SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SHIII Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-09-2017, 03:21 PM   #16
nik112
Chief
 
Join Date: May 2005
Location: Greece
Posts: 316
Downloads: 222
Uploads: 0
Default

Hi again
can i have 2 separate ships as the 2 folders i've download and which way can i do this?

cheers
nik112 is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2017, 05:19 PM   #17
iambecomelife
Silent Hunter
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 3,944
Downloads: 233
Uploads: 0


Default

Great job; I like all the changes you can observe between the civilian configuration and troopship.
__________________
iambecomelife is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2017, 03:18 PM   #18
nik112
Chief
 
Join Date: May 2005
Location: Greece
Posts: 316
Downloads: 222
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by nik112 View Post
Hi again
can i have 2 separate ships as the 2 folders i've download and which way can i do this?

cheers
No news are good news?

cheers
nik112 is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2017, 05:36 PM   #19
VonDos
The Old Man
 
Join Date: Mar 2007
Location: Italy
Posts: 1,345
Downloads: 19
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by nik112 View Post
No news are good news?

cheers
Oh sorry, i see now :-(

Well, if you want to separate, for example, ocean liner only, you should work on .eqp file inside your PQB unit. Look at parts using 3ditor in library directory (all involved dat files includes "Vondos" into name). You must annotate only liner parts (often AMC and TT parts includes "war" word into they label/name, while TT stand forma troop transport). When found alla liner's parts you need to re-write .eqp file using ocean liner parts only from i.e. Jan 01 1939 to Dec 31 1945 as entry and exit dates, matching every parte with same correct node as original eqp.

Mmm i don't know how to explain this better :-p sorry for my bad english.

Best regards,
Vd
__________________

Those, others and WIP ships are avaiable in my SHIPYARD here:
http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=136508
VonDos is online   Reply With Quote
Old 04-11-2017, 02:21 AM   #20
nik112
Chief
 
Join Date: May 2005
Location: Greece
Posts: 316
Downloads: 222
Uploads: 0
Default

Well i'll try with s3d and i'll let you know

cheers
nik112 is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2017, 08:59 AM   #21
VonDos
The Old Man
 
Join Date: Mar 2007
Location: Italy
Posts: 1,345
Downloads: 19
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by nik112 View Post
Well i'll try with s3d and i'll let you know

cheers
Waiting for reports =)
Vd
__________________

Those, others and WIP ships are avaiable in my SHIPYARD here:
http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=136508
VonDos is online   Reply With Quote
Old 04-11-2017, 10:23 AM   #22
nik112
Chief
 
Join Date: May 2005
Location: Greece
Posts: 316
Downloads: 222
Uploads: 0
Support

Tried to open it with s3d but the programm couldn.t open it. Which way may open tt?
Cheers
nik112 is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2017, 12:20 PM   #23
VonDos
The Old Man
 
Join Date: Mar 2007
Location: Italy
Posts: 1,345
Downloads: 19
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by nik112 View Post
Tried to open it with s3d but the programm couldn.t open it. Which way may open tt?
Cheers
Dat files in library directory (VondosQOB.dat, VondosQOB2.dat & VondosQOB3.dat) should be opened with S3Ditor, while eqp files (NPQB_.eqp & NPMB_.eqp) should be opened with notepad (or any text\writing app, worpad, word ecc)
__________________

Those, others and WIP ships are avaiable in my SHIPYARD here:
http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=136508
VonDos is online   Reply With Quote
Old 04-12-2017, 04:40 PM   #24
VonDos
The Old Man
 
Join Date: Mar 2007
Location: Italy
Posts: 1,345
Downloads: 19
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by iambecomelife View Post
Great job; I like all the changes you can observe between the civilian configuration and troopship.
Thanks mate!
__________________

Those, others and WIP ships are avaiable in my SHIPYARD here:
http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=136508
VonDos is online   Reply With Quote
Old 04-13-2017, 11:49 AM   #25
nik112
Chief
 
Join Date: May 2005
Location: Greece
Posts: 316
Downloads: 222
Uploads: 0
Default

Hi vd
i ll start the procedure tonight. So i want NPMB only in my sea folder. And i'll open npmb eqp with notepad and wich elements must delete?

cheers
nik112 is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2017, 12:59 PM   #26
VonDos
The Old Man
 
Join Date: Mar 2007
Location: Italy
Posts: 1,345
Downloads: 19
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by nik112 View Post
Hi vd
i ll start the procedure tonight. So i want NPMB only in my sea folder. And i'll open npmb eqp with notepad and wich elements must delete?

cheers
Hi!
Everything not related with civil version, as you can see in library files with 3Ditor.
And unnecessary guns also.
Remember to rework equipment numbers, they must be sequentially: [Equipment 1], [Equipment 2] ecc
Best regards, VD
__________________

Those, others and WIP ships are avaiable in my SHIPYARD here:
http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=136508
VonDos is online   Reply With Quote
Old 04-14-2017, 05:53 PM   #27
nik112
Chief
 
Join Date: May 2005
Location: Greece
Posts: 316
Downloads: 222
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by VonDos View Post
Hi!
Everything not related with civil version, as you can see in library files with 3Ditor.
And unnecessary guns also.
Remember to rework equipment numbers, they must be sequentially: [Equipment 1], [Equipment 2] ecc
Best regards, VD
tried but that's the results


nik112 is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2017, 06:48 PM   #28
VonDos
The Old Man
 
Join Date: Mar 2007
Location: Italy
Posts: 1,345
Downloads: 19
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by nik112 View Post
tried but that's the results


Can you paste your eqp list here, please?
Best regards, vd
__________________

Those, others and WIP ships are avaiable in my SHIPYARD here:
http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=136508
VonDos is online   Reply With Quote
Old 04-14-2017, 07:02 PM   #29
Wise
Engineer
 
Join Date: Jun 2012
Location: St.-Petersburg
Posts: 208
Downloads: 5
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by nik112 View Post
tried but that's the results


And what did you expect?
Remember the name of the ship.
Wise is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2017, 03:13 AM   #30
SquareSteelBar
Sea Lord
 
Join Date: May 2006
Location: U-73
Posts: 1,610
Downloads: 461
Uploads: 0
Default

That is because the main nodes in S3D are set to 'hidden'.

Water reflections are missing, too.
SquareSteelBar is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1997- 2017 Subsim