SUBSIM Radio Room Forums
Mods and files for every subsim!

SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SH5 Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-13-2010, 11:43 AM   #61
Stepe47
Watch
 
Join Date: Jan 2009
Location: Italy
Posts: 30
Downloads: 37
Uploads: 0
Default

In SH4 when looking through the periscope/UZO I could rotate the view left or right (and also a little upwards and downwards) with the arrow keys (if I wanted a fast rotation Shift+arrow).
In SH5 without and also with your mod I cannot do this. I can only rotate the scope by dragging the mouse right or left (fast rotation shift+mouse).
I feel rotating with arrow keys was easier and more accurate.... that's it
Stepe47 is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2010, 12:14 PM   #62
Church SUBSIM
Weps
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 353
Downloads: 110
Uploads: 4
Default

ahh gotcha ... yes - I believe that is a camera issue which this mod does not cover. This only changes the keyboard layouts via the config.
__________________

Church SUBSIM is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2010, 05:23 AM   #63
Stormfly
The Old Man
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 1,391
Downloads: 348
Uploads: 0
Default

@Church,

you have pm
__________________
Stormy......


Stormfly is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2010, 12:50 PM   #64
brandtryan
Engineer
 
Join Date: Feb 2007
Location: Indianapolis, United States
Posts: 214
Downloads: 122
Uploads: 0
Default

FYI, if another update happens-- "System Pannel" should be "System Panel", unless you're in England or Austrailla, etc., and they have some different spelling I'm not aware of!
__________________
from Brandt
brandtryan is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2010, 08:01 AM   #65
Phantom453
Bottle Washer
 
Phantom453's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Adelaide, South Australia
Posts: 22
Downloads: 21
Uploads: 0
Default

Thank you both for your efforts for this critical mod. Much appreciated.
Phantom453 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2010, 08:33 PM   #66
jdkbph
Captain
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 507
Downloads: 103
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by ustahl View Post
from next or previous unit view (7 or 8) still impossible, although the UZO key command has been canceled (believed to be the culprit).

Have also tried other Commands mods, as well as fiddling Commands.cfg myself, it seems impossible to get this to work.

Does it really work for anybody? If so, pls post exact info re mod(s) applied.

Or is it a hardcoded bug that can only be fixed by a patch from the devs?

I'm soo frustrated to not be able to admire all the pretty ships for a while before returning to manage my own sub...
I think you're asking how to get back in the 1st person view (on the bridge) after using the next/previous unit keys? If so I am able to return to the ship by hitting F2 (twice I think) then using my mouse wheel to "zoom" (scroll forward). That triggers the Binocs view. Then unzoom with the mouse wheel (scroll back) and you're back on the bridge. Or at least that works for me.

What doesn't work for me - at least not consistently - is using the mouse to pan around when I'm using the next/previous unit view. It worked once... but I can't for the life of me figure out how I did it!

EDIT: I found a work-around to the mouse in unit view mode. I added 1, to the museum_camera contexts line, and 12, to the contexta lines for Camera_on_next_unit and Camera_on_prev_unit. I'm not sure which actually did the trick but it works. No mouse zoom though... have to use the arrow keys for that.

EDIT2: Well I thought I figured it out. Then it just stopped working. I think the whole thing is bugged... which is probably why the devs didn't activate it.

The more you look the more you realize just how NOT READY for prime time this game actually is.

JD

Last edited by jdkbph; 03-17-2010 at 09:05 PM.
jdkbph is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2010, 10:03 PM   #67
W_clear
Ace of the Deep
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,105
Downloads: 98
Uploads: 0
Default

Hi.Church SUBSIM

Your mod is great.

You can add an key that external view to follow the SUB? thanks
W_clear is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2010, 11:13 PM   #68
Church SUBSIM
Weps
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 353
Downloads: 110
Uploads: 4
Default

Hi and thanks for the kind words regarding this mod. As mentioned before, the external views that are typically used with < and > seem to have an issue as once they are pressed you can not get back into the 3rd person view, hence they are not included in this version of the mod.

