SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SHIII Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-06-2019, 07:42 AM   #1396
ericlea
Weps
 
Join Date: Jan 2014
Location: Strasbourg F
Posts: 356
Downloads: 106
Uploads: 0
Default

Hi,
Yes it is included in the campaign file and it works. You only have to install h.sie patch.
ericlea is online   Reply With Quote
Old 04-06-2019, 08:06 AM   #1397
XenonSurf
The Old Man
 
Join Date: Apr 2008
Location: Germany, Italy
Posts: 1,305
Downloads: 63
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by ericlea View Post
Hi,
Yes it is included in the campaign file and it works. You only have to install h.sie patch.

That's awesome, thanks for your reply!
XenonSurf is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2019, 09:59 AM   #1398
Wolfcat
Torpedoman
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 113
Downloads: 2
Uploads: 0
Default

I am trying to get sh3 commander to work in WAC. So I activated sh3 commander for WAC in JSGM. But do I need install the Commander separately? I don't see much instruction about how to get commander to work so please help me.
Wolfcat is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2019, 11:58 AM   #1399
ericlea
Weps
 
Join Date: Jan 2014
Location: Strasbourg F
Posts: 356
Downloads: 106
Uploads: 0
Default

Yes you install another jsgme in sh3 commander folder. That will create another MODS folder in sh3 commander folder too. Place "WAC_5.0_CommanderMod" in this MODS folder. Finaly with this new jsgme activate "WAC_5.0_CommanderMod" mod.

http://www.mille-sabords.com/forum/i...dpost&p=438926

Last edited by ericlea; 04-06-2019 at 02:19 PM.
ericlea is online   Reply With Quote
Old 04-06-2019, 06:03 PM   #1400
Progrocker
Gunner
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 93
Downloads: 16
Uploads: 0
Default

No chance to have the Pacific/Indian ocean campaign (Penang base) added for IXD2 subs in the future?
Progrocker is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2019, 10:14 PM   #1401
tomandre81
Watch
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 15
Downloads: 46
Uploads: 0
Default What kind of mods?

Hi, I tested your WAC campaign and I liked what I saw.
Sadly I can't stand the uber long loading times and it's random CTD, so now I have started making my own compilation of mods.

So far so good, haven't CTD in 3 days.

But I am wondering if you could list the mods used? I especially liked the explosion / fire and damage you used.

tomandre81 is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2019, 10:39 PM   #1402
zeus
Engineer
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 216
Downloads: 735
Uploads: 0
Default

Is it necessary to start un August 1939 with sh3 comander 3.2?
When I start in september ctd.
Is the sh3 comander 3.2 compatible with WAC 5.2?
zeus is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2019, 01:15 AM   #1403
Fifi
Ocean Warrior
 
Fifi's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: France
Posts: 2,795
Downloads: 378
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by zeus View Post
Is it necessary to start un August 1939 with sh3 comander 3.2?
When I start in september ctd.
Is the sh3 comander 3.2 compatible with WAC 5.2?
Not necessary to start in 39. Start any date you want.
Yes it’s compatible with 5.2.
Just make sure to start same flotilla you’ve chosen in Commander than in WAC career screen
__________________
SI VIS PACEM, PARA BELLUM...
Fifi is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2019, 10:15 AM   #1404
Wolfcat
Torpedoman
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 113
Downloads: 2
Uploads: 0
Default

Just out of my experience to help random crashes:

1. Loading from "Before mission" saves usually leads to crash. I only load from in-patrol saves or "After mission" saves

2. My HD goes into sleep after a few minutes of inactivity. I always moves my mouse from time to time to keep it from going into sleep. I found that helps out a lot.

3. When you quit in the middle of a patrol using "save and exit patrol". That save is often corrupted somehow. So for every patrol, I always have 3 normal saves and one called "dump" that I do "save and exit" on. So next time I reload my patrol, I always load the one above "dump"

My load usually takes about 6-7 minutes (the red progressive bar). If there is a crash during loading, it would always be between 70% and 75%. If it passes the 75% mark, I know that I would definitely get a good load. So around 70% I would move mouse around more actively to prevent HD going into sleep or idle mode.
Wolfcat is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2019, 03:53 AM   #1405
padi
Planesman
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 195
Downloads: 118
Uploads: 0


Exclamation Bug Report

The Evarts and Somers Classes aren´t using either their hydrophone or their ASDIC.
You could reproduce this by going into the editor, placing the ship and a submerged sub a few hundred meters in front of it.
You could go ahead flank without being noticed. After I went to the surface to be spotted and submerged when they fired on me the ship is dropping DCs on the exakt position and in very shallow depth where I submerged and is still not using hydrophone or ASDIC.
I tested this in every year of the war with only WAC 5.0 and the Patch to 5.2 activated...

