opis ostatniej wielkiej rozgrywki:
http://www.dangerouswaters.pl/forum/viewtopic.php?t=129 :arrgh!:

Dodam, ¿e staramy siê graæ co wieczór (21.00) ale ró¿nie to wychodzi nie licz±c pi±tków.

Zachêcam do gry ^^:|\\

majama
01-30-09, 06:02 PM
Opis ostatniej wielkiej rozgrywki:
http://www.dangerouswaters.pl/forum/viewtopic.php?t=129 :arrgh!:

Dodam, ¿e staramy siê graæ co wieczór (21.00) ale ró¿nie to wychodzi nie licz±c pi±tków.

Zachêcam do gry ^^:|\\

Access to this part of forum require logged in
czyli zero czytania dla 99% chetnych bo komu by sie chcialo rejestracje dla testów przechodzic

Matrose
01-31-09, 06:43 AM
No tak ale zak³adasz konto i od razu jest aktywowane. Zreszt± jak nie chcesz sie logowaæ to nie :)

ubootwafel
01-31-09, 01:57 PM
ubootwafel-skad mozna pobraæ tego moda czy to dodatek jaki¶ racerboys's hud for Milkman i ten STzSinkingShipFix2.1

przepraszam cie ale nie pamietam :oops:
ale wiekszosc znalazlem na radioroom jest watek o modach i tam jest chyba wszystko co sobie wysnisz :up:

AchtAchtel
02-03-09, 03:51 PM
Access to this part of forum require logged in czyli zero czytania dla 99% chetnych bo komu by sie chcialo rejestracje dla testów przechodzic
Jak ktos chce grac to sie rejestruje, mail moze byc nieprawdziwy, aktywacja jest automatyczna. Takich co 'czytaja' duzo jest tutaj, wielki szum o pierdoly w DW, a do grania nie ma komu.

Na forum DW.PL jedyne co do czytania to sa posty odnosnie zapowiadanych rozgrywek (z reguly co tydzien) oraz o raportach z nich. Na DW.PL sie gra, a nie gada.

Poza tym - wymogiem do wziecia u nas w rozgrywce jest zadeklarowanie tego w poscie. Dlaczego? Otoz powod jest jeden - ktos kto przygotowuje scenariusz i rozgrywke chce wiedziec 'na czym stoi', aby wszystko ruszylo sprawnie, a nie na ostatnia chwile czynic liczne modyfikacje, wraz z pojawianiem sie kolejnych spoznialskich.

Pozdrawiam.
Ps. Do piatku panowie ;)

ubootwafel
11-25-10, 03:48 PM
wracaj±c do tematu...
nareszcie mo¿na sobie pogadaæ :haha:

Yoriyn
11-26-10, 07:45 AM
O tak mozna ale trzeba byc cierpliwym nawet kilka lat na odpowiedz :)

ubootwafel
11-26-10, 11:23 AM
ja zmieni³em kompa... i nie mogê graæ... :wah:
za ma³o pamiêci, grafika zintegrowana tyle tylko, ¿e procesor dwurdzeniowy ale na ca³e szzcê¶cie gra to ma³y procent siedzenia przy komputerze :-)
trzeba siê wzi±¶æ do pracy i zarobiæ trochê grosza by blaszaka podpicowaæ :03:

BuddaPL
09-05-15, 01:29 PM
Ciekawe, czy konto jest zablokowane, bo nie mogę pobrać modów.

Aktungbby
09-05-15, 06:44 PM
Witamy BuddaPL! :salute: After a long silent run! Wiadomość do administratora należy rozwiązać problem z mod ładunków.

Jimbuna
09-06-15, 05:51 AM

There is a limit per day initially but the more you post the higher your allowance should become.

melis
01-29-16, 01:22 AM
Witam Wszystkich rodaków i nie tylko :)

Aktungbby
01-30-16, 03:04 PM
melis!:Kaleun_Salute:

Jimbuna
01-30-16, 08:49 PM
Welcome melis :sunny: