SUBSIM Radio Room Forums
The newest naval sim by Totem Games!

SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SHIII Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-01-2015, 10:39 PM   #46
rowi58
Seasoned Skipper
 
Join Date: Jun 2006
Location: Karlsruhe
Posts: 664
Downloads: 56
Uploads: 0


Default

Hi avers,

you can only get new U-Boats in the "Erprobungsstelle". So if you want an new type you must transfer to the "Erprobungsstelle", selcet one and make a short training on this type and than go back to your favorite flotilla.

Greetings
rowi58
__________________


Lewwer duad üs Slaav
rowi58 is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2015, 10:45 AM   #47
naoki53
Bilge Rat
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 3
Downloads: 195
Uploads: 0
Default Widescreen MaGui 3.4 with LSH2015

hi
My best GUI is MaGui. is it work Widescreen MaGui 3.4 with LSH2015?
naoki53 is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2015, 10:47 AM   #48
fitzcarraldo
Argentinischer Kaleun
 
fitzcarraldo's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Buenos Aires, Argentina. Arrived in U-977 after 60 days below
Posts: 2,909
Downloads: 1354
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by Choum View Post
Hello all,

Is it possible to change the resolution of the game ?
I see the dx9.ini inside the mod which is set to 1360/768.

But if i change the resolution, the game menu is totally broken with my native res of 2560*1440 (and the game crash when I want to play a mission)

If i replace the dll of the mod by the one in SH3_XPSP2_Res_Fix_for_1.4b, the menu is better but a little too large (some buttons have dissapear too).

If I use 1920*1440 (4/3), without the Widesceen mod, it's work.

Is there a way to play in widescreen ?
Only 1360x768 WS at the moment.

Regards.

Fitzcarraldo
fitzcarraldo is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2015, 03:33 PM   #49
gclarkso
Watch
 
Join Date: Apr 2007
Location: Maryland, USA
Posts: 30
Downloads: 248
Uploads: 0
Default

This supermod is absolutely amazing! Have multiple patrols from a new career under my belt without a hitch. My only struggle is that the charts are in German...

Regards,
Gordon
__________________
Gordon

"They must have spotted our periscope"
gclarkso is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2015, 09:29 AM   #50
pruna1971
Bilge Rat
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 1
Downloads: 107
Uploads: 0
Default patrol without any boat

good afternoon. I'm on patrol and I do not get any boat and very few aircraft even if I approach the British ports. what is my problem?
pruna1971 is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2015, 01:38 PM   #51
Schmonzo
Seaman
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 38
Downloads: 34
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by pruna1971 View Post
good afternoon. I'm on patrol and I do not get any boat and very few aircraft even if I approach the British ports. what is my problem?
you have to be more specific for anyone to help you. post your loadorder, pc specs and what date you are playing plus the port you are talking about specificly. That way people might be able to reproduce your problem help you.
Schmonzo is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2015, 04:15 PM   #52
diemayer
Bilge Rat
 
Join Date: Mar 2011
Location: Germany
Posts: 4
Downloads: 48
Uploads: 0
Default

I don't know what this mod did to FM's Interior but i can hardly hear the diesel while in the engine room, changing the diesel sound file doesn't help, also startup sounds aren't working

Anyone else having this problem?
diemayer is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2015, 07:24 PM   #53
avers
Commodore
 
Join Date: Sep 2012
Location: South Carolina, United States of America
Posts: 643
Downloads: 541
Uploads: 0
Default

Hey guys, some of my questions that I posted earlier, haven't been answered, 1st, were French aircraft used for ASW? Because I've run into some French airplanes north of the Netherlands. 2nd, why does the De Havillion dragon have American markings?
avers is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2015, 06:39 PM   #54
avers
Commodore
 
Join Date: Sep 2012
Location: South Carolina, United States of America
Posts: 643
Downloads: 541
Uploads: 0
Default

Hey guys, I found a bug, i didn't get spotted by a destroyer until it was 0.3 kilometers away, it was night time, but that's still ridiculous that a destroyer didn't spot me until i was 0.3 KM away.

mod list:

_LSH3-2015___FULLVERSION=1
_LSH3-2015_GUI__WIDESCREEN=2
_LSH3-2015__ExtendedChallenge=3
_LSH3-2015__ExtentedChallengeBlackContacts=4
_LSH3-2015__HistoricalMessages=5
_LSH3-2015__BunkerStart=6
_LSH3-2015___Patch_HSIE-V16B1=7
_LSH3-2015_ATM_GreenWater=8
_LSH3-2015_ATM_GreenWater-SunFix=9
avers is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2015, 07:30 AM   #55
Urmel
Helmsman
 
Join Date: Apr 2009
Location: Switzerland
Posts: 110
Downloads: 5
Uploads: 0
Default

Hi LSH3 Edition 2015 Players

Today we fix a reportet Bug for all GUI OLC Players.

