SUBSIM Radio Room Forums
The newest naval sim by Totem Games!

SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SHIII Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-19-2015, 10:03 PM   #1
Sailor Steve
Jammin' Again
 
Sailor Steve's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: High in the mountains of Utah
Posts: 48,832
Downloads: 587
Uploads: 246


Default Ship Names April 2015

It's been two years since I last added anything to my Ship Names mod. I've been busy with many other projects and I also got tired of doing work I'd never see, since my old computer wouldn't run IABL's Merchant Fleet Mod and I was doing more and more names for those ships.

I've had a new computer since Christmas, and I've been working toward playing SH3 with all the bells and whistles. I then discovered that I didn't like seeing ships listed with names like 'Medium Merchant 21'. I started going over my own working lists and culling names I thought would be appropriate. This new file contains a revised [CLASSMAP], so the 'X' version of each ship is tied to its 'A' or 'B' counterpart and will also get names when sunk.

I've also included a list of ships to be copied and pasted into the 'EnglishNames.cfg', which will make the new names show up in the Recognition Manual and the Patrol Reports. How to make it all work is included in the readme and on the Download page.
http://www.subsim.com/radioroom/down...o=file&id=4671

Here are a couple of pictures of how it looks in-game:















WARNING: I cannot emphasize this enough - While the Ship Names file for SH3 Commander is perfectly safe, only taking effect as it does after the patrol is finished, do NOT change the names in the Sea folder while on patrol. I'm not 100% certain it's safe to do so at any time. It killed my career, which is okay because it was brand new. Then again I was at sea when I did it. Unless someone can verify that changing the EnglishNames.cfg is safe while in port, you do so at your own risk.
__________________
"I am not well versed in history, but I will submit to your recollection, whether liberty has been destroyed most often by the licentiousness of the people or by the tyranny of the rulers."
-Patrick Henry, speaking against the Constitution at the Virginia Ratification Convention



Last edited by Sailor Steve; 04-19-2015 at 10:08 PM.
Sailor Steve is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2015, 10:38 PM   #2
sublynx
Sea Lord
 
Join Date: Mar 2011
Location: In the conning tower of my VIIC scanning the sea through the periscope
Posts: 1,654
Downloads: 172
Uploads: 7
Default

Thanks a lot for this! This ship list thing is something I really need to install and figure out how it works with LGN1's SH3 Log mod.

Do you mind if I use the ship names you have chosen in the recognition charts I have in my Charts Addon mod?
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
NYGM+H.sie v16+Stiebler 4C+MaGui WS
sublynx is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2015, 11:15 PM   #3
Sailor Steve
Jammin' Again
 
Sailor Steve's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: High in the mountains of Utah
Posts: 48,832
Downloads: 587
Uploads: 246


Default

Sure, no problem. I'm not sure how the two combine, but there are a whole world of things I don't understand.
__________________
"I am not well versed in history, but I will submit to your recollection, whether liberty has been destroyed most often by the licentiousness of the people or by the tyranny of the rulers."
-Patrick Henry, speaking against the Constitution at the Virginia Ratification Convention


Sailor Steve is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2015, 12:20 AM   #4
Scout614
Bosun
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 62
Downloads: 17
Uploads: 0
Default

Hey Steve,
I remember us talking bout this a while back. Did you change the armed trawlers to have the HMT prefix?
Scout614 is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2015, 06:33 AM   #5
Borgneface
XO
 
Join Date: Jun 2005
Location: Near La Rochelle - On board U-205
Posts: 431
Downloads: 546
Uploads: 0
Default

Hello Sailor Steve;

Great I always appreciate your "Ship list"!
I am sure it is a long and fastidious work but result is just great.

Thanks again for all your effort & for sharing this with us.

Borgneface is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2015, 08:28 AM   #6
Sailor Steve
Jammin' Again
 
Sailor Steve's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: High in the mountains of Utah
Posts: 48,832
Downloads: 587
Uploads: 246


Default

Quote:
Originally Posted by Scout614 View Post
Hey Steve,
I remember us talking bout this a while back. Did you change the armed trawlers to have the HMT prefix?
I just checked and no, I didn't. I'm fixing that in my master file right now, and should have it ready for the next update.
__________________
"I am not well versed in history, but I will submit to your recollection, whether liberty has been destroyed most often by the licentiousness of the people or by the tyranny of the rulers."
-Patrick Henry, speaking against the Constitution at the Virginia Ratification Convention


Sailor Steve is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2015, 03:35 AM   #7
Fubar2Niner
Silent Hunter
 
Fubar2Niner's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: London. UK
Posts: 4,019
Downloads: 244
Uploads: 0
Icon14

Many thanks Steve. A most welcome return of your ship names file

Fubar
__________________


My Mediafire account:
http://www.mediafire.com/?pq6fesgls2il0
Fubar2Niner is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2015, 06:59 AM   #8
Steve Gad
Sailor man
 
Join Date: Jul 2013
Location: Mansfield, Notts. UK
Posts: 46
Downloads: 312
Uploads: 0
Default

Obviously a lot of work has gone into this.
Thank you very much Steve.
Steve Gad is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2015, 03:44 AM   #9
jaxa
The Old Man
 
Join Date: Mar 2005
Location: Białystok, Poland
Posts: 1,440
Downloads: 402
Uploads: 0
Default

I wanna try this stuff and have question about it.
If I understood correctly I should manually fix entries in EnglishName.cfg, replacing old names using new one from your readme.txt? For instance delete AK01A and copy and paste AK01A=Haskell Class Attack Transport from your ShipNames - is it correct procedure?
May I copy all entries from you in one block, paste them in EnglishName.cfg at the end of all data and after that delete all doubled listings from above? Or rather do it as described earlier - change manually one by one, delete old and paste new one?
__________________



SHIII + GWX 3 Gold + V16B1 hardcode fixes + SH3Commander
SHIV + OM + OMEGU
jaxa is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2015, 01:27 PM   #10
Sailor Steve
Jammin' Again
 
Sailor Steve's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: High in the mountains of Utah
Posts: 48,832
Downloads: 587
Uploads: 246


Default

Quote:
Originally Posted by jaxa View Post
I wanna try this stuff and have question about it.
If I understood correctly I should manually fix entries in EnglishName.cfg, replacing old names using new one from your readme.txt? For instance delete AK01A and copy and paste AK01A=Haskell Class Attack Transport from your ShipNames - is it correct procedure?
Yes, that is correct.

