SUBSIM Radio Room Forums
Mods and files for every subsim!

SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SH5 Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-14-2010, 01:40 PM   #16
Ablemaster
An able master
 
Join Date: Jan 2010
Location: England
Posts: 279
Downloads: 121
Uploads: 5
Default

Asking to be pointed in the right diretion here, been working on a mission for some time now its almost done, works fine and loads up no problems, just dont know how to get my own picture up on the briefing screen not sure where to start here, as in when you choose your mission from the list in Historical missions then click on the one you want then to the right of it is the brief and usually a map of operations.Getting my own map there is what im after any help appreciated.

Heres the map id like to place in the briefing screen.


__________________
Ablemaster is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2010, 02:03 PM   #17
sergei
Sea Lord
 
Join Date: May 2008
Location: London UK
Posts: 1,788
Downloads: 405
Uploads: 29
Default

Quote:
Originally Posted by Ablemaster View Post
just dont know how to get my own picture up on the briefing screen not sure where to start here
I had a quick look at the tsr file for one of the supplied missions, The Fate of U110.

Opened into notepad it looks like this.

[Text]
MissionBriefing=<title>The Fate of U-110</title>|<subtitle>May 9th, 1941, The Atlantic</subtitle>||#u110.dds#0,0,470,372 |U-110 and U-201 were attacking convoy CB318 in the North Atlantic, when an escorting corvette responded with depthcharges. Severely damaged and forced to surface, the commander of 110 was surprised by two more destroyers on the attack run. You are the captain of U-201 and your mission is to urgently assist and prevent the destruction or capture of U-110. ||<subtitle>MAIN OBJECTIVE</subtitle>|Destroy all ships attacking U-110 before it is either sunk or captured!
MissionTitle=The Fate of U-110
obj=<b>DESTROY ALL THREE WARSHIPS ATTACKING U-110</b>||U-110 is under attack by 3 escorts! Hurry up and help them before it its either sunk or captured!

See in the first line the entry #u110.dds#
That is the link to the mission map. In that mission folder is a dds file called u110.
Amend your tsr file to include this image link.
Copy one of the map dds files from another mission into your mission folder, paste your map into it, rename it what you want, and amend the above entry accordingly.

I haven't actually tried this yet, I'm just surmising from what I see in the tsr file and mission folders.
Let us know how you get on.
__________________

A variety of mods for SH4 and 5

'It is pleasant, when the sea is high and the winds are dashing the waves about, to watch from the shores the struggles of another'

'You just keep thinking Butch. That's what you're good at'



sergei is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2010, 02:04 PM   #18
don1reed
Ace of the Deep
 
don1reed's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Valhalla: Silent Generation
Posts: 1,145
Downloads: 625
Uploads: 0
Default

...about as handy as a pocket in a shirt, Kylandia. Well Done.
__________________

During times of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act.

~ George Orwell
don1reed is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2010, 02:13 PM   #19
Ablemaster
An able master
 
Join Date: Jan 2010
Location: England
Posts: 279
Downloads: 121
Uploads: 5
Default

Thanks for the help Sergei, will let you know how it goes.
__________________
Ablemaster is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2010, 05:24 PM   #20
Cthulhus
Planesman
 
Join Date: Jan 2002
Location: Bordeaux, France
Posts: 185
Downloads: 131
Uploads: 0
Default

thanks you !!!
__________________
Xavier Jehl - Bordeaux
Cthulhus is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2010, 06:05 PM   #21
kylania
Silent Hunter
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 3,522
Downloads: 108
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by KarlSteiner View Post
Hi Kylania,

a relly good jor your tutorial.

I had seen some lines about the ME, but all them are placet
to the high seas.
No picture or lines in harbors directely.
Therefore let me take three questions about this theme, please!

1.) How can I add minefields and antisubnets?
I cannot find any clickpoints in ordnance/roster for them.

These seem to be missing from the Roster which is why they aren't showing up. However, if you create the config files as they were in SH4 the editor errors out saying there's no platform for them and crashes. Perhaps mine fields were never finished for SH5? I'm not familiar enough with the editor to figure out how to restore them, for now.

2.) What means the icon "Map LOcation Edit Mod" ?

Info coming in a bit, trying to figure out what all the options do. Basically it's a mode that lets you configure a Map Location you put down, like when it displays where the Carrier should be in the 3rd mission for example.

3.) How can I see the harbor_boudaries and kais?

I can't seem to find a way to see them in the editor.

It would be a geat help to me if you can answer to this questions.

