SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations!

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > Silent Hunter 4: Wolves of the Pacific
Forget password? Reset here

Join SUBSIM members on Steam and then play for the win!
Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-26-2007, 10:30 AM   #1
CrocodileDundee
Mate
 
Join Date: Mar 2007
Location: Scotland, UK
Posts: 55
Downloads: 11
Uploads: 0
Question Photo recon missions

I managed to do pretty much all the missions except this one. (5 patrols until now, 120.000 tonnes sunk).

I had to take a photo thingie of Yokohama harbour. No problemo I thought. I spent horus sneaking in the harbour, reached the marked area, took the scope up, locked it on a vessel in the port (so I could get the photo button active), took the shot; => result: mission incomplete. Tried all combinations: daylight/night; different angles, different positions, nothing works.

Anyone did this right?

I also can't seem to be able to rescue pilots. Any thoughts here?
__________________
- You command such an extraordinary ship, a ship that can sink!
- Well 'mam, to be honest I'm more thrilled by the fact that she can resurface!
CrocodileDundee is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2007, 10:49 AM   #2
tedhealy
Ace of the Deep
 
Join Date: Mar 2005
Location: St. Louis, MO, USA
Posts: 1,053
Downloads: 13
Uploads: 0
Default

You need many photos to complete the photo recon mission. Or at least that is how it worked in the quick mission. I had to take about 7 photos of 7 different ships before it was complete.
tedhealy is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2007, 10:54 AM   #3
CrocodileDundee
Mate
 
Join Date: Mar 2007
Location: Scotland, UK
Posts: 55
Downloads: 11
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by tedhealy
You need many photos to complete the photo recon mission. Or at least that is how it worked in the quick mission. I had to take about 7 photos of 7 different ships before it was complete.
Thanks man, the only problem is there was just one ship accessible/lockable from the observation position indicated by the mission.

Thanks anyway! Good hunting!
__________________
- You command such an extraordinary ship, a ship that can sink!
- Well 'mam, to be honest I'm more thrilled by the fact that she can resurface!
CrocodileDundee is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2007, 10:54 AM   #4
bobo
A-ganger
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 71
Downloads: 5
Uploads: 0
Default

I did this just yesterday.....not sure why but I locked onto every ship in that harbor and took a picture. When I checked my objectives it said complete.

by the way....on your way out, check to see whats in the harbor just South of that one. I had a few targets of opportunity took out 2 parked Heavy Cruisers and the DD on station just outside the harbor.
__________________
System Specs: HP xw8400 workstation
Vista Enterprise 64bit
2x 3.00GHz dual core Xeon
6GB RAM
Primary drive 4x 146GB 10k SAS Raid 0
Backup drive 2x 500GB SATA Raid 1
8800GTS Superclocked 320MB
SBAudigy with 5.1 speaker setup
HP 24inch Widescreen LCD
bobo is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2007, 11:07 AM   #5
CrocodileDundee
Mate
 
Join Date: Mar 2007
Location: Scotland, UK
Posts: 55
Downloads: 11
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by bobo
I did this just yesterday.....not sure why but I locked onto every ship in that harbor and took a picture. When I checked my objectives it said complete.

by the way....on your way out, check to see whats in the harbor just South of that one. I had a few targets of opportunity took out 2 parked Heavy Cruisers and the DD on station just outside the harbor.
No, no, I didn't miss those... I actually sunk 2 heavy cruisers a battleship and a destroyer (actually the destroyer just got into the path of a torpedo aimed at a battleship )

Just to have fun a launched a fish at a landed hydroplane. It literally blew it outa water! :rotfl:
__________________
- You command such an extraordinary ship, a ship that can sink!
- Well 'mam, to be honest I'm more thrilled by the fact that she can resurface!
CrocodileDundee is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2007, 11:46 AM   #6
Schlageter-JG26
Helmsman
 
Join Date: May 2005
Posts: 109
Downloads: 5
Uploads: 0
Default

BIG QUESTION - What photo button?

I had this mission once before and I sat in that harbor for over a day (had to wait for darkness to get through a shallow area and off to safety - wasn't Yokohama). But I never found a photo button. I ID'd every ship in harbor, locked them all, etc and never got the finish button. Where is this photo button that I never saw?:hmm:
Schlageter-JG26 is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2007, 01:18 PM   #7
phatmatt
Machinist's Mate
 
Join Date: Dec 2005
Location: Canada
Posts: 128
Downloads: 1
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Schlageter-JG26
BIG QUESTION - What photo button?

I had this mission once before and I sat in that harbor for over a day (had to wait for darkness to get through a shallow area and off to safety - wasn't Yokohama). But I never found a photo button. I ID'd every ship in harbor, locked them all, etc and never got the finish button. Where is this photo button that I never saw?:hmm:
Its where your periscope buttons are, on the right side, when you lock up a ship it will light up and you can take a picture
__________________
phatmatt is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2007, 09:00 AM   #8
Snacko
Engineer
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 212
Downloads: 44
Uploads: 0
Default

Same question, sorry....

