SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SHIII Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-13-2012, 08:18 AM   #31
rudewarrior
Chief
 
Join Date: Apr 2005
Location: New Orleans, LA, USA
Posts: 319
Downloads: 130
Uploads: 2
Default

Quote:
Originally Posted by Wreford-Brown View Post
SH3 Commander doesn't read the current date of the mission in-game, it only loads the date files when you first run SH3. If you want it to update the correct files you'll need to quit SH3 and load again.
Ok, so I don't think that is the question I am asking, so let me state it explicitly.

Let's say I start a patrol on 1 Jun 40. It will load a file in the folder SH3 Commander/Date/19400601. I patrol until 5 Jun 40, then save and quit the game completely. Lets say I have a file in SH3 Commander/Date/19400604. I run SH3 Commander and start the game again. Which file is it supposed to load? 19400601 or 19400604?
rudewarrior is online   Reply With Quote
Old 11-13-2012, 09:47 AM   #32
Wreford-Brown
Sea Lord
 
Join Date: Nov 2007
Location: In sight of Stonehenge
Posts: 1,750
Downloads: 49
Uploads: 26
Default

Quote:
Originally Posted by rudewarrior View Post
Ok, so I don't think that is the question I am asking, so let me state it explicitly.

Let's say I start a patrol on 1 Jun 40. It will load a file in the folder SH3 Commander/Date/19400601. I patrol until 5 Jun 40, then save and quit the game completely. Lets say I have a file in SH3 Commander/Date/19400604. I run SH3 Commander and start the game again. Which file is it supposed to load? 19400601 or 19400604?
SH3 Commander loads all files before 19400604, i.e. it will load all files in 19400601 then load all files in 19400604. Unless you overwrite previous files you may end up with legacy information that you don't want.

The only way around this is by ensuring that all the files are named exactly the same but placed in different date folders. If the information is no longer valid, you'll need to overwrite it with a completely blank file, e.g if I have created an image.jpg file that I no longer need, I can replace it with another file named image.jpg or I need a completely empty jpeg file called image.jpg.
__________________

All my mods are available at MediaFire:
SH3 Mods
Other modders SH3 mods
SH4 Mods
...you can't please all of the people all of the time...
Wreford-Brown is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 08:55 AM   #33
rudewarrior
Chief
 
Join Date: Apr 2005
Location: New Orleans, LA, USA
Posts: 319
Downloads: 130
Uploads: 2
Default

Quote:
Originally Posted by Wreford-Brown View Post
SH3 Commander loads all files before 19400604, i.e. it will load all files in 19400601 then load all files in 19400604.
Ok, so this is what it is not doing.

What it is doing in this case: It is only loading the files from 19400601 and not the files from 19400604. Why?
rudewarrior is online   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 12:49 PM   #34
Wreford-Brown
Sea Lord
 
Join Date: Nov 2007
Location: In sight of Stonehenge
Posts: 1,750
Downloads: 49
Uploads: 26
Default

Quote:
Originally Posted by rudewarrior View Post
Ok, so this is what it is not doing.

What it is doing in this case: It is only loading the files from 19400601 and not the files from 19400604. Why?
I honestly don't know, unless it's something to do with the date that SH3 loads vs. the date that your patrol starts. When you load through SH3 Commander, does the date in Cmdr show 5 Jun 1940?
__________________

All my mods are available at MediaFire:
SH3 Mods
Other modders SH3 mods
SH4 Mods
...you can't please all of the people all of the time...
Wreford-Brown is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 02:26 PM   #35
rudewarrior
Chief
 
Join Date: Apr 2005
Location: New Orleans, LA, USA
Posts: 319
Downloads: 130
Uploads: 2
Default