Best regards

Karl
See above.
__________________

kylania is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2010, 06:30 PM   #22
piri_reis
Seasoned Skipper
 
Join Date: Aug 2005
Location: Istanbul, Turkiye
Posts: 715
Downloads: 114
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by kylania View Post
See above.
When you say harbour boundaries, are you talking about this?

http://www.subsim.com/radioroom/show...8&postcount=29
__________________

Lt.z.S. Barbaros Hayreddin, U-35, 2nd Flot/Kiel, Type VIIB
Oct.29.1939, 2nd Patrol Eastern English Waters
Running SH5/TWOS
piri_reis is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2010, 06:34 PM   #23
kylania
Silent Hunter
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 3,522
Downloads: 108
Uploads: 0


Default

How amazingly intuitive!!

Thanks for that, it's been confusing me all this time. Great find!
__________________

kylania is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2010, 01:42 PM   #24
KarlSteiner
Bosun
 
Join Date: Jul 2004
Location: Ubi bene ibi patria
Posts: 65
Downloads: 214
Uploads: 0
Default

Hi Kylania,
hi Piri REis,

thanks for your help.

Best regards

Karl
KarlSteiner is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2010, 03:33 AM   #25
W_clear
Ace of the Deep
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,105
Downloads: 98
Uploads: 0
Default

no plb

Last edited by W_clear; 03-16-2010 at 04:30 AM.
W_clear is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2010, 06:13 PM   #26
reaper7
sim2reality
 
Join Date: Jun 2007
Location: AM 82
Posts: 2,278
Downloads: 254
Uploads: 32
Default

Just a quick post in case it hasn't been mentioned before.
But I couldn't get my Game mission to save as .misge (Only option was .mis) untill I selected from the menu options Player=Axis (Default was Player=Allies).
Once changed was able to select between .mis and .misge
reaper7 is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2010, 08:35 PM   #27
kylania
Silent Hunter
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 3,522
Downloads: 108
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by reaper7 View Post
Just a quick post in case it hasn't been mentioned before.
But I couldn't get my Game mission to save as .misge (Only option was .mis) untill I selected from the menu options Player=Axis (Default was Player=Allies).
Once changed was able to select between .mis and .misge
Yeah, I was talking to makman94 about this eariler. I'm considering putting this slide in my tutorial, but not sure if it makes sense. Comments?

Quote:
In the mission editor you'll run across Project Names, Mission Names and Mission File Names. Here's how they work:

You'll need a Project somewhere to gain access to working with missions. For single
player missions however they aren't strickly required. You can have a single player mission without having all the campaign and project files along with it.

When you start a new mission you'll give it a name. That name will appear in the right side of the mission editor. The end user won't see this name though, they'll see the Mission
Title you set for it.

The most important thing is that your mission folder and mission file match. Like this:


\data\SingleMissions\MyMission folder should have at minimum MyMission.misge and MyMission.tsr in it. That's all you need. The tsr file is created when you save the mis.


You'll also note that the mission editor saves as *.mis. You'll need to change that to *.misge in order to see the missions in game. Do this when you save or later in Windows Explorer.
I'm not really happy with the wording. :/ Also think I need more about the project, but still fuzzy myself about them. Currently I just have a blank Project I use essentially to start the editor, haven't made a campaign yet, but soon!
__________________

kylania is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2010, 12:07 AM   #28
LukeFF
Silent Hunter
 
Join Date: Apr 2005
Location: Riverside, California
Posts: 3,610
Downloads: 41
Uploads: 5
Default

Quote:
Originally Posted by reaper7 View Post
Just a quick post in case it hasn't been mentioned before.
But I couldn't get my Game mission to save as .misge (Only option was .mis) untill I selected from the menu options Player=Axis (Default was Player=Allies).
Once changed was able to select between .mis and .misge
Thanks! I was wondering how to go about this.
__________________


ROW Sound Effects Contributor
RFB Team Leader
LukeFF is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2010, 05:04 PM   #29
ddrgn
Korvettenkapitän
 
Join Date: Apr 2005
Location: Toronto
Posts: 918
Downloads: 362
Uploads: 30
Default

Anyone figure out how to add mines and subnets?

I see files (new files) for them, I cant seem to add them the same way we used to.

Anyone even see any of them in the game anywhere?
ddrgn is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2010, 08:51 PM   #30
kylania
Silent Hunter
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 3,522
Downloads: 108
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by ddrgn View Post
Anyone figure out how to add mines and subnets?

I see files (new files) for them, I cant seem to add them the same way we used to.

Anyone even see any of them in the game anywhere?
I'd asked this in the ME Discussion thread and never got a response. When I tried to add them to the editor it broke horribly. Maybe we'll get them back with a patch?

Do any of the current campaigns have mines? I looked through a bunch but didn't see any...
__________________

kylania is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1997- 2017 Subsim