What Photo button? The Red button with the S in it I thought indicated you had locked the target. The other buttons are for selecting torpedos, and the big red one is for fireing a torpedo. So, is it the Lock button, that becomes the Photo button? And if I press the L key to Lock the target does it also take a Photo??



Can you circle the button that I am supposed to press. I am thinking that it is a button like the Dock at Port button that magically appears when it's ready... So, I am obviously confused.

I am in a Jap harbour ready to take pictures when the sun comes up. I want to finish this mission tonight, and don't want to waste a bunch of time trying to find this Photo button.

Thanks...
__________________
Snacko is online   Reply With Quote
Old 04-27-2007, 10:47 AM   #9
Quillan
Grey Wolf
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 837
Downloads: 2
Uploads: 0
Default

That's the wrong toolbar, Snacko. Even though you're in the periscope view, you can tell your active toolbar at the bottom is the Navigation toolbar. Click on the tab directly to the right of the active tab, the one with the periscope icon, and it'll change the toolbar. In the scope toolbar, the far right icon looks like a camera. That's the one you need to click.
__________________
We, the unwilling, led by the unknowing, are doing the impossible for the ungrateful. We have done so much, for so long, with so little, that we are now qualified to do anything with nothing.
Quillan is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2007, 12:23 PM   #10
Snuffy
XO
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 420
Downloads: 5
Uploads: 0
Default

Well I have an entirely different problem.

I know where the button is but I can never get the damned thing to light up!

I've locked, (at least I think I did, how do you do it on manual TDC?) and ID'd all the targets but the button never lit up for me to use it.

So I said the hell with it!, I sunk 8 ships in the harbor and headed home.
__________________
-----------------
Snuffy!
Snuffy is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2007, 12:59 PM   #11
tycho102
Ace of the Deep
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,252
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by tedhealy
You need many photos to complete the photo recon mission. Or at least that is how it worked in the quick mission. I had to take about 7 photos of 7 different ships before it was complete.
I have only had to take one picture in the 3 port missions I've done.
tycho102 is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2007, 01:08 PM   #12
nfitzsimmons
Wild Night in Bangkok
 
Join Date: Mar 2007
Location: Colorado, USA
Posts: 179
Downloads: 114
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by tycho102
Quote:
Originally Posted by tedhealy
You need many photos to complete the photo recon mission. Or at least that is how it worked in the quick mission. I had to take about 7 photos of 7 different ships before it was complete.
I have only had to take one picture in the 3 port missions I've done.
Same here.
__________________
"I'd say he was a sadistic, sodomistic necrophile, but that would be beating a dead horse." - Woody Allen

nfitzsimmons is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2007, 01:45 PM   #13
Quillan
Grey Wolf
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 837
Downloads: 2
Uploads: 0
Default

Snuffy, I'm not 100% positive of the requirements, but I think you have to lock the target (you did) and you have to have a minimum quality level of the photo. On my Osaka photorecon, the weather was sooooo bad I couldn't even pick up the enemy ships until I was less than 600 yards off, and even then I couldn't take photos. After waiting a day for the weather to clear, I could take shots from 2500 yards out. It may also require you to target the biggest or most valuable ship in the harbor. At Osaka, I wound up taking a pic of a large modern tanker, as there were no capital ships in port.
__________________
We, the unwilling, led by the unknowing, are doing the impossible for the ungrateful. We have done so much, for so long, with so little, that we are now qualified to do anything with nothing.
Quillan is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2007, 01:53 PM   #14
Snacko
Engineer
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 212
Downloads: 44
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Quillan
That's the wrong toolbar, Snacko. Even though you're in the periscope view, you can tell your active toolbar at the bottom is the Navigation toolbar. Click on the tab directly to the right of the active tab, the one with the periscope icon, and it'll change the toolbar. In the scope toolbar, the far right icon looks like a camera. That's the one you need to click.
Ahh.... Thanks a bunch Quillan! I'm glad I asked!!

I was WAY off on where this button was supposed to be. I thought it was 'on' the screen, not the toolbar at the bottom. I would have wasted a lot of time tonight. Thanks again!
__________________
Snacko is online   Reply With Quote
Old 04-27-2007, 01:59 PM   #15
Snacko
Engineer
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 212
Downloads: 44
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by phatmatt
Its where your periscope buttons are, on the right side, when you lock up a ship it will light up and you can take a picture
I think this comment is what made me think it was on the screen with the Red S button for Locking targets.


....

Another Quesiton:
When you Lock the target, do you have to have a Green Triangle (Good Lock) for the Photo button to light up? Or will any lock work??
__________________
Snacko is online   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1997- 2014 Subsim