And the Fletcher class is converted to the DCRack_SH4, but has the node positioning from the DCRack which leads to wrong positioning...
__________________
My Mediafire Page

Last edited by padi; 05-04-2019 at 07:11 AM. Reason: Added Fletcher
padi is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2019, 08:47 AM   #1406
York2016
Swabbie
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 9
Downloads: 164
Uploads: 0
Default

I seem to have a wierd problem with my install. For some reason my patrols keep getting cut short because i somehow collide with nothing and sink. There was no contacts anywhere in my vicinity when it happened (No ships, and Britain hadnt yet declared war on Germany so aircraft arent a problem. There was no land nearby either that was intersecting with my route) but yet i died unless my watchmen are THAT incompetent and didnt sight a ship about to collide right into us and drop us out of time compression.

I was just on my way to my patrol route, i had just passed by a neutral ship and submarine heading the opposite direction (they were 10km east of my position, heading southeast while i was heading northwest) and they had completely exited my watchmen's sight range. I start using time compression again and then...sunk somehow, due to a collision.

Combine that with the 5-8 minute loading times and you can probably understand why it can be frustrating...

When the mod does work, its quite great though. Dont get me wrong :P

Last edited by York2016; 05-06-2019 at 09:20 AM.
York2016 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2019, 03:11 AM   #1407
ybar
Swabbie
 
Join Date: Mar 2010
Location: Belgium
Posts: 12
Downloads: 200
Uploads: 0
Default Errors in the WAC 5.2 Identification Book

Did not it happen to you too, to find that despite a good calculation of your AOB, the torpedoes did not reach their target?

To check for errors, download the "ALLIES-02" mission (to be placed in "\ data \ SingleMissions \ English")
The 10 tankers will go to exactly 2,000 m at the bearing 315 (the AOB angle must be 45 °)


https://www.dropbox.com/s/hottew365n...ES-02.zip?dl=0


You will find other errors in the ships that follow this 1st ship:

By moving the ring of the disk RAOBF on 20 (20 hectometres) and on 45 (AOB) one finds the good values
I hope these errors will disappear soon in a future update.

PS) Calculations in yellow (Ratio Reel/Observed) are indicated for the players who do not want to use the disk RAOBF


Picture tanker Empire celt corrected (with calculs)
EmpireCelt-corrected.jpg

Picture mission:
calculs-raobf-1.jpg




-----
__________________
Host french portal "Mille-Sabords.com"
(sorry for my bad english)

Last edited by ybar; 05-12-2019 at 01:29 AM.
ybar is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2019, 08:34 PM   #1408
Wolfcat
Torpedoman
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 113
Downloads: 2
Uploads: 0
Default

@york, Was your sudden death cause by under water mines? Just my guess. One time I was fooling around near English channel and suddenly died without warning. Later I reload and went back and saw there were mines there.

@ybar, I agree with you the info in recognition manual has a lot of fubar. I even started to collect my own data. Most errors are in those ships that added by mods. I find the info for those ships in the original vanilla game are mostly correct.
Wolfcat is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2019, 01:03 AM   #1409
geosub1978
Samurai Navy
 
Join Date: Oct 2006
Location: Salamis Base
Posts: 555
Downloads: 203
Uploads: 0
Default

Hi! I had a fresh install of WAC5 together with MAGUI for WAC5 yesterday and it seems that the TDC panel on the OBS periscope refuses to slide out by mouse clicking. Has anybody experienced the same problem before? A possible fix maybe? Thank you!
__________________
geosub1978 is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2019, 03:05 PM   #1410
zeus
Engineer
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 216
Downloads: 735
Uploads: 0
Default

Why is the officer alway on alert mode?
zeus is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2019 Subsim