(LSH3-V15-BugFix_2015-06-07)

Download and more Informations here:

» LSH3 Edition 2015 - BugFix and Update Informations

Urmel
__________________
Urmel is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2015, 09:18 AM   #56
Urmel
Helmsman
 
Join Date: Apr 2009
Location: Switzerland
Posts: 110
Downloads: 5
Uploads: 0
Default

Dear L/SH3 Friends

First of all I have excuse my bad English! My home base is in Europe, Switzerland and I am Shure I miss some important hours in my English school day (40 years ago)

Anyway: since 10 years I work for the SH3 Community and also try to read, try to understand and try to write/support in English.

Right now I want to thank all People for positive Feedback about release Edition 2015 !!!

Blueduck, Eremit, me and our active LSH3 Team work 5 years nearly every single day hard to realize our vision – to realize a contemporary Supermod for Original Game SH3 in year 2015.
Since my release here in SubSim Forum 3 weeks ago i read every day all your comments and statements.

My personal problem is… I’m not able to support all questions in detail in English language !
(For example: Shure HSIE’s genius Patch works perfect! We just add a wrong DLL into our first Version. We fix this mistake with BugFix LSH3-V15-BugFix_2015-05-28)

I read here about technical Problems but I’m not able to support/explain the solution in detail English language! (damn, where are my schooldays now )

All this is very frustration for my and Team of LSH3.

We will try to give your our 10 years SH3 Know how und support best as we can.
This means the primary German SH3 Supermodder Rowi (CCoM), Blueduck, me and all the excellent German Modder who still work every day on our future SH3-Details.

In Fact; we all SH3 Lovers have a lot of work to do – let’s work together.

Respect to all positive and constructive SH3 Modder and Player here!

Urmel
__________________

Last edited by Jimbuna; 06-07-2015 at 09:32 AM. Reason: We are now passed the 'enough is enough' point.
Urmel is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2015, 01:25 AM   #57
taipan74
Bilge Rat
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 3
Downloads: 30
Uploads: 0
Default Games starts in german

First thankyou for all your hardwork. It is truly amazing how much hard work has gone into this.

My problem is that when I install the game I tell it at the SH3 screen to install the English version. I then install the 1.4b patch as the English version. I then install your patch and click English version.

Ive actually done it twice just to double check.

Game starts beautifully to the first splash screen but it is all in German.

I can enter the game and start the very first mission. However I cant read anything as it is all in German and of course the voices are in German.

Any suggestions?

Last edited by taipan74; 06-08-2015 at 01:30 AM.
taipan74 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2015, 01:57 AM   #58
danasan
Elite Spam Hunter
 
Join Date: Dec 2009
Location: Flensburg / Germany
Posts: 1,210
Downloads: 39
Uploads: 0
Default

When the game is up and running, before you start a mission or career, there should be a screen where you can make some global game settings ( look for "Einstellungen").

There should be the option to switch language, keyboard etc.
__________________

"I invite you to go inside this submergible hole in the water where you can nicely hide from destroyers."
danasan is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2015, 06:34 AM   #59
taipan74
Bilge Rat
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 3
Downloads: 30
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by danasan View Post
When the game is up and running, before you start a mission or career, there should be a screen where you can make some global game settings ( look for "Einstellungen").

There should be the option to switch language, keyboard etc.
Yes yes that's it. Thank you so much. I just couldnt work out what the words were, and so it was a guessing thing

SH3 was always my favourite sim. Like three dimensional chess.

Number 1 place I like to play SH3 is on long international flights. And that is where SH5 failed miserably. It had to be connected to the internet. A bit hard at 38,000 feet in the middle of the Pacific.

Now I can play SH3 the way it should be played and on a good laptop with lots of CPU with lots of memory

Again thank you for all involved.
taipan74 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2015, 06:58 AM   #60
BL!TZKR!EG
•[MEXiCO U-BOOT]•
 
BL!TZKR!EG's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Ensenada/Condesa, Delegación Cuauhtémoc, Hipódromo 06100 Ciudad de MEXiCO, Distrito Federal
Posts: 2,929
Downloads: 40
Uploads: 78


Default

Quote:
Originally Posted by taipan74 View Post
Number 1 place I like to play SH3 is on long international flights. And that is where SH5 failed miserably. It had to be connected to the internet. A bit hard at 38,000 feet in the middle of the Pacific.
Man, you really hit it! That's exactly what I feel.
Not over the pacific, but having just crossed the atlantic, I can only underlign what you say.

I really love this feeling and it goes like this:
35000 feet above sea-level. A night-flight. Everything is dark. Even inside the plane.
And then I travel submerged at almost the very same position...
Just 75 years back and 35500 feet below...

__________________


Lieblings-U-Boote: U-107 (IXB), U-156 (IXC), U-530 (IXC/40), U-995 (VIIC/41), U-256 (U-Flak)
» HONOR, AMISTAD Y RESPETO! «
» SUPPORT THE
[S3A] AND GET MEDIAFIRE «
» - S3F - S3G - TS3 «
BL!TZKR!EG is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1997- 2017 Subsim