SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SH4 Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-11-2017, 08:23 PM   #1321
yubba
Admiral
 
Join Date: Sep 2009
Location: in a neighborhood near you
Posts: 2,392
Downloads: 219
Uploads: 0
Default

and when you get it figured out,, you can get this

yubba is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2019, 09:26 AM   #1322
Niume
Ace of the Deep
 
Join Date: Sep 2015
Location: Lithuania
Posts: 1,073
Downloads: 336
Uploads: 0
Default

When installing silent editor i get this Error 1001.Exception occured while initializing the instalation:
System.ArgumentException.:string cannot have zero lengh
__________________
Niume is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2019, 09:25 AM   #1323
Niume
Ace of the Deep
 
Join Date: Sep 2015
Location: Lithuania
Posts: 1,073
Downloads: 336
Uploads: 0
Default

Bump
__________________
Niume is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2019, 12:30 PM   #1324
propbeanie
CTD - it's not just a job
 
propbeanie's Avatar
 
Join Date: May 2016
Location: The Crossroads of Mid-America
Posts: 4,727
Downloads: 249
Uploads: 0


Default

OK - I'm going to bore you-all with needless detail, but it's a funny story. s7rikeback and myself were just discussing this very error message via PM. I just got a new laptop yesterday, to replace my poor old 6 year old Dell that the hard drive crashed in a few weeks ago. I put my UPlay SH4 on this new beast, and my Steam SH3 & SH5. All function as intended. They all run excellently in the new beast. So I started to bring in my modding stuff. Imagine my horror when I could NOT get Silent 3Ditor to run! Same message. Missing DirectX components, and it would then open my web browser (did I say you could do that??) and take me to the DirectX download page. I'd run the web installer. I'd download and run the full package. Every time, it would fail. So while browsing through the computer and going into every nook and cranny I could find on the thing, trying to find my dotNet Framework installs and "test" them. Trying to find the DirectX files, and which ones are in there? When I came upon the "Windows Features", which is different in Win10 than it was in Win7 or XP, to say the least. Anyway, looking through there, you can see which components of a Windows install are active or not. So I've got a couple of dotNet installs, IE11 (how unimpressive), etc., and down in slot #6 is a "Legacy Components" checkbox that is empty. I click on the title, and under it is Direct Play, which is part of DirectX... - I tick those two boxes and tried S3Ditor again. Still failed with the missing DirectX files. So I then took my SH4 Gold DVD and got the DirectX9c install files off of it (same files as the MS download), set the installer to WinXP compatibility and Run as Administrator. The DirectX9c install completed successfully now, and after a re-start, I tried S3Ditor again and it failed again. So I ran its msi installer again, which brings up a "Repair or Remove?" dialog. I chose "repair" and lo and behold, it worked! Sixteen hours of messing with this... I don't know whether to think myself thick for not having found it sooner, or whether to pat myself on the back for having found it at all... web searches do little to nothing for you. "Oh, windows already has all the components it needs to run all games. If the game doesn't run, talk to the author and have them update the game for you." ee-yeah, right... So try that "Legacy Components / Direct Play" thing, then do the DirectXv9c install again, then do an S3Ditor repair, cross your fingers, and maybe it'll do it for you too! This machine has Build 1809, 17763.437, and just updated itself today when I forced it to, and had dotNet v4.8 because of that, and still wouldn't install DirectXv9c. I do not understand how all of my Silent Hunter games would work fine, but S3Ditor would not... Sorry 'bout the verbosity - I've had too much coffee trying to get this to go!...
__________________

"...and bollocks to the naysayer/s" - Jimbuna
propbeanie is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2019, 03:41 PM   #1325
Slyguy3129
Commander
 
