SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SHIII Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-17-2018, 03:47 PM   #1
ArnoldR
A-ganger
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 77
Downloads: 20
Uploads: 0


Default Switch auto/manual targetting

Hello,
I would like to know if there's a mod or a game interface that allows you to switch on/off the manual targetting while playing in a career patrol or in a single mission. Thank you to share what you know on this subject.
ArnoldR is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2018, 04:13 PM   #2
ericlea
Weps
 
Join Date: Jan 2014
Location: Strasbourg F
Posts: 352
Downloads: 106
Uploads: 0
Default

Hi,


For me the best choice is to set game option on manual shooting.


and to setup keyboards commands to have 1 shortcut for "identy target=shift+L" and another for "target solution=CTRL+L"


so if you don't want to calculate yourself the target solution or if you want to verify if your calculs are correct, you just have to press CTRL+L and you immediately have the 3 good values (distance-aob-speed) and you can shoot as if you were in auto targetting !


:-)




[Cmd343]
Name=WP_Identify_target
Ctxt=1
MnID=0x3F130002
Str=1073
Key0=0x4C,s,"SHIFT L"

[Cmd344]
Name=WP_Solution_to_target
Ctxt=1
MnID=0x3F130003
Str=1074
Key0=0x4C,c,"CTRL L"










:-)

Last edited by ericlea; 12-18-2018 at 04:28 AM.
ericlea is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2018, 09:30 PM   #3
JeromeHeretic
Machinist's Mate
 
Join Date: Jun 2011
Location: N 50 4 E 14 25
Posts: 125
Downloads: 253
Uploads: 0
Default

Open file data/Cfg/Commands_en.cfg and find command "Toggle_TDC_autoupdate" (That line Cmd131 can be different in your config) and change it like this:

[Cmd131]
Name=Toggle_TDC_autoupdate
Ctxt=1
MnID=0x3F010017
Key0=0x54,c,"CTRL T"


With this you can turn autoupdate on or off by pressing Ctrl+T.
JeromeHeretic is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2018, 07:33 AM   #4
von Zelda
Captain
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 536
Downloads: 76
Uploads: 0
Default edit of Commands_en file

Since returning to SH3 with availability from Steam, I play a stock version with some 20+ mods.

I dislike firing torpedoes with the "Enter" key, since it has accidentally cost me a torpedo.

Vaguely, remembering back to 2005 or so, I'd been able to change the command to "CTRL + Enter" but I was unsure of the method. I'm now able to edit the Commands_en file to make the necessary changes since the recent posts by ericlea and JeromeHeretic.

Thank you for your posts, much appreciated!

I've also added some additional keystrokes with minor edits within the Commands_en file to simplify game play.

Thank you, again.
von Zelda is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2019, 12:39 PM   #5
ArnoldR
A-ganger
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 77
Downloads: 20
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by ericlea View Post
Hi,


For me the best choice is to set game option on manual shooting.


and to setup keyboards commands to have 1 shortcut for "identy target=shift+L" and another for "target solution=CTRL+L"


so if you don't want to calculate yourself the target solution or if you want to verify if your calculs are correct, you just have to press CTRL+L and you immediately have the 3 good values (distance-aob-speed) and you can shoot as if you were in auto targetting !


:-)




[Cmd343]
Name=WP_Identify_target
Ctxt=1
MnID=0x3F130002
Str=1073
Key0=0x4C,s,"SHIFT L"

[Cmd344]
Name=WP_Solution_to_target
Ctxt=1
MnID=0x3F130003
Str=1074
Key0=0x4C,c,"CTRL L"


:-)
Hi! Thank you very much it's working very well!!!
ArnoldR is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2019, 12:35 AM   #6
Grrrouch
Swabbie
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 12
Downloads: 7
Uploads: 0
Default

Reading this thread earlier would saved me a lot of time by reading 50++ site threads finding out if the several guis have any impact for calculating aob, distance etc.

For me as a complete noobie, these cmds are the answer for everything related measuring.

Thanks alot!
Grrrouch is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2019, 06:36 AM   #7
Grrrouch
Swabbie
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 12
Downloads: 7
Uploads: 0
Default

Is there also a possibility/command to switch the contact update on the map on/off during a patrol?
Grrrouch is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2019, 07:29 AM   #8
blackswan40
Steel Sharks Bdu
 
blackswan40's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: IN THE STEEL SHARKS VIRTUAL OCEAN
Posts: 431
Downloads: 405
Uploads: 20


Default

Hi Grrrouch

I think you can only turn Map Contact Updates on/off in the realism settings
blackswan40 is online   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2019 Subsim