SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SHIII Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-16-2009, 01:10 PM   #31
Phoenix3000
Weps
 
Join Date: Nov 2006
Location: London, England (Usually in a pub...)
Posts: 358
Downloads: 49
Uploads: 0
Default

Hi guys,

I'm experiencing the same problems as rugby6 (his post is on page 1 of this thread).

I did a re-install of SH3 and LSHV5 following the step-by-step instructions but I cannot manually change the TDC controls - either on the TDC screen or the pop-up at the bottom of the attack periscope screen. I also cannot click on the bottom icons for radio messages, briefings or the observation scope. Also, the TDC/Course finder cannot be moved either - (the one activated by the small button on the pop-up TDC console).

I've tried various combinations of mods but the result is always the same. Very strange. Below is my current MODS list.

Any help is appreciated.

Cheers guys!

Px3000

__________________
Can you help? : http://www.WSPA.org.uk

Last edited by Phoenix3000; 12-16-2009 at 02:24 PM.
Phoenix3000 is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2009, 04:14 PM   #32
rugby6
Watch
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 23
Downloads: 248
Uploads: 0
Default

Hello All,

Is anyone experiencing any graphics problems with the mod? I ran it today and I was scrolling on the map (F5) and my display suddenly went black. I could hear sound in background but no picture at all. I couldn't even get the task manager to come up. I eventually had to turn the computer completely off and reboot. I sure would like some advice. Eagerly waiting for some help. Thanks.
__________________
Dell Inspiron 530
Windows XP Home Edition SP 3
Intel(R)Core(TM) 2 Quad CPU Q6600 @ 2.4 GHZ
3.2 Gig RAM
Galaxy GE Force 9600 w/512MB Video RAM
Windows XP, SP 3
rugby6 is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2009, 04:59 PM   #33
blueduck
XO
 
Join Date: Sep 2008
Location: LSH3-DEV-Team, Germany
Posts: 401
Downloads: 42
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by rugby6 View Post
Blueduck,

I didn't run the game before I loaded the LSH3 mod. If I disable all the mods will that take me back to the vanilla SH3? If I can do that, I'll try running the game without any mods installed and see if I have the same issues. I was running GWX 3, the exact same graphic problems were experienced with that also, but they happened far more frequently. I'm thinking it might be an issue with my graphic card setup. I'll keep you posted on that.

I'll take the advice on changing the mods around. Thanks so much for the input. The mod is a piece of art for sure. If I can figure out the graphics issues I'm sure I'll be playing this for years to come.

Take care.
Hello rugby6,

deactivating all the MODs will of course take you back to a vanilla SH3. To be sure check the folders "!BACKUP" and "!INSTLOGS" - they should be empty!

If you've had the same problems with GWX, i think, you will also have nearly the same ones with vanilla SH3.
Therefore you should update the drivers of your graphics adapter.

Your system is powerful enough to play LSH3 V5.

Greatz Blueduck
blueduck is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2009, 06:07 PM   #34
blueduck
XO
 
Join Date: Sep 2008
Location: LSH3-DEV-Team, Germany
Posts: 401
Downloads: 42
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by irish1958 View Post
I have tested the mod for a few hours, and I am impressed. Is there any chance of an English translation of the Manual? My German is poor and reading is very difficult. It is like going back to high school for me.
I know it is unusual, but I really like to read the manual.
In any event, thanks for the mod and all your hard work.
Hello irish1958,

the desired file can be found in the folder "documentation" within "SilentHunter III". The file is called "LSH3_V5_Minimanual_EN.pdf"

Gretz Blueduck

Last edited by blueduck; 01-05-2010 at 06:28 PM.
blueduck is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2009, 07:22 PM   #35
Evns0411
Swabbie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 8
Downloads: 109
Uploads: 0
Default

Thanks for a great MOD from all at ComSubsPac

Last edited by Evns0411; 12-16-2009 at 08:00 PM.
Evns0411 is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2009, 09:29 AM   #36
rugby6
Watch
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 23
Downloads: 248
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by blueduck View Post
Hello rugby6,

deactivating all the MODs will of course take you back to a vanilla SH3. To be sure check the folders "!BACKUP" and "!INSTLOGS" - they should be empty!

If you've had the same problems with GWX, i think, you will also have nearly the same ones with vanilla SH3.
Therefore you should update the drivers of your graphics adapter.

Your system is powerful enough to play LSH3 V5.