Join Date: Jan 2011
Location: Texas
Posts: 447
Downloads: 153
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by propbeanie View Post
OK - I'm going to bore you-all with needless detail, but it's a funny story. s7rikeback and myself were just discussing this very error message via PM. I just got a new laptop yesterday, to replace my poor old 6 year old Dell that the hard drive crashed in a few weeks ago. I put my UPlay SH4 on this new beast, and my Steam SH3 & SH5. All function as intended. They all run excellently in the new beast. So I started to bring in my modding stuff. Imagine my horror when I could NOT get Silent 3Ditor to run! Same message. Missing DirectX components, and it would then open my web browser (did I say you could do that??) and take me to the DirectX download page. I'd run the web installer. I'd download and run the full package. Every time, it would fail. So while browsing through the computer and going into every nook and cranny I could find on the thing, trying to find my dotNet Framework installs and "test" them. Trying to find the DirectX files, and which ones are in there? When I came upon the "Windows Features", which is different in Win10 than it was in Win7 or XP, to say the least. Anyway, looking through there, you can see which components of a Windows install are active or not. So I've got a couple of dotNet installs, IE11 (how unimpressive), etc., and down in slot #6 is a "Legacy Components" checkbox that is empty. I click on the title, and under it is Direct Play, which is part of DirectX... - I tick those two boxes and tried S3Ditor again. Still failed with the missing DirectX files. So I then took my SH4 Gold DVD and got the DirectX9c install files off of it (same files as the MS download), set the installer to WinXP compatibility and Run as Administrator. The DirectX9c install completed successfully now, and after a re-start, I tried S3Ditor again and it failed again. So I ran its msi installer again, which brings up a "Repair or Remove?" dialog. I chose "repair" and lo and behold, it worked! Sixteen hours of messing with this... I don't know whether to think myself thick for not having found it sooner, or whether to pat myself on the back for having found it at all... web searches do little to nothing for you. "Oh, windows already has all the components it needs to run all games. If the game doesn't run, talk to the author and have them update the game for you." ee-yeah, right... So try that "Legacy Components / Direct Play" thing, then do the DirectXv9c install again, then do an S3Ditor repair, cross your fingers, and maybe it'll do it for you too! This machine has Build 1809, 17763.437, and just updated itself today when I forced it to, and had dotNet v4.8 because of that, and still wouldn't install DirectXv9c. I do not understand how all of my Silent Hunter games would work fine, but S3Ditor would not... Sorry 'bout the verbosity - I've had too much coffee trying to get this to go!...

Congratulations on the new system! Yea, sadly it seems Microsoft is pushing really hard now to obsolete lots of old games to push people to purchase new OSs (Or atleast that's how I see it. And I like/ed Microsoft).


Fortunately for us there are options out there where you can emulate old OSs and stuff on newer systems.


But at the end of the day I'll never forgive them for throwing away XP the way they did. 64bit was not ever close to being consumer ready. It took a few years, but MS didn't care, they wanted everyone on the horrid Windows 8 system.


Things like this are why I don't have any friends who work as Software Engineers.


Don't feel thick, they design it that way. You are not supposed to be able to enjoy your 40 years worth of video games on the PC anymore.
__________________
I may disagree with what you say, but I will fight, even to death, for your right to say it. By: Someone more articulate than I, but in my words.
Slyguy3129 is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2019, 05:09 PM   #1326
The Kraken Wakes
Watch
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 19
Downloads: 5
Uploads: 0
Default Well Done 10 out of 10

PropBeanie,
well done, I wasn't bored at all with your software glitch report and I think you showed real grit and tenacity here.
As a consolation for your 16 hours, maybe your post will help 100 people, then you have sorted those out on an average of 9.6 minutes !

Couple of daft questions ( I am quite new)

1. I want to change my deck gun on the Gato, I really dont care about upgrade dates, I am sick and tired of them. By changing the entries to NULL I can often bypass the restrictions. But I cant get the 5.25 bow and stern or the 40mm twin flak guns bow and stern. And that 40mm quadruple flak gun you can get on land would be cool.
I feel as if it should be a text mod to a upc somewhere ?

2. I would like to increase the explosive force of my deck gun shells but when you look at the list in shells.zon there are loads, and none of them say what they are. How can I identify one particular shell so I can change it ?

2. I spent 6 hours today trying to get enemy ships to respawn after they had been sunk. The mission editor has a spawn feature but I cant make it work.

Apologies if I am relatively dim...
The Kraken Wakes is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2019, 02:56 AM   #1327
Niume
Ace of the Deep
 
Join Date: Sep 2015
Location: Lithuania
Posts: 1,073
Downloads: 336
Uploads: 0
Default

When installing silent editor i get this Error 1001.Exception occured while initializing the instalation:
System.ArgumentException.:string cannot have zero lenght
__________________
Niume is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2019, 02:30 PM   #1328
propbeanie
CTD - it's not just a job
 
propbeanie's Avatar
 
Join Date: May 2016
Location: The Crossroads of Mid-America
Posts: 4,727
Downloads: 249
Uploads: 0


Default

Wait - did you have "Silent3Ditor Configurator (S3D-CFG)" installed on top of S3ditor? If S3Ditor is un-installed, the Configurator cannot be removed. With the Configurator still in there, S3Ditor cannot re-install. It's a Catch-ah 22-ah... I cannot remember now what-all I had to do for that, but I did do a ~lot~ of Windows registry editing, searching on skwas, S3Ditor, Silent3Ditor, Configurator, etc... Once all traces were gone, then I could re-install S3Ditor... ?? That was on my Win7-64 quad-core beast.
__________________

"...and bollocks to the naysayer/s" - Jimbuna
propbeanie is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2019, 11:50 AM   #1329
Niume
Ace of the Deep
 
