SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations!

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SHIII Mods Workshop
Forget password? Reset here

Join our ship, we have free beer!
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-17-2010, 08:22 PM   #16
arnahud2
Frogman
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 297
Downloads: 641
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by irish1958 View Post
?corrupt file; try downloading it again and reinstall it. Have you changed the SH4.exe file in any way?
It works fine for me; a steady 35fps.
I redownloaded it, checked its CRC (test is ok), SH4.exe is always in the same folder (main directory), i put d3d9.dll and antilag.cfg files in the same folder as SH4.exe (as i done with SH3), but...nothing happened (nothing bad too, lol).

I use the same training mission, the one with a lot of 3D objects (island, many boats and one or two airplaines) to perform my tests, as i did with sh3.

Strange, isn't it, 'cause you said that it looks good for you...and certainly for a lot of peoples too.

Why did such terrific things happened to meeeeeeeeee, whyyy ? (= nervous breakdown)


What is your graphic card manufacturer, ATI or nVidia ? (maybe this dll is more difficult to set with an nVidia grafX card)
__________________


arnahud2 is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2010, 12:08 AM   #17
Badger Finn
Watch Officer
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 332
Downloads: 30
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by arnahud2 View Post
I redownloaded it, checked its CRC (test is ok), SH4.exe is always in the same folder (main directory), i put d3d9.dll and antilag.cfg files in the same folder as SH4.exe (as i done with SH3), but...nothing happened (nothing bad too, lol).

What is your graphic card manufacturer, ATI or nVidia ? (maybe this dll is more difficult to set with an nVidia grafX card)
Try it with out the antilag.cfg and reset your vid card back defaults

Im running a ATI 512 on a laptop and currently all those settings are on default!

Not sure about SH4 since I dont have it so not up on what the antilag.cfg is about, but I can make an educated guess...lol
Badger Finn is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2010, 01:42 AM   #18
arnahud2
Frogman
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 297
Downloads: 641
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Badger Finn View Post
Try it with out the antilag.cfg and reset your vid card back defaults
hi, mate,

Yes, i will try without antilag.cfg and will change quite a bit my nVidia settings, as these one also include a kind of RenderAheadLimit parameter (which may interfer with antilag.cfg ?)

One important detail : i use Dox optimized nVidia Driver, ver. 185.68 since 2 or 3 months. No problems with any of my 3D games or tools.

See you later,
__________________


arnahud2 is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2010, 02:12 AM   #19
clouclou
Gunner
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 91
Downloads: 244
Uploads: 0
Default

What I see, putting fpslimit antilag.cfg of 35, I have a superposition of two fps (action = ctrl + F8). First FPS higher than 40, 2nd 60/80.
Clouclou
clouclou is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2010, 08:11 AM   #20
SquareSteelBar
The Old Man
 
Join Date: May 2006
Location: U-73
Posts: 1,486
Downloads: 413
Uploads: 0
Default

Just found out that it doesn't work with the StarForce free SH3 edition released by 'Green Pepper' and 'Purple Hills':

SquareSteelBar is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2010, 11:28 PM   #21
Badger Finn
Watch Officer
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 332
Downloads: 30
Uploads: 0
Default

Interesting

My version is the starforce protected - however at present im running the nocd.exe but starforce is still active been to lazy to unistall and reload

Have to laugh cause I was trying to hunt down a no star force version exe to have a go at h.sie coarse...but all there is avaliable is the damn nocd

Steel Square Bear that looks to be a German version? Are they that different

Dont know what green pepper and purple hills is though...
Badger Finn is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2010, 02:23 AM   #22
SquareSteelBar
The Old Man
 
Join Date: May 2006
Location: U-73
Posts: 1,486
Downloads: 413
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Badger Finn View Post
...starforce is still active been to lazy to unistall and reload...
Try this:
Remove SF It removes only f...ing SF drivers.
I hardly recommend to remove these drivers. My experience: when I installed SH3 the first time in March 2005 three DVD drives and one mainboard got damaged within four months. Maybe accidently but i don't think so...

What I found: Antilag works with the SF contaminated sh3.exe
and the cracked one [done by 'Reloaded'] but doesn't work with the official noDVD sh3.exe.

Quote:
...that looks to be a German version? Are they that different...
No - AFAIK the english and german files are identic...


Quote:
I was trying to hunt down a no star force version exe to have a go at h.sie coarse...but all there is avaliable is the damn nocd...
h.sie's lesson works only for the official noDVD sh3.exe... ...released by:

Green Pepper and Purple Hills provide a low-priced SH3 without SF protection.

Cheers,
SquareSteelBar

Last edited by SquareSteelBar; 09-10-2010 at 04:45 AM.
SquareSteelBar is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2010, 02:44 AM   #23
Magic1111
Silent Hunter


SUBSIM
Welcome
Committee

 
Join Date: Sep 2008
Location: KASSEL [Germany] - Sailing on U-99 in North Atlantic
Posts: 4,132
Downloads: 740
Uploads: 0
Default

...my wish would be, that the "Antilag" MOD is working with the RezFix...(both uses a different .dll File)...

