SUBSIM Radio Room Forums
Mods and files for every subsim!

SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SH4 Fleet Boat Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-11-2010, 03:58 PM   #16
I'm goin' down
Ocean Warrior
 
Join Date: Sep 2008
Location: Notify command we have entered the Grass Sea
Posts: 2,976
Downloads: 813
Uploads: 0
Default excellent video

very nice video.
I'm goin' down is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2010, 03:58 PM   #17
mb5oaks
Nub
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 7
Downloads: 41
Uploads: 0
Default

Hi, i'm new to editing in SH4 but i'm kinda familiar with editing in other games. I'm use to just editing most things in notepad but when i open a .zon file or .sim file all i get is half english an half...it seems unreadable.

example:

reload��"���Range�
���range��<F
���angle���4B���ammo_storage�$���AP����shell�̖É Gp'
���amount��}��$���HE����shell�̖É«ÇZ
���amount��}��$���AA����shell���������
���amount��}��$���SS����shell���������
���amount��}�����Fire����effect�j;šçÖæk—

I'm trying to edit ammo storage, sub speed, weapons power, ext.

I downloaded silent3editor but all i get is half bits of stuff and never teh real meat of what i want.

My game works fine so i know its not a bad file.

please help
mb5oaks is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2010, 04:03 PM   #18
keltos01
Silent Hunter
 
Join Date: Feb 2008
Location: piétrebais belgium
Posts: 4,990
Downloads: 109
Uploads: 18
Default

[QUOTE=mb5oaks;1385978]Hi, i'm new to editing in SH4 but i'm kinda familiar with editing in other games. I'm use to just editing most things in notepad but when i open a .zon file or .sim file all i get is half english an half...it seems unreadable.

example:

reload
__________________
"Honorable Builder of Sinking Ships"

keltos01 is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2010, 04:04 PM   #19
keltos01
Silent Hunter
 
Join Date: Feb 2008
Location: piétrebais belgium
Posts: 4,990
Downloads: 109
Uploads: 18
Default

Hi, i'm new to editing in SH4 but i'm kinda familiar with editing in other games. I'm use to just editing most things in notepad but when i open a .zon file or .sim file all i get is half english an half...it seems unreadable.

example:

reload
__________________
"Honorable Builder of Sinking Ships"

keltos01 is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2010, 04:05 PM   #20
keltos01
Silent Hunter
 
Join Date: Feb 2008
Location: piétrebais belgium
Posts: 4,990
Downloads: 109
Uploads: 18
Default

I'm trying to edit ammo storage,

in the submarine directory, in submarine.upc under "bunker" edit with notepad


sub speed,

same directory, submarine.sim file, open with s3d

weapons power, ext.

in the library directory : weaponname.zon file, edit with s3d

keltos
__________________
"Honorable Builder of Sinking Ships"

keltos01 is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2010, 11:59 AM   #21
CTU_Clay
The Lone Wolf
 
CTU_Clay's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: 77418
Posts: 583
Downloads: 179
Uploads: 0


Default

After many years of playing just the vanilla game of SH3 & SH4. I am now messing around with some of the mods available.

Graphics/Audio Question:

Will "skin mod" effect Multiplayer connection?

1. If i have a skin modification to my sh4 files. Will open server MP players be able to connect to my hosted game?

2. I guess I need to ask about audio sound modifications too?
__________________
CTU_Clay is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2010, 05:29 PM   #22
rein1705
Captain
 
Join Date: Mar 2010
Location: somewhere in the Past.
Posts: 547
Downloads: 383
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by keltos01 View Post
I'm trying to edit ammo storage,

in the submarine directory, in submarine.upc under "bunker" edit with notepad


sub speed,

same directory, submarine.sim file, open with s3d

weapons power, ext.

in the library directory : weaponname.zon file, edit with s3d

keltos

Which ones edit fuel-Range ? and would it be possible to put a 40 mike mike on a S-18's AA platform?
__________________

"Diesel Pig"

Proud S-Boat commander
rein1705 is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2010, 05:39 PM   #23
robi
Watch
 
Join Date: May 2009
Posts: 22
Downloads: 38
Uploads: 0
Default

hello everyone!!!!I am new here I played sh4 for more then 1 year and now I was reading many posts on this forum and I have a question:can you tell me any sub and torpedo mods which I can install in sh4(u-boat missions?)and jsgme compatible?I wanna try something diferent but I can`t find a mod wich I can install.thanx a lot
robi is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2010, 06:40 PM   #24
rein1705
Captain
 
Join Date: Mar 2010
Location: somewhere in the Past.
Posts: 547
Downloads: 383
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by robi View Post
hello everyone!!!!I am new here I played sh4 for more then 1 year and now I was reading many posts on this forum and I have a question:can you tell me any sub and torpedo mods which I can install in sh4(u-boat missions?)and jsgme compatible?I wanna try something diferent but I can`t find a mod wich I can install.thanx a lot
There are many ships and subs to choose from here http://www.subsim.com/radioroom/down...hp?do=cat&id=6

