SUBSIM®  Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM® Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SH4 ATO Mods
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-30-2018, 06:51 PM   #3646
propbeanie
CTD - it's not just a job
 
propbeanie's Avatar
 
Join Date: May 2016
Location: The Crossroads of Mid-America
Posts: 3,768
Downloads: 228
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by mark bonamer View Post
well....there has to be another issue because i cared for the lack of DDTown and the only other ships in the convoy are type=1 (no Class anomalies) and types 101 and 102 which do not use Class=.

suggestions, thoughts, wild fantasies?
I have plenty of wild thoughts and fantasies, but none of them fit to publish, unless it's a single copy for my wife...

In the meantime, see the pic above, and see if you can get it in the Museum. Don't try to scroll through though. After the Museum finally opens to the Iowa Class BB, use the drop-down menus and go to the British ships, then the Destroyers, then the DDTown, and see if you get what I got. If not, there's a mistake. As far as the other ships, don't forget that the files "overlap" each other. I'm going to do a an SH Validator run on the install, and I'll give you a list of "suspects" here shortly...
__________________


Last edited by propbeanie; 09-30-2018 at 07:44 PM.
propbeanie is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2018, 07:59 PM   #3647
propbeanie
CTD - it's not just a job
 
propbeanie's Avatar
 
Join Date: May 2016
Location: The Crossroads of Mid-America
Posts: 3,768
Downloads: 228
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by mark bonamer View Post
ok, but planes are not part of the spawn for this convoy, are they?
Not in the file you're looking at, but there may be issues in the Air files for airbases, or another MIS file that overlaps the area. Some of the MIS files run the whole game, others only run for a short period of time. The place to see when files are ~supposed~ to run in the Campaign is the CampaignGE.cfg file in the Data / Campaigns / CampaignGE folder. It is kind of tough to follow what's going on in there sometimes. The files listed in there are like the "background" of the game, life as you know it during game time in the CampaignData folder. Slightly different than the American side of the game...

Over in the Data / UPCDataGE / UPCCampaignData folder, the Flotillas file, working with the PatrolObjectives file is what assigns you "Mission Objectives", which call the files back in the CampaignGE / PatrolObjectives folder. When you "see" something enroute, and you call in a Contact Report, that goes through the DynamicMissGE.cfg file, which uses the DynamicMiss folder structure to give you another Objective, if appropriate. If you call in a Situation Report (Status Update) after you've completed your assigned Primary and / or Secondary,and any Hidden Objectives, then it might assign you another Objective through the DynamicMissGE.cfg also.

Needless to say, potentially lots of places to go astray with edits. I'm working on doing some housecleaning in the mod, which might take a day or two, if I don't get interrupted by FotRSU (oh, I just ~had~ to say that... ), and I'll let you know. I have found several errors in an SH Validator run, though most of them do not cause the issues you're encountering. I'll try to track those down after I do regular housekeeping...
__________________

propbeanie is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2018, 08:37 PM   #3648
mark bonamer
Watch Officer
 
mark bonamer's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Chicagoarea
Posts: 334
Downloads: 245
Uploads: 2
Default

Quote:
Originally Posted by propbeanie View Post
I have plenty of wild thoughts and fantasies, but none of them fit to publish, unless it's a single copy for my wife...

In the meantime, see the pic above, and see if you can get it in the Museum. Don't try to scroll through though. After the Museum finally opens to the Iowa Class BB, use the drop-down menus and go to the British ships, then the Destroyers, then the DDTown, and see if you get what I got. If not, there's a mistake. As far as the other ships, don't forget that the files "overlap" each other. I'm going to do a an SH Validator run on the install, and I'll give you a list of "suspects" here shortly...
bad news, sports fans, the Museum takes a CTD...everytime. with or without using game booster.
__________________
there are only two things in the world: submarines and targets.
-------------------------------------------------------------
Silent Hunter 4 1.5 Gold Edition on CDROM
LAA enabled
Dell XPS with 8 GB Ram running Win7
mark bonamer is online   Reply With Quote
Old 09-30-2018, 10:47 PM   #3649
propbeanie
CTD - it's not just a job
 
propbeanie's Avatar
 
Join Date: May 2016
Location: The Crossroads of Mid-America
Posts: 3,768
Downloads: 228
Uploads: 0