Once that camera issue is resolved I will add it back in.

Thanks!
__________________

Church SUBSIM is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2010, 04:53 AM   #69
Vlad_one
Nub
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 9
Downloads: 9
Uploads: 0
Default

Thanks Church, waits with trust!
Vlad_one is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2010, 12:37 PM   #70
capthelm
Captain
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 522
Downloads: 32
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by ddrgn View Post
I just noticed you added maintain depth? Are you able to get that key working?
maintain depth is always been in sh5 .. shift f
__________________

"One torpedo ... one ship"
my SH5 lighting mod http://www.youtube.com/watch?v=LkM5k8SXpWo
my SH5 audio mod http://www.youtube.com/watch?v=CIN5RHeL8B8
capthelm is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2010, 11:42 AM   #71
robbo180265
Admiral
 
Join Date: Oct 2006
Location: Brighton, England.Party capital of the south
Posts: 2,255
Downloads: 119
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Romulus View Post
I'm unable to get the sub to return to midships, the hard to port and Starboard are fine, as were the original, and also the 1 degree increments but on original key command and this brill mod, the keystroke doesn't return to midships, or at least I'm not hearing the command "midships" like the original SH 3 and 4 games .....

If it wasn't for the modding community I'd have binned this game after a few hours of playing it!!...very disappointing
I too am having this problem - also can't get the UI to go away to take screenshots. Have you any ideas at all?

Thanks for this brilliant mod
robbo180265 is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2010, 06:21 AM   #72
Lopo
Lieutenant
 
Join Date: Jun 2007
Location: Lausanne/ Switzerland
Posts: 260
Downloads: 477
Uploads: 0
Default ...

Thank you for your hard work.
Your mod is really great and I love it!
__________________
Aperite Infernos



Lopo is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2010, 10:19 PM   #73
KiwiVenge
Medic
 
Join Date: Mar 2005
Location: New Zealand
Posts: 168
Downloads: 4
Uploads: 0
Default

For some reason I can't get JSGME to recognize the file as a mod when I try to import it. Works for every other mod I including the original non-F1 friendly CCIP version.
__________________
\"Emancipate yourself from mental slavery, none but ourselves can free our minds.\"
KiwiVenge is offline   Reply With Quote
Old 03-24-2010, 10:45 PM   #74
kylania
Silent Hunter
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 3,522
Downloads: 108
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by Stepe47 View Post
In SH4 when looking through the periscope/UZO I could rotate the view left or right (and also a little upwards and downwards) with the arrow keys (if I wanted a fast rotation Shift+arrow).
In SH5 without and also with your mod I cannot do this. I can only rotate the scope by dragging the mouse right or left (fast rotation shift+mouse).
I feel rotating with arrow keys was easier and more accurate.... that's it
I miss that too.
__________________

kylania is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2010, 12:56 AM   #75
rugby6
Watch
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 23
Downloads: 248
Uploads: 0
Default Crash to Desktop

Not sure if I'm posting in the right place......but.........I downloaded the keyboard mod and it was working fine for a couple of weeks. Yesterday, I suddenly started experiencing a crash to desktop when I pressed the
periscope depth key "P" and the surface "S" key. It also happened in the graphics part on the bottom left hand side when attempting to go to periscope depth. What could be wrong? I cannot figure it out......I've done two complete reinstalls of the game, enabled the mod, and I'm still experiencing the crash. There is no error message involved.......I hit the key........the game crashed and immediately returns me to the desktop. Any help would be appreciated.
__________________
Dell Inspiron 530
Windows XP Home Edition SP 3
Intel(R)Core(TM) 2 Quad CPU Q6600 @ 2.4 GHZ
3.2 Gig RAM
Galaxy GE Force 9600 w/512MB Video RAM
Windows XP, SP 3
rugby6 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1997- 2017 Subsim