I recommend the Ohio beta as a new sub that is superb to play as but there are ships and subs here to be found that fit just about anyone's taste, Happy hunting.
__________________

"Diesel Pig"

Proud S-Boat commander
rein1705 is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2010, 08:08 PM   #25
peabody
Admiral
 
Join Date: Jan 2008
Location: New York State, USA
Posts: 2,390
Downloads: 126
Uploads: 7
Default

Quote:
Originally Posted by rein1705 View Post
Which ones edit fuel-Range ? and would it be possible to put a 40 mike mike on a S-18's AA platform?
Fuel range: S3D, open submarinename.sim file. Unit_Submarine/Ranges

You can use a 40 bill bill, but I don't think the mike mike works. You could put the Iowa main turret on there if you know how.

The last tower for the S class is put on in August 42 and the 40mm is not available until October, so you would have to make some changes. I'm not sure how accurate it would be.
In data/UPCData/UPCUnitsData/UnitParts4Sclass.upc at the bottom:

[UnitPart 3.UpgradePackSlot 1]
ID= UpgAAGun
NameDisplayable= Anti-Aircraft Gun
Type=NULL
AcceptedTypes=USLightAA,USHeavyAA
UserCustomizable=Yes
IDLinkUpgradePackSlots= CTForeAA
IDLinkUpgradePackSlotsIntervalDefault1= NULL, 1942-10-08, Upack20mmSingle
IDLinkUpgradePackSlotsIntervalDefault2= 1942-10-08, NULL, Upack40mmSingle

Add the stuff in green then test.

Peabody
__________________

System Spec: Gigabyte GA-965P-DS3, PentiumD Dual Core Presler 945 3.4Ghz, Gigabyte Geforce 7600GS, 2-1GB Corsair XMS2 800Mhz in Dual Channel, 2-WD 250 SATA 3Gb/s, Onboard Realtek HD 7.1 Audio, DVD ROM, DVD burner, Hiper 580 Watt Power supply, WinXP SP2.

peabody is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2010, 10:23 PM   #26
rein1705
Captain
 
Join Date: Mar 2010
Location: somewhere in the Past.
Posts: 547
Downloads: 383
Uploads: 0
Default

16 inch gun on a pig boat?
__________________

"Diesel Pig"

Proud S-Boat commander
rein1705 is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2010, 11:07 PM   #27
indy
Helmsman
 
Join Date: Apr 2007
Location: 500 Ft. Below the Surface
Posts: 105
Downloads: 883
Uploads: 0
Default [REL] "zoomable external camera"

Hello Guys.
Here's a great mod for SH4. Its a version of the "zoomable external camera" mod, that elanaiba was nice enough to make, per my request, (hes on my Christmas list)

What it does is add zoom levels to the external camera view - activated with the mouse wheel. Current levels are 1x, 10x, 20x.

Installation:
Simply drop included cameras.cam file in <SH4 folder>/Data/Library. There shouldn't be any file with that name, so don't overwrite anything.

It needs to be in the same location as cameras.dat, but that's normally true. To remove the mod just delete the cameras.cam file.

Original mod idea belongs to stabiz.

http://www.subsim.com/radioroom/down...o=file&id=1942

Hope you guys like it as much as I do, many thanks to Stabiz and Elanaiba. You guys a great. Indy
indy is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2010, 10:38 PM   #28
rein1705
Captain
 
Join Date: Mar 2010
Location: somewhere in the Past.
Posts: 547
Downloads: 383
Uploads: 0
Default Peabody

Um i put the gun on the boat, however i need to find the rotation value of the gun and change it so as the gun can move better than 30* left or right can you help?

__________________

"Diesel Pig"

Proud S-Boat commander
rein1705 is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2010, 02:23 PM   #29
Grayghost59
Swabbie
 
Join Date: Aug 2010
Location: Florida
Posts: 14
Downloads: 136
Uploads: 0
Default Crash problem, solution discovered

I had been running the game with the disc and having alot of crashes. Since I found you could run without the disc I havn't had the first crash in game. Could this be the answer to the magic question as to why the crashes?Thought I'd pass it along. Thanks to all of you for making a great game even better!
__________________
"Everybody gets dead, it just happened to be their turn".
Grayghost59 is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2010, 09:17 AM   #30
Kongo Otto
Samurai Navy
 
Join Date: Apr 2007
Location: Augsburg / Germany
Posts: 577
Downloads: 164
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Neal Stevens View Post

Large Super Mods



[REL] Real Fleet Boat (RFB)


If possible the old RFB 1.52 link should be changed to the actual
RFB 2.0 Link






__________________
The CODE always wins!
http://www.minerbumping.com/
Kongo Otto is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1997- 2017 Subsim