Greatz Blueduck
I deactivated all the mods and downloaded and installed the latest driver for my ATI Radeon 4350 graphics card. I encountered no problems running the vanilla SH3. I'm still encountering the black screen problem running LSH3. Any suggestions on what it could be? Is anyone else encountering problems? Hoping for some advice. Thanks for the outstanding support.
__________________
Dell Inspiron 530
Windows XP Home Edition SP 3
Intel(R)Core(TM) 2 Quad CPU Q6600 @ 2.4 GHZ
3.2 Gig RAM
Galaxy GE Force 9600 w/512MB Video RAM
Windows XP, SP 3
rugby6 is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2009, 10:12 AM   #37
Mad Otto
Swabbie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 14
Downloads: 82
Uploads: 0
Default Question on graphics

I believe I have this installed correctly but reading some of the questions I am not sure. Does this mod change the look of the game as some others do or is it a improvement on game play?
Mad Otto is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2009, 12:25 PM   #38
ReallyDedPoet
Canadian Wolf
 
ReallyDedPoet's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: The one and only East Coast
Posts: 10,483
Downloads: 891
Uploads: 5


Default

Nice work
ReallyDedPoet is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2009, 01:14 PM   #39
SeaWolf U-57
Ace of the Deep
 
Join Date: May 2008
Posts: 1,232
Downloads: 92
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by reallydedpoet View Post
Nice work
Nice signature RDP hope you and your family have a good Christmas also
SeaWolf U-57 is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2009, 01:33 PM   #40
ReallyDedPoet
Canadian Wolf
 
ReallyDedPoet's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: The one and only East Coast
Posts: 10,483
Downloads: 891
Uploads: 5


Default

Quote:
Originally Posted by SeaWolf U-57 View Post
Nice signature RDP hope you and your family have a good Christmas also
Thanks SW
ReallyDedPoet is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2009, 04:00 PM   #41
dcb
Grey Wolf
 
Join Date: Apr 2005
Location: Bucharest, Romania
Posts: 832
Downloads: 506
Uploads: 0
Default

Could this mod also work with a 16 km environment, instead of the standard 9 km? If yes, which one would be best suited? Thanks in advance.
dcb is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2009, 04:31 PM   #42
blueduck
XO
 
Join Date: Sep 2008
Location: LSH3-DEV-Team, Germany
Posts: 401
Downloads: 42
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by rugby6 View Post
I deactivated all the mods and downloaded and installed the latest driver for my ATI Radeon 4350 graphics card. I encountered no problems running the vanilla SH3. I'm still encountering the black screen problem running LSH3. Any suggestions on what it could be? Is anyone else encountering problems? Hoping for some advice. Thanks for the outstanding support.
Hello rugby6,

we did have CTD with developement-versions of LSH3V5 when zooming in and out of F5 with Win Vista and Win7.
These problems have been fixed and did not happen with Windows XP.

In fact you are the first reporting this problem.

You might try the "4GB-Patch" delivered with LSH3 V5 but read carefully and remember to modify your boot.ini.

Another choise might be the use of "GameBooster" http://www.iobit.com/gamebooster.html
because the number of tasks running in the background of your system may also take an influence on the amount of free memory.

If all this does not work, the only chance i see will be a new clean install of SH3 and LSH3 V5.

Greetz Blueduck
blueduck is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2009, 04:39 PM   #43
blueduck
XO
 
Join Date: Sep 2008
Location: LSH3-DEV-Team, Germany
Posts: 401
Downloads: 42
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Mad Otto View Post
I believe I have this installed correctly but reading some of the questions I am not sure. Does this mod change the look of the game as some others do or is it a improvement on game play?
Hello Mad Otto,

can you see this intro screen when you start SH3:


Then congratulations LSH3 V5 is correctly installed.

And yes, LSH3 V5 changes the look of the game and improves game play!

Just get in and have a look around!

Greetz Blueduck
blueduck is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2009, 04:43 PM   #44
blueduck
XO
 
Join Date: Sep 2008
Location: LSH3-DEV-Team, Germany
Posts: 401
Downloads: 42
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by dcb View Post
Could this mod also work with a 16 km environment, instead of the standard 9 km? If yes, which one would be best suited? Thanks in advance.
Hello dcb,

you will not need a 16 km environment because it is already built in.
See page 11 of the "LSH3_V5_Minimanual_EN.pdf" for further information.

Greetz Blueduck
blueduck is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2009, 05:12 PM   #45
rugby6
Watch
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 23
Downloads: 248
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by blueduck View Post
Hello rugby6,

we did have CTD with developement-versions of LSH3V5 when zooming in and out of F5 with Win Vista and Win7.
These problems have been fixed and did not happen with Windows XP.

In fact you are the first reporting this problem.

You might try the "4GB-Patch" delivered with LSH3 V5 but read carefully and remember to modify your boot.ini.

Another choise might be the use of "GameBooster" http://www.iobit.com/gamebooster.html
because the number of tasks running in the background of your system may also take an influence on the amount of free memory.

If all this does not work, the only chance i see will be a new clean install of SH3 and LSH3 V5.

Greetz Blueduck
Thanks for your help. I downloaded gamebooster and did a complete reinstall of SH3 and LSH3. I adjusted the RAM in my computer, giving me 3 Gig. I'm still experiencing crashes and the black screen.




__________________
Dell Inspiron 530
Windows XP Home Edition SP 3
Intel(R)Core(TM) 2 Quad CPU Q6600 @ 2.4 GHZ
3.2 Gig RAM
Galaxy GE Force 9600 w/512MB Video RAM
Windows XP, SP 3
rugby6 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2018 Subsim