SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SHIII Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-21-2013, 09:44 PM   #1
captain_noob
Nub
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 2
Downloads: 0
Uploads: 0
Default Silent Hunter III Steam + Grey Wolf Mod Problem

Hi All,

Very new to Silent Hunter, always wanted to play, never had the time. I have just bought Silent Hunter III from Steam on its Christmas sale. I then downloaded the Grey Wolves Mod from here:

http://www.thegreywolves.com/index.php

When I run the install .exe for the mod it tells me my version is incompatible because it is already modded! This is not the case, as it is a new "clean" install fresh from Steam.

So what am I doing wrong here? To anyone that answers thanks heaps! I really want to get into this sim!
captain_noob is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2013, 09:58 PM   #2
Sailor Steve
Jammin' Again
 
Sailor Steve's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: High in the mountains of Utah
Posts: 50,519
Downloads: 613
Uploads: 249


Default

WELCOME ABOARD!

The first problem might be Steam itself, though I'm pretty certain people do run it without too many problems. The second problem might be the platform you're running it on. Windows 7 and 8 don't like to let anything run under Program Files. It's a good idea to create a folder for the game inside the main 'C' folder and run it from there. I can't say much more since I'm still stuck with a nine-year-old single-core XP rig.

You might find some help in one of the many 'Running SH3 on Windows 7' threads, but they get tangled quickly so we can only hope someone with that experience will turn up here with the help you need. Knowing Subsim, it will happen.
__________________
"Nothing is so firmly believed as that which we least know."
—Michel de Montaigne



Sailor Steve is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2013, 11:44 AM   #3
Madox58
Navy Seal
 
Join Date: Dec 2006
Location: Los Angeles
Posts: 9,577
Downloads: 72
Uploads: 12
Default

You need to point the installer to the correct folder containing the sh3.exe
DO NOT just clicky-clicky and allow it to try the default path.
It's that simple.
Madox58 is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2013, 12:01 PM   #4
Jimbuna
Chief of the Boat
 
Jimbuna's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: 250 metres below the surface
Posts: 130,183
Downloads: 49
Uploads: 11


Default

DO not post links to free copies of SH3, this game is still available for sale.

Posting to links of the above usually results in an instant ban on SubSim but I'm giving the benefit of the doubt on this one and only instance this time.

See link below:

http://www.subsim.com/radioroom//faq...ules2_faq_item

Quote:
SUBSIM Review has a longstanding policy against software piracy.
We do NOT allow discussion or even mention of game piracy, warez, peer-to-peer game swapping, game cracks, illegal download sites, or illegal file-sharing. Nothing will get you banned faster than pointing people to illegal software distribution sites. Don't ask for serial numbers, manuals, or cracks. Any admission that you have in your possession illegal software can and usually will result in revocation of your Radio Room forum account and permanent ban. We do not care what you do on your computer in your home, but do not discuss it here.Support computer game programmers buy legally purchasing their work. They have to eat too, you know.
__________________
Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something.
Oh my God, not again!!


GWX3.0 Download Page - Donation/instant access to GWX (Help SubSim)
Jimbuna is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2019, 11:27 PM   #5
Kane9921
Swabbie
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 5
Downloads: 9
Uploads: 0
Default Trying to load Greywolves on SH3 on steam, Problem with that

Put the 7 components in a folder on desktop including greywolves exe.

Did a fresh install of Sh3 on steam, version 1.4.

double click on GW exe and entered the right path...steam/steamapps/common/silenthunter3 and it keeps telling me it is modded and will not load

windows 8.1, what am I doing wrong here?It is a fresh install

Many thanks for any help, about to give up on this
Kane9921 is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2019, 04:19 AM   #6
hauangua
Seasoned Skipper
 
Join Date: Jul 2011
Location: Verona, Italy
Posts: 730
Downloads: 1182
Uploads: 0
Default B

Quote:
Originally Posted by Kane9921 View Post
Put the 7 components in a folder on desktop including greywolves exe.

Did a fresh install of Sh3 on steam, version 1.4.

double click on GW exe and entered the right path...steam/steamapps/common/silenthunter3 and it keeps telling me it is modded and will not load

windows 8.1, what am I doing wrong here?It is a fresh install

Many thanks for any help, about to give up on this
what is your installation path? if it's "program(x86)" folder you have to change it
__________________
Parked under the balcony with my U-27 waiting Juliet finish makeup
hauangua is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2019 Subsim