SUBSIM Radio Room Forums
Mods and files for every subsim!

SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > Silent Hunter 4: Wolves of the Pacific > SH4 U-Boat Missions Add On
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-17-2016, 04:15 PM   #1
Gaarmstrong318
Bilge Rat
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 3
Downloads: 0
Uploads: 0
Default Game Crashing when loading first mission - Windows 10 - Clean Install

Hi folks

I used to play silent hunter alot and decided to play again so reinstalled from disk Silent hunter 4 and Uboat missions. can load up fine no problem, create a campaign, get my sub ready and then the game crashes to desktop on load with the usual windows error message "program has stopped working" I've run it as admin and in compatability mode with windows 7 and vista to no luck, can you help?

I run windows 10 64 bit.
not sure of my system specs but way higher than needed.
Gaarmstrong318 is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2016, 06:12 PM   #2
THEBERBSTER
Growing Old Disgracefully
 
THEBERBSTER's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Dibden Purlieu - Southampton
Posts: 7,143
Downloads: 907
Uploads: 0


Default

A Warm Welcome To The Subsim Community > Gaarmstrong318
Subsim <> How To Donate <> See The Benefits <> Support The Community
Highly Recommended SH5 > The Wolves Of Steel Mega Mod

Highly Recommended > LIVING SILENT HUNTER III EDITION 2015 Mega Mod > Full Tutorials And Much More In My Signature

I am running SH4 on OS10 without any problems and not using a compatibility mode..
Do not install in the program folder (x86)
SH4.exe and other applications run as administrator.
SH4.exe OS10 compatibility mode > OS7
Try re-installing without the U-boat missions and see if you can load a stock mission.
THEBERBSTER is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2016, 03:28 AM   #3
Aktungbby
Gefallen Engel U-666
 
Aktungbby's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: where I'm at presently
Posts: 12,631
Downloads: 18
Uploads: 0


Default Welcome aboard!

Gaarmstrong318!
__________________
"Only two things are infinite: The Universe and human stupidity; And I'm not too sure about the Universe..." Philip K. Dick
Aktungbby is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2016, 08:52 AM   #4
Rockin Robbins
Ubuntu Linux for the Win!
 
Join Date: Mar 2007
Location: DeLand, FL
Posts: 8,771
Downloads: 129
Uploads: 53


Default

Quote:
Originally Posted by Gaarmstrong318 View Post
Hi folks

I used to play silent hunter alot and decided to play again so reinstalled from disk Silent hunter 4 and Uboat missions. can load up fine no problem, create a campaign, get my sub ready and then the game crashes to desktop on load with the usual windows error message "program has stopped working" I've run it as admin and in compatability mode with windows 7 and vista to no luck, can you help?

I run windows 10 64 bit.
not sure of my system specs but way higher than needed.
First of all, are you installed in the \program files or \program files (x86) directories?

If so, get them out of there! In Windows 7 and later, those directories (and some others) are "system protected directories." In Microsoft parlance and translated for real humans, this means that Silent Hunter and other programs that store their data in subdirectories of the program directory aren't allowed to run there. I install SH4 in a root directory \Ubisoft.

Viruses, worms, malware and adware are allowed to run unhindered, but you are crippled. That is called "security." Operating systems MUST be secure! If they also work, that is called a bonus, but actual function is not required. And "security" must evidence itself by hardship to the user. Hardship to harmful elements on the Internet may happen but that is strictly an accidental effect.

Welcome to Windows 10: the operating system that threw in the towel on the struggle against malware and became malware itself.
Rockin Robbins is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2016, 02:19 PM   #5
Jimbuna
Chief of the Boat
 
Jimbuna's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: 250 metres below the surface
Posts: 122,420
Downloads: 48
Uploads: 11


Default

Welcome to SubSim Gaarmstrong
__________________
Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something.
Oh my God, not again!!


GWX3.0 Download Page - Donation/instant access to GWX (Help SubSim)
Jimbuna is online   Reply With Quote
Old 07-19-2016, 03:51 PM   #6
Gaarmstrong318
Bilge Rat
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 3
Downloads: 0
Uploads: 0
Icon7

Hi guys Thank you very much for the response, very grateful to get help, I think i know what it is, Direct x9.0c was for some reason uninstalled when i installed u boat missions,I'm doing a full re install to another directory now. Ill keep you posted

Thank you very much!
Gaarmstrong318 is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2016, 04:00 PM   #7
Gaarmstrong318
Bilge Rat
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 3
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

SUCCESS!

So for any one who happens upon this thread, you need to install to program files/ not the (x86) folder.

Second make sure u boat missions doesnt remove direct x!

And bingo its works

Thanks for all the help folks
Gaarmstrong318 is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2016, 07:28 PM   #8
THEBERBSTER
Growing Old Disgracefully
 
THEBERBSTER's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Dibden Purlieu - Southampton
Posts: 7,143
Downloads: 907
Uploads: 0


Default

THEBERBSTER is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:50 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1997- 2017 Subsim