SUBSIM Radio Room Forums
Mods and files for every subsim!

SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SH4 Fleet Boat Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-17-2015, 08:19 PM   #16
Admiral Halsey
Best Admiral in the USN
 
Admiral Halsey's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: USS Enterprise (CV-6)
Posts: 1,748
Downloads: 233
Uploads: 0


Default

Welcome aboard guys! I'm getting the basics of what I know written down(its not much BTW) to get the guide started still but it should be up within a few days.
Admiral Halsey is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2015, 08:21 PM   #17
iambecomelife
Silent Hunter
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 3,945
Downloads: 233
Uploads: 0


Default

I'm not really a noob modder. But there still is a lot I don't know, despite modding the series for almost 10 years! It looks like I'm one of the only older modders still actively working on a major mod, so I'd be happy to help out.
__________________
iambecomelife is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2015, 08:23 PM   #18
Admiral Halsey
Best Admiral in the USN
 
Admiral Halsey's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: USS Enterprise (CV-6)
Posts: 1,748
Downloads: 233
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by iambecomelife View Post
I'm not really a noob modder. But there still is a lot I don't know, despite modding the series for almost 10 years! It looks like I'm one of the only older modders still actively working on a major mod, so I'd be happy to help out.
Anything you can add to the guide would be a great help.
Admiral Halsey is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2015, 04:41 PM   #19
Jolierouge
Sailor man
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 45
Downloads: 16
Uploads: 0
Default

@Merc4ulfate: sound-files are in Data/Sound.
Sonar-Sound is amb_hydrophone and ships you listen to yourself have exampleship_hyd.

greetings

Jolie
Jolierouge is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2015, 06:57 PM   #20
aanker
Pacific Thunder
 
aanker's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Yellow Sea
Posts: 1,723
Downloads: 213
Uploads: 14
Default

Found it. I'd like to participate please. I'm a little rusty however I have some good notes that might blow the cobwebs out.

I started simple 'modding' by following this old topic from Mush Martin back in 'the day':
http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=128825

It helped me learn quite a few things and may help others.

edit:
I have used S3D for editing *.sim & *.dat files a little but am lost beyond that. I 'shiver me timbers' even thinking about nodes but do want to learn more about this powerful tool.

Last edited by aanker; 02-18-2015 at 08:15 PM.
aanker is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2015, 07:08 PM   #21
Jeff-Groves
Village Idiot
 
Jeff-Groves's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: Nevada, Ohio
Posts: 1,696
Downloads: 23
Uploads: 0


Default

How detailed on subjects do you want to get?
What areas do you want info on?
3d subjects, import/export, S3D how to, or just text editing files?
Easy subjects or advanced?
__________________
My doctor told me to start killing people.
Well not in those exact words.
He said I had to reduce the stress in my life.
Same thing.
Jeff-Groves is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2015, 09:49 PM   #22
merc4ulfate
The Old Man
 
merc4ulfate's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Tallahassee florida
Posts: 1,563
Downloads: 182
Uploads: 0
Default

What I am looking to do is add random ambient sounds through the hydrophone when listening manually. There is only one ambient sound but I want to make it longer and add some sounds to it or make it random so that more than one file could be brought up if your listening manually.
__________________
Self-education is, I firmly believe, the only kind of education there is.
~Isaac Asimov~

Mercfulfate
将補
日本帝國海軍

merc4ulfate is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2015, 10:56 PM   #23
Admiral Halsey
Best Admiral in the USN
 
Admiral Halsey's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: USS Enterprise (CV-6)
Posts: 1,748
Downloads: 233
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by aanker View Post
Found it. I'd like to participate please. I'm a little rusty however I have some good notes that might blow the cobwebs out.

I started simple 'modding' by following this old topic from Mush Martin back in 'the day':
http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=128825

It helped me learn quite a few things and may help others.

edit:
I have used S3D for editing *.sim & *.dat files a little but am lost beyond that. I 'shiver me timbers' even thinking about nodes but do want to learn more about this powerful tool.
Awesome and also thinks for the link.(note to self PM Mush and see if we can use anything that still works in guide.)

