SUBSIM Radio Room Forums
The newest naval sim by Totem Games!

SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SHIII Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-05-2009, 02:25 PM   #16
VikingGrandad
Commerce Raider
 
VikingGrandad's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: AM93
Posts: 90
Downloads: 66
Uploads: 0
Default

Thanks Kpt!

And thanks JScones - I'll take a look.
__________________

VikingGrandad is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2009, 10:31 PM   #17
IVO
Bosun
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 65
Downloads: 72
Uploads: 0
Default What i did

I have a clean original copy of v1.4 and a different copy of sh3 that is in a folder in programs title GWX3.0 so when I got sh3 Commander I just changed the path in it to access my GWX3.0 folder like this
C:\Program Files\GWX.30\SilenthunterIII
instead of its Default path with was
C:\ProgramFiles\Ubisoft\SilenthunterIII

So the GWX3.0 path I put in the sh3commander was just me renaming a clean copy of SH3 v1.4 Ubisoft folder named "ubisoft" in programs files
So if I use SH3 commander its path I set to GWX folder and if I load SH3 disc normally and the little start screen pops up it will go to the original clean copy. So then i can play online and all the mods are in the other copy.

Ivo Aston
Oberleutnant z.S. U 706

Last edited by IVO; 11-10-2009 at 10:57 PM.
IVO is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2010, 02:17