Default

Well, it does fine on mine. Do you have LAA enabled on at least the SH4.exe file? Of course, you have to have a 64-bit OS with at least 4 gig of RAM, and the best place for advice on it is of course, CapnScurvy's Windows10; Large Address Aware; SH4 Install. Most of what he says applies to all Windows versions Vista onwards. As always, the SH4.exe has to be write-enabled by right-clicking on the SH4.exe file, choosing "Properties", then on that General tab, make certain that the "Read-only" tick box is empty in the bottom section. Now, if you happen to have a 32-bit OS, LAA may not take. In that case you could try NTCore 4Gig Patch. Originally written for WinXP 32-bit machines with 4gig or more of RAM. If you don't have 4 gig of RAM, none of these will work. Sorry to do the memory stuff again, since you already went through that with FotRSU, but just-in-case. The Game Booster is not going to help in this case usually, since the Museum in OM might actually be a little bit bigger than the one in FotRSU...

How about you run JSGME, do the "Tasks..." thingie in the middle, and "Export activated mod list to > clipboard" (if you have v2.6, or just copy it, and then post that here. Mine is:
Generic Mod Enabler - v2.6.0.157
[F:\Games\SH4OpMonsun\MODS]

OpsMonsun_V705
OMv705_to_V720
OMv720_Patch5
OMEGU_v300
OMEGU_v300_Patch7
Just so you can get an idea of my set-up. As a little side-note, I've completed all of the house-keeping chores and a few errors that SH Validator can find, but problem with it is that it does not search the "GE" folders...Anyway, going through the Air folders, one country at a time and trying to get them to display in the Museum. So far, fix count two, crash count over a dozen...

Edit: I forgot to mention the fact that you cannot run the Museum after having run anything else in the game. Likewise, if you try to run the game after the Museum, you run the risk of weirdness that may cause you issues in the game... Exit and re-start before doing the other...
__________________


Last edited by propbeanie; 09-30-2018 at 11:03 PM. Reason: Whoops! small tiny detail neglected...
propbeanie is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2018, 11:38 PM   #3650
propbeanie
CTD - it's not just a job
 
propbeanie's Avatar
 
Join Date: May 2016
Location: The Crossroads of Mid-America
Posts: 3,768
Downloads: 228
Uploads: 0


Default

I'm giving up for the night mark bonamer, but so far, the Museum has issues with:
1. US - Long Range Bomber = CTD
2. US - USAAF B24 = CTD
3. US - Search Plane = CTD
4. Panama - Liberty is skinless, otherwise OK
5. Poland - DDWicher = Dead in water CTD after

The all-clear has been sounded for
1. Australia
2. Brasil ("z"?? I'll check the German spelling later)
3. Bulgaria
4. Denmark
5. Egypt
6. Estonia
7. Finland
8. Greece
9. Latvia
10. Lithuania
11. Norway
12. Occupied Greece
13. Occupied Norway
14. Palestine
15. Panama (other than the skinless Liberty above)

Notice that I skipped some "big" countries, as far as the assets go. Check the easy ones first is my motto... but SH4 won't run after the Wicher crash... - I'd better check into that beast.

Late Last Things: If your game crashes, and the game won't run anymore, copy your Save folder to a safe location, and then delete the original. Re-start the game and re-do your settings. Exit. Afterwards, bring back in the folders and files that aren't already there, and try it that way. Also, there are some issues with quite a few cfg files in the Sea folder if you use OMEGU, so I'm going to back that off of my installs until I can sort all of those out... Don't need no BB Iowa doing 270.4 knots on me!... (ship length and maxspeed are the same figures). Might 'splain a bit of what you had when trying OMEGU...
__________________


Last edited by propbeanie; 10-01-2018 at 01:15 AM.
propbeanie is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 08:40 AM   #3651
mark bonamer
Watch Officer
 
mark bonamer's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Chicagoarea
Posts: 334
Downloads: 245
Uploads: 2
Default

Quote:
Originally Posted by propbeanie View Post
Well, it does fine on mine. Do you have LAA enabled on at least the SH4.exe file? Of course, you have to have a 64-bit OS with at least 4 gig of RAM, and the best place for advice on it is of course, CapnScurvy's Windows10; Large Address Aware; SH4 Install. Most of what he says applies to all Windows versions Vista onwards. As always, the SH4.exe has to be write-enabled by right-clicking on the SH4.exe file, choosing "Properties", then on that General tab, make certain that the "Read-only" tick box is empty in the bottom section. Now, if you happen to have a 32-bit OS, LAA may not take. In that case you could try NTCore 4Gig Patch. Originally written for WinXP 32-bit machines with 4gig or more of RAM. If you don't have 4 gig of RAM, none of these will work. Sorry to do the memory stuff again, since you already went through that with FotRSU, but just-in-case. The Game Booster is not going to help in this case usually, since the Museum in OM might actually be a little bit bigger than the one in FotRSU...