Quote:
Originally Posted by Wreford-Brown View Post
I honestly don't know, unless it's something to do with the date that SH3 loads vs. the date that your patrol starts. When you load through SH3 Commander, does the date in Cmdr show 5 Jun 1940?
All it says is for the date is "After Sunday June 2, 1940." Technically I started the patrol on 2 Jun, but it shouldn't make any difference as that is still before 4 Jun.
rudewarrior is online   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 05:01 PM   #36
Wreford-Brown
Sea Lord
 
Join Date: Nov 2007
Location: In sight of Stonehenge
Posts: 1,750
Downloads: 49
Uploads: 26
Default

Quote:
Originally Posted by rudewarrior View Post
All it says is for the date is "After Sunday June 2, 1940." Technically I started the patrol on 2 Jun, but it shouldn't make any difference as that is still before 4 Jun.
Quote:
Originally Posted by rudewarrior View Post
Ok, so this is what it is not doing.What it is doing in this case: It is only loading the files from 19400601 and not the files from 19400604. Why?
If SH3 Commander says that the date is Sun Jun 2 1940 (box 4 on the right hand side of the initial SH3 Commander screen), it will load 19400601 and not 19400604 at it believes the date is 19400602.
__________________

All my mods are available at MediaFire:
SH3 Mods
Other modders SH3 mods
SH4 Mods
...you can't please all of the people all of the time...
Wreford-Brown is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 05:18 PM   #37
rudewarrior
Chief
 
Join Date: Apr 2005
Location: New Orleans, LA, USA
Posts: 319
Downloads: 130
Uploads: 2
Default

Quote:
Originally Posted by Wreford-Brown View Post
If SH3 Commander says that the date is Sun Jun 2 1940 (box 4 on the right hand side of the initial SH3 Commander screen), it will load 19400601 and not 19400604 at it believes the date is 19400602.
It appears to me then that SH3 Commander does not read the date in the patrol, as I had originally thought. In mid-patrol, I have never seen box 4 say anything other than "After <patrol start date>." Have you seen it say anything other than that in mid-patrol? I know that if you are in base, it will show a current date, and I think it shows "N/a" if you are lost. Other than that, I don't think it says anything else.

It may be WAD.

Last edited by rudewarrior; 11-14-2012 at 05:29 PM. Reason: Corrected lost career entry for date
rudewarrior is online   Reply With Quote
Old 11-15-2012, 06:57 AM   #38
Wreford-Brown
Sea Lord
 
Join Date: Nov 2007
Location: In sight of Stonehenge
Posts: 1,750
Downloads: 49
Uploads: 26
Default

Quote:
Originally Posted by rudewarrior View Post
It appears to me then that SH3 Commander does not read the date in the patrol, as I had originally thought. In mid-patrol, I have never seen box 4 say anything other than "After <patrol start date>." Have you seen it say anything other than that in mid-patrol? I know that if you are in base, it will show a current date, and I think it shows "N/a" if you are lost. Other than that, I don't think it says anything else.

It may be WAD.
I haven't saved mid-patrol for a long time, so unfortunately can't comment.

I agree with you though - I don't think that SH3 Commander reads dates mid-patrol but I also don't see this as an issue. You wouldn't be sent new charts mid-patrol but would continue to receive radio messages, which seems to fit in with what you are trying to achieve and improves the realism of your mod.

By the way - WAD?
__________________

All my mods are available at MediaFire:
SH3 Mods
Other modders SH3 mods
SH4 Mods
...you can't please all of the people all of the time...
Wreford-Brown is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2012, 08:48 AM   #39
rudewarrior
Chief
 
Join Date: Apr 2005
Location: New Orleans, LA, USA
Posts: 319
Downloads: 130
Uploads: 2
Default

Quote:
Originally Posted by Wreford-Brown View Post
I don't think that SH3 Commander reads dates mid-patrol but I also don't see this as an issue. You wouldn't be sent new charts mid-patrol but would continue to receive radio messages, which seems to fit in with what you are trying to achieve and improves the realism of your mod.
It does work, but my original intent was for the orders templates, the ones that have the orders listed by text on draggable pages in the game, to be updated mid patrol. The reason for this is that during certain times of the year, the JFO! radio messages pile up in a couple of days. Plus if you use the Radio Log Extended Mod as well, that updated message that you received back at the beginning of the patrol 20 days ago is going to be tough to find by paging all the way back through all of the messages that you received since then.