Quote:
May I copy all entries from you in one block, paste them in EnglishName.cfg at the end of all data and after that delete all doubled listings from above? Or rather do it as described earlier - change manually one by one, delete old and paste new one?
I thought I wrote it that way. If not, I apologize. But yes, what you describe is actually the easier way, and the one I recommend.
__________________
"I am not well versed in history, but I will submit to your recollection, whether liberty has been destroyed most often by the licentiousness of the people or by the tyranny of the rulers."
-Patrick Henry, speaking against the Constitution at the Virginia Ratification Convention


Sailor Steve is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2015, 01:43 PM   #11
jaxa
The Old Man
 
Join Date: Mar 2005
Location: Białystok, Poland
Posts: 1,440
Downloads: 402
Uploads: 0
Default

Steve, thanks a lot for your explanation.
__________________



SHIII + GWX 3 Gold + V16B1 hardcode fixes + SH3Commander
SHIV + OM + OMEGU
jaxa is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2015, 06:15 PM   #12
jakethescot
Planesman
 
jakethescot's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Dallas, Texas
Posts: 194
Downloads: 856
Uploads: 0
Default

Downloaded and installed. Everything looks good. Thanks, Steve.
__________________
COYW !!!
jakethescot is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2016, 03:42 PM   #13
tomfon
Grey Wolf
 
Join Date: Jan 2008
Location: CK7662
Posts: 908
Downloads: 148
Uploads: 4


radar

Hello there.

It's been some time since i last posted here... though i still haven't quit playing SH3 (+GWX+OLC's Gold MkII+ a few other mods... he he.)

So, i use Sailor Steve's "Ship Names April 2015" mod and M02X came up in my recognition manual instead of a real type of ship like "Bamora Class Merchant" ,for example, matching the M02X type. I use IABL's mod v3.2. I have followed the instructions provided be Sailor Steve. By the way, under the [CLASSMAP] section of Ship names.cfg in my SH3Cmdr folder i read M02X=M02B.

Any help would be appreciated.

Regards.
__________________
"I would rather have questions that can't be answered than answers which can't be questioned." - Richard P. Feynman [1918/1988]
Mods for SH3
tomfon is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2016, 04:46 PM   #14
Sailor Steve
Jammin' Again
 
Sailor Steve's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: High in the mountains of Utah
Posts: 48,832
Downloads: 587
Uploads: 246


Default

Quote:
Originally Posted by tomfon View Post
Hello there.
Hi!

Quote:
So, i use Sailor Steve's "Ship Names April 2015" mod and M02X came up in my recognition manual instead of a real type of ship like "Bamora Class Merchant" ,for example, matching the M02X type. I use IABL's mod v3.2. I have followed the instructions provided be Sailor Steve.
I'm not sure what might have happened. Did you go through all the other listings and delete any other references to "MXXX" names? They might override the new ones.

Quote:
By the way, under the [CLASSMAP] section of Ship names.cfg in my SH3Cmdr folder i read M02X=M02B.
Those listings are directives for the game itself, telling the game what to do. That one tells the game to draw names from the M02B list when it sees M02X. The "Neutral" groups like M02X don't have their own names, but use the ones from the 'A' or 'B' listings.

[edit] Have you had any others not show up, like M01x or M09x? I ask because I notice that that while I have others listed I don't see a name for M02X.

Try this:

On my master list, after

M02B=Brandanger Class Merchant

I've added

M02X=Leonidas Class Merchant

You can copy and paste that second M02X to your own list and save it. I don't know if that will fix your problem, but it's worth a try.
__________________
"I am not well versed in history, but I will submit to your recollection, whether liberty has been destroyed most often by the licentiousness of the people or by the tyranny of the rulers."
-Patrick Henry, speaking against the Constitution at the Virginia Ratification Convention



Last edited by Sailor Steve; 01-11-2016 at 05:07 PM.
Sailor Steve is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2016, 06:16 PM   #15
tomfon
Grey Wolf
 
Join Date: Jan 2008
Location: CK7662
Posts: 908
Downloads: 148
Uploads: 4


Default

OK, first of all, thanks for the quick reply.

Now, i've added the Leonidas Class as you've advised me to do so. I updated my personnel files via SH3Cmdr but i didn't see any change ; it still shows us M02X. But this maybe due to the way SH3Cmdr works. It is probable that it will be displayed correctly next time i sink a M02X. I've gone through the listings of English Names.cfg. There is no other identical entry. Is there any other .cfg file i should check?

P.S. It is not a big deal if a type of ship doesn't show up correctly. Sorry to bother you. I was just curious to find out what happened. Too many mods, too many files altered. Sometimes it is easy to get carried away and mess (hopefully only) a few things up. I'm too tired to wait for the museum to load right now but i will check if it shows up correctly there, tomorrow. It is 02.16am here... Thanks, mate.
__________________
"I would rather have questions that can't be answered than answers which can't be questioned." - Richard P. Feynman [1918/1988]
Mods for SH3
tomfon is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1997- 2017 Subsim