How about you run JSGME, do the "Tasks..." thingie in the middle, and "Export activated mod list to > clipboard" (if you have v2.6, or just copy it, and then post that here. Mine is:
Generic Mod Enabler - v2.6.0.157
[F:\Games\SH4OpMonsun\MODS]

OpsMonsun_V705
OMv705_to_V720
OMv720_Patch5
OMEGU_v300
OMEGU_v300_Patch7
Just so you can get an idea of my set-up. As a little side-note, I've completed all of the house-keeping chores and a few errors that SH Validator can find, but problem with it is that it does not search the "GE" folders...Anyway, going through the Air folders, one country at a time and trying to get them to display in the Museum. So far, fix count two, crash count over a dozen...

Edit: I forgot to mention the fact that you cannot run the Museum after having run anything else in the game. Likewise, if you try to run the game after the Museum, you run the risk of weirdness that may cause you issues in the game... Exit and re-start before doing the other...
yes, yes, SH4 is LAA enabled. (check out my signature).
here is my MOD config. i backed off on OMEGU and added Max Optics quite a while ago.
Generic Mod Enabler - v2.6.0.157
[C:\Ubisoft\SilentHunter4\MODS]

1OpsMonsun_V705
2OMv705_to_V720
3OMv720_Patch5
4MaxOptics IV for SH4 1.5
__________________
there are only two things in the world: submarines and targets.
-------------------------------------------------------------
Silent Hunter 4 1.5 Gold Edition on CDROM
LAA enabled
Dell XPS with 8 GB Ram running Win7
mark bonamer is online   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 08:50 AM   #3652
propbeanie
CTD - it's not just a job
 
propbeanie's Avatar
 
Join Date: May 2016
Location: The Crossroads of Mid-America
Posts: 3,768
Downloads: 228
Uploads: 0


Default

OK, I backed-off OMEGU also, and yes indeedy, the Museum crashes almost immediately on my machine... s7rikeback and myself are looking into the issues. Quite a conundrum though... which error came first? Why does the Museum run better under OMEGU (although very unstable), yet won't even begin to load in v720p5 plane-janed? Most interesting. Thus far though, most of the merchants appear to be OK for the most part, and the DDAdroit, which is the basis for the DDWicher definitely has problems, as do several planes. We'll get back with you maybe tomorrow, but it might be a few days...
__________________

propbeanie is offline   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 07:12 PM   #3653
mark bonamer
Watch Officer
 
mark bonamer's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Chicagoarea
Posts: 334
Downloads: 245
Uploads: 2
Default

Quote:
Originally Posted by propbeanie View Post
OK, I backed-off OMEGU also, and yes indeedy, the Museum crashes almost immediately on my machine... s7rikeback and myself are looking into the issues. Quite a conundrum though... which error came first? Why does the Museum run better under OMEGU (although very unstable), yet won't even begin to load in v720p5 plane-janed? Most interesting. Thus far though, most of the merchants appear to be OK for the most part, and the DDAdroit, which is the basis for the DDWicher definitely has problems, as do several planes. We'll get back with you maybe tomorrow, but it might be a few days...
ok, so i ran SH_Validator, of which until this episode i was totally unaware, and found lots of errors.

what a marvelous little tool!
so, i went to work resolving all of the errors.
restarted SH4 with the Iceland save file but received the same result.
----
i am going to try the rebuild-save-folder now.
__________________
there are only two things in the world: submarines and targets.
-------------------------------------------------------------
Silent Hunter 4 1.5 Gold Edition on CDROM
LAA enabled
Dell XPS with 8 GB Ram running Win7
mark bonamer is online   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 07:23 PM   #3654
mark bonamer
Watch Officer
 
mark bonamer's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Chicagoarea
Posts: 334
Downloads: 245
Uploads: 2
Default

Quote:
Originally Posted by mark bonamer View Post
ok, so i ran SH_Validator, of which until this episode i was totally unaware, and found lots of errors.