What I am going to do is set up my JSGME such that I can add in the necessary files based on the current date of the patrol myself. That way my orders will always be up to date. There is just a lot of info on there that I would really like to have in game, which was the original point.

We are working on a German version right now. When I release that I will update the readme to reflect the issues with SH3 Commander.

Quote:
By the way - WAD?
WAD - Working As Designed

rudewarrior is online   Reply With Quote
Old 11-15-2012, 12:17 PM   #40
Wreford-Brown
Sea Lord
 
Join Date: Nov 2007
Location: In sight of Stonehenge
Posts: 1,750
Downloads: 49
Uploads: 26
Default

WAD - now I get it!

One potential way around the SH3 Commander problem is to have orders in the Date folder one month before they are to be implemented (I know of few people who have more than month-long patrols). You could then change the visible tab to say 'Kaleun Eyes only, not before 6 Jun 1941' or similar. That way they can 'open' their orders when they receive the radio message on the correct date.

Suboptimal, but workable...
__________________

All my mods are available at MediaFire:
SH3 Mods
Other modders SH3 mods
SH4 Mods
...you can't please all of the people all of the time...
Wreford-Brown is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2012, 02:10 PM   #41
La vache
Gunner
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 98
Downloads: 94
Uploads: 0
Default

Hello rudewarrior

I continue at work.

But a new question: this is a write error in the readme?
range of the G7e/TII to 3000 km - sure mean 3000 m (meters)

I have not found specification for Torpedo.sim
Which values should I?
La vache is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2012, 03:00 PM   #42
rudewarrior
Chief
 
Join Date: Apr 2005
Location: New Orleans, LA, USA
Posts: 319
Downloads: 130
Uploads: 2
Default

Quote:
Originally Posted by La vache View Post
But a new question: this is a write error in the readme?
range of the G7e/TII to 3000 km - sure mean 3000 m (meters)
Yes, that is correct, it should be 3000 m.

Quote:
I have not found specification for Torpedo.sim
Which values should I?
I'm sorry I am not sure I understand what you are asking me here. I don't know if you are using a translator, but I would suggest using Google translate. You could try and type it in the original German, I might be able to determine what you are saying.

If you are talking about editing the Torpedo.sim file, you need to use something like Silent 3ditor, and then edit property 19 which is for the TII. In the property tree under Speeds [1] it has an entry for [0], expand that and you can edit the range of the torpedo.

I hope this helps!
rudewarrior is online   Reply With Quote
Old 11-17-2012, 10:03 PM   #43
La vache
Gunner
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 98
Downloads: 94
Uploads: 0
Default

Yes, but what values?
2.999m; 2.998m; ... 1.000m; 999m ...
27kn; 26kn; ... 10kn; 9kn ...


of course googel
La vache is offline   Reply With Quote
Old 11-17-2012, 10:08 PM   #44
rudewarrior
Chief
 
Join Date: Apr 2005
Location: New Orleans, LA, USA
Posts: 319
Downloads: 130
Uploads: 2
Default

Quote:
Originally Posted by La vache View Post
Yes, but what values?
2.999m; 2.998m; ... 1.000m; 999m ...
27kn; 26kn; ... 10kn; 9kn ...


of course googel
Oh, I get it, sorry!

Range = 3000 m
Speed = 28 kts
rudewarrior is online   Reply With Quote
Old 11-18-2012, 04:35 PM   #45
La vache
Gunner
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 98
Downloads: 94
Uploads: 0
Default

Hello rudewarrior

It confused me, I have in all Torpedo.sim type=II range=3000 and speed=28.
Also in my original backup. If this is not the stock value?
La vache is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1997- 2017 Subsim