Join Date: Sep 2015
Location: Lithuania
Posts: 1,073
Downloads: 336
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by propbeanie View Post
Wait - did you have "Silent3Ditor Configurator (S3D-CFG)" installed on top of S3ditor? If S3Ditor is un-installed, the Configurator cannot be removed. With the Configurator still in there, S3Ditor cannot re-install. It's a Catch-ah 22-ah... I cannot remember now what-all I had to do for that, but I did do a ~lot~ of Windows registry editing, searching on skwas, S3Ditor, Silent3Ditor, Configurator, etc... Once all traces were gone, then I could re-install S3Ditor... ?? That was on my Win7-64 quad-core beast.
No I don't have it.
__________________
Niume is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2019, 02:53 PM   #1330
propbeanie
CTD - it's not just a job
 
propbeanie's Avatar
 
Join Date: May 2016
Location: The Crossroads of Mid-America
Posts: 4,727
Downloads: 249
Uploads: 0


Default

do you have Windows 10? Have you looked at the Windows components to see if DirectPlay is enabled? It does almost sound like something else though... you could look in "X:\Users\UserName\AppData\Local\Temp" (a hidden folder) and see if you see leftover S3Ditor install files... The "X" stands for whatever drive you have your Users folders, UserName is whatever your UserName is, and to "unhide" system folders, you would use "Folder Options", the "View" tab, and tick the "Show hidden files, folders, and drives" radio button. That is also a long-shot though...
__________________

"...and bollocks to the naysayer/s" - Jimbuna
propbeanie is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2019, 03:22 PM   #1331
KaleunMarco
Seasoned Skipper
 
KaleunMarco's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Chicago area
Posts: 741
Downloads: 262
Uploads: 5
Default

Quote:
Originally Posted by The Kraken Wakes View Post
PropBeanie,
well done, I wasn't bored at all with your software glitch report and I think you showed real grit and tenacity here.
As a consolation for your 16 hours, maybe your post will help 100 people, then you have sorted those out on an average of 9.6 minutes !

Couple of daft questions ( I am quite new)

1. I want to change my deck gun on the Gato, I really dont care about upgrade dates, I am sick and tired of them. By changing the entries to NULL I can often bypass the restrictions. But I cant get the 5.25 bow and stern or the 40mm twin flak guns bow and stern. And that 40mm quadruple flak gun you can get on land would be cool.
I feel as if it should be a text mod to a upc somewhere ?
availability for this feature should be controlled by

\Data\UPCData\UPCUnitsData\UpgradePacks.UPC.
have you modified this file?


Quote:
2. I would like to increase the explosive force of my deck gun shells but when you look at the list in shells.zon there are loads, and none of them say what they are. How can I identify one particular shell so I can change it ?
there is no easy way to identify shells in either Shells.Sim or Shells.Zon.
try this explanation from 2009 and see if it makes sense to you.
http://www.subsim.com/radioroom/down...?do=file&id=47
__________________
there are only two things in the world: submarines and targets.


------------------------------------------------------------
Silent Hunter 4 1.5 Gold Edition on CDROM
LAA enabled
Dell XPS with 8 GB Ram running Win7
KaleunMarco is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2019, 03:06 AM   #1332
Niume
Ace of the Deep
 
Join Date: Sep 2015
Location: Lithuania
Posts: 1,073
Downloads: 336
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by propbeanie View Post
do you have Windows 10? Have you looked at the Windows components to see if DirectPlay is enabled? It does almost sound like something else though... you could look in "X:\Users\UserName\AppData\Local\Temp" (a hidden folder) and see if you see leftover S3Ditor install files... The "X" stands for whatever drive you have your Users folders, UserName is whatever your UserName is, and to "unhide" system folders, you would use "Folder Options", the "View" tab, and tick the "Show hidden files, folders, and drives" radio button. That is also a long-shot though...
I have windows 7 I can't see legacy components. Tried deleting temp files still no luck. maybe it's something with registry? Does anyone have a older version maybe?
__________________

Last edited by Niume; 05-01-2019 at 05:00 AM.
Niume is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2019, 06:46 AM   #1333
Rosomaha
Mate
 
Join Date: Nov 2012
Location: Russia
Posts: 51
Downloads: 52
Uploads: 1
Default

Hello.
I bought a new video card, completely switched to DirectX 12 support. But after that, S3Ditor had display problems in the viewer - black spots on textures at a distance from 3dmodell. I changed various 3D settings Nvidia - does not help. On the old DX 9-10 job card everything worked fine.
Windows 10 system, Nvidia ASUS video card series.





Has anyone come across this?
Rosomaha is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2019 Subsim