what a marvelous little tool!
so, i went to work resolving all of the errors.
restarted SH4 with the Iceland save file but received the same result.
----
i am going to try the rebuild-save-folder now.
jesus-s4it-a-brick. it's working. the iceland-ireland save reloaded and the large convoy spawned successfully.
whew!
so, fixing the anomalies and then rebuilding the CFG-Save-folders did the trick.
the only Validator errors i did not fix were the plane errors. some were missing files, such as eqp, etc. i can send you the log file if you want it.
__________________
there are only two things in the world: submarines and targets.
-------------------------------------------------------------
Silent Hunter 4 1.5 Gold Edition on CDROM
LAA enabled
Dell XPS with 8 GB Ram running Win7
mark bonamer is online   Reply With Quote
Old 10-01-2018, 10:53 PM   #3655
propbeanie
CTD - it's not just a job
 
propbeanie's Avatar
 
Join Date: May 2016
Location: The Crossroads of Mid-America
Posts: 3,768
Downloads: 228
Uploads: 0


Default

Yeah, that Save folder can be a beach, eh?

SH Validator will not scan the Campaigns CampaignGE folder. However, there might be a little trick to that, which I'm going to try tomorrow, and that is to copy the Campaign files from one side to the other. Some file names and folders' names may have to be changed, but we'll see what happens!
__________________

propbeanie is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2018, 09:22 PM   #3656
mark bonamer
Watch Officer
 
mark bonamer's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Chicagoarea
Posts: 334
Downloads: 245
Uploads: 2
Default compressed air will not recover

ah, the joys of SH4-OpMunson.

so, during a patrol i notice that my compressed air is declining with every dive and not replenishing.
i do some research and someone suggested save/reload similar to the CO problem/fix. that did not work.
someone else suggested that i dive and then manually alter the depth and then surface. that did not work but it did lower my compressed air level.
so, has anyone experienced the non-recovering compressed air syndrome?
__________________
there are only two things in the world: submarines and targets.
-------------------------------------------------------------
Silent Hunter 4 1.5 Gold Edition on CDROM
LAA enabled
Dell XPS with 8 GB Ram running Win7
mark bonamer is online   Reply With Quote
Old 10-12-2018, 02:48 PM   #3657
s7rikeback
I break things
 
s7rikeback's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Oxford, England
Posts: 398
Downloads: 724
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by propbeanie View Post
OK, I backed-off OMEGU also, and yes indeedy, the Museum crashes almost immediately on my machine... s7rikeback and myself are looking into the issues. Quite a conundrum though... which error came first? Why does the Museum run better under OMEGU (although very unstable), yet won't even begin to load in v720p5 plane-janed? Most interesting. Thus far though, most of the merchants appear to be OK for the most part, and the DDAdroit, which is the basis for the DDWicher definitely has problems, as do several planes. We'll get back with you maybe tomorrow, but it might be a few days...
Guys, I have tracked and fixed all the air / sea / roster files that was causing my CTD as soon as the museum began to load. I have also fixed the roundels, the missing flags, corrected the names.cfg plus other small fixes.
I can now load this mod, with the new corrections on both my listed systems and view every Air / Sea / Submarine model without any freeze or CTD.


What this does not currently do:
Correct any errors in the two OMEGU mods, at this time. As i still have to fix the 4 German Submarines that have no turms showing in the museum.

propbeanie now has the files, and his much prized excel spreadsheet I created for this task. so that he can do a compare in the campaign files and flush out all the errors.

Propbeanie, there is a newer spreadsheet about to hit your inbox, i have noticed several errors in the Sea > type column which would not have helped you at all.
__________________


Desktop: Windows 10 64 bit | Intel Core i7 7700 3.6GHz | 16.0GB HyperX® FURY RAM | NVIDIA GTX 1070 8GB

Laptop: Windows 10 64 bit |AMD A10-5745M APU | 8GB GDDR3 | AMD Radeon HD 8670M + Radeon HD 2.10 Ghz
s7rikeback is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2018, 02:50 AM   #3658
1akula1
Watch
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 15
Downloads: 31
Uploads: 0
Default Kiel Locks

Hi!

I really like Kiel locks and was wondering if there is a mod that adds them to SH4 OM? I found a thread on this forum where Nautilus42 ported his SH3 Kiel locks to SH4 but the download link is long dead.

Does anyone still have those files?

Also how hard is it to adapt SH3 assets to work for SH4? I run assisted plotting mod for sh3 on sh4 no problem....I guess its not that easy for objects and textures?

1akula1
1akula1 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2018 Subsim