Also I really need to download S3D and start messing with it. Been wanting to adjust the deck gun strength ever so slightly for ages on pretty much every mod. Aiming to have it take 10 hits max to sink a ship if you get them all under the water line.
Admiral Halsey is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2015, 09:04 AM   #24
pdiddy
Gunner
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 92
Downloads: 213
Uploads: 0
Default

I'd like to change two defaults for torpedo settings:

1. Speed defaults to "High"
2. Depth defaults to "6 feet"

Anybody know where to change this? I'm thinking it must be an easy fix. Menu settings?
pdiddy is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2015, 01:40 PM   #25
Admiral Halsey
Best Admiral in the USN
 
Admiral Halsey's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: USS Enterprise (CV-6)
Posts: 1,748
Downloads: 233
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by pdiddy View Post
I'd like to change two defaults for torpedo settings:

1. Speed defaults to "High"
2. Depth defaults to "6 feet"

Anybody know where to change this? I'm thinking it must be an easy fix. Menu settings?
Think speed is in the DAT files for them. Depth default might be as well.
Admiral Halsey is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2015, 03:33 PM   #26
Klaus
Officer
 
Join Date: Mar 2010
Location: Botosani, Romania
Posts: 243
Downloads: 587
Uploads: 0
Default

for torpedo speed and depht enter in library> torpedo/torpedoes_us.sim with s3d
Klaus is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2015, 03:40 PM   #27
Jeff-Groves
Village Idiot
 
Jeff-Groves's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: Nevada, Ohio
Posts: 1,696
Downloads: 23
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by Admiral Halsey View Post
note to self PM Mush and see if we can use anything that still works in guide.
I'm sure he'd be tickled pink to know he's still helping other Modders.
__________________
My doctor told me to start killing people.
Well not in those exact words.
He said I had to reduce the stress in my life.
Same thing.
Jeff-Groves is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2015, 11:28 PM   #28
pdiddy
Gunner
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 92
Downloads: 213
Uploads: 0
Default

Admiral, Klaus,

Many thanks!

I opened torpedoes_us.sim with S3D. How do you know which torpedoes are which? (all are amun_torpedo_xxx or similar.)

I'm not sure that is the file I'm looking for though. I'm just trying to get the Mk 14 to default to high speed and 6 ft depth (the settings on the left torpedo panel in any of the scope views or attack map.) I almost never shoot them at low speed so would just like the default to be set to high instead of having to change it every time. The 10 foot depth default is ok, but 6 is better! (Reading "Clear the Bridge" by O'Kane, and finding that he (and I suspect most others) pretty much always set depth to 6' unless choppy seas warranted deeper, in which case he would set them all the way down to 10!)

I'm liking this thread, if for nothing else, for enabling people like me to ask dumb questions!

Last edited by pdiddy; 03-05-2015 at 08:37 AM. Reason: addition, clarification
pdiddy is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2015, 04:39 PM   #29
les green01
American Hero
 
les green01's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 589
Downloads: 790
Uploads: 0
Default

I did figure out how to use the same name in campaign so I wouldn't have to type it over again everytime I start a new one and change the start date and sub avaibilty date
les green01 is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2015, 05:32 PM   #30
Jeff-Groves
Village Idiot
 
Jeff-Groves's Avatar
 
Join Date: Sep 2014
Location: Nevada, Ohio
Posts: 1,696
Downloads: 23
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by pdiddy View Post
I opened torpedoes_us.sim with S3D. How do you know which torpedoes are which? !)
Open the torpedoes_us.dat and get the ID of the torpedo.
Doing a search in the .sim then will point you to it.
(torpedo 3, node 6, in the sim is the one you want.)
__________________
My doctor told me to start killing people.
Well not in those exact words.
He said I had to reduce the stress in my life.
Same thing.
Jeff-Groves is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1997- 2017 Subsim