Best regards,
Magic
Magic1111 is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2010, 08:23 AM   #24
Badger Finn
Watch Officer
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 332
Downloads: 30
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by SquareSteelBar View Post
Try this:
Remove SF It removes only f...ing SF drivers.
I hardly recommend to remove these drivers. My experience: when I installed SH3 the first time in March 2005 three DVD drives and one mainboard got damaged within four months. Maybe accidently but i don't think so...
Havnt encountered that problem, I originally had SH3 on a XP OS but upgraded the comp and got stuck with with vista pro.
Have used that remove tool on this vista installation and attempted to manually get around SF a few times.
Even scouring the reg its hard to get rid of it.
Would have to be a clean install and it will be sweet,
Just havnt got around to it

Quote:
Originally Posted by SquareSteelBar View Post
What I found: Antilag works with the SF contaminated sh3.exe
and the cracked one [done by 'Reloaded'] but doesn't work with the official noDVD sh3.exe
Thats interesting, looks have to do some homework on hex editing
sounds like the stock SF exe is a mission so mmm...
Think I know what im a going to attempt....

Quote:
Originally Posted by SquareSteelBar View Post
No - AFAIK the english and german files are identic...


h.sie's lesson works only for the official noDVD sh3.exe... ...released by:

Green Pepper and Purple Hills provide a low-priced SH3 without SF protection.

Cheers,
SquareSteelBar
With out the anti lag .dll the game loses its crispness on some mods for me
so im going to have to figure a work around to get both things to mix...
this should be interesting...

Indeed I see where h.sie is going...

Ok cool thanks for the heads up Steelsquare bear!

.
Badger Finn is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2010, 08:32 AM   #25
Badger Finn
Watch Officer
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 332
Downloads: 30
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Magic1111 View Post
...my wish would be, that the "Antilag" MOD is working with the RezFix...(both uses a different .dll File)...

Best regards,
Magic
Just out of curiosty/clarification does the antilag.dll work if you replace the rez fix .dll?
Suppose it kills off the rez fix eh?
Or ctd etc..

Or you have and tried and just to different mate?

I used a rez fix solutuion 3 years ago or so one that was mounted in some windows type programme and IIRC it was keygety

Which rez fix are you running?

.
Badger Finn is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2010, 10:29 AM   #26
SquareSteelBar
The Old Man
 
Join Date: May 2006
Location: U-73
Posts: 1,486
Downloads: 413
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Badger Finn View Post
...Have used that remove tool on this vista installation and attempted to manually get around SF a few times.
Even scouring the reg its hard to get rid of it...
It's possible to manually get rid of SF:

Step 1:

Go into registry and delete following keys [maybe for the first three keys you have to change user rights before deletion -> right click]:

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\Root\LEGACY_SFD RV01

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\Root\LEGACY_SFH LP02

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\Root\LEGACY_SFS YNC02


HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\sfdrv01

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\sfhlp02

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\sfsync02


HKCU\Software\Ubisoft

---------------------------------------------------------------------

Do a reboot

---------------------------------------------------------------------

Step 2:


Delete the following driver files in C:\WINDOWS\system32\drivers\:

sfdrv01.sys

sfhlp02.sys

sfsync02.sys


optionally - depending of the update state of StarForce:

sfdrv01a.sys
--------------------------------------------------------------------

Don't swap step 1 and 2 otherwise Windows won't boot anymore...!!!

That's it.

Last edited by SquareSteelBar; 09-10-2010 at 10:46 AM.
SquareSteelBar is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2010, 12:36 PM   #27
fitzcarraldo
Argentinien Kaleun
 
Join Date: Jul 2009
Location: Buenos Aires, Argentina - Arrived in U-977 after 60 days below
Posts: 1,773
Downloads: 543
Uploads: 0


Default

This "patch" works with a SH3 modified by 4GbPatch? I obtain excellent results with the 4GBPatch...

Many thanks!

Fitzcarraldo
__________________
http://imageshack.us/a/img547/6595/fitzsignatiresubsim.jpg
fitzcarraldo is online   Reply With Quote
Old 09-10-2010, 02:53 PM   #28
Magic1111
Silent Hunter


SUBSIM
Welcome
Committee

 
Join Date: Sep 2008
Location: KASSEL [Germany] - Sailing on U-99 in North Atlantic
Posts: 4,132
Downloads: 740
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Badger Finn View Post
Just out of curiosty/clarification does the antilag.dll work if you replace the rez fix .dll?
Suppose it kills off the rez fix eh?
Or ctd etc..

Or you have and tried and just to different mate?

I used a rez fix solutuion 3 years ago or so one that was mounted in some windows type programme and IIRC it was keygety

Which rez fix are you running?

.
Hi !

I use the "DX9HiResFix" to set the Resolution to 1280 x 1024 !

And the ResFix comes with own d3d9.cfg and d3d9.dll Files for use with the ResFix MOD !

I mean this MOD: http://www.subsim.com/radioroom/down...o=file&id=1092

You can download you and look into it....!

It only works either the one or the other MOD, both do not go together!

Best regards,
Magic
Magic1111 is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2010, 06:05 PM   #29
Badger Finn
Watch Officer
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 332
Downloads: 30
Uploads: 0
Default

Mr SteelSquareBear thankyou for that information!
Im going to attempt the nocd hex edit to get around
your first post problem



Magic 111 yes Im familiar with that rez fix but dont use it,
as it lags my rig in FPS

Catch 22 mate! If I figure a fix/work around ill post it here...

Badger Finn is offline   Reply With Quote
Old 09-11-2010, 06:26 AM   #30
vanjast
Ace of the Deep
 
Join Date: Jun 2006
Location: MelkbosStrand, Zuide Afrika
Posts: 1,219
Downloads: 528
Uploads: 4
Default

Just make sure that you have not already loaded the original dll (ie: running another game, etc..) else the windose possibly will not load the modded dll, resulting in no change!
__________________
vanjast is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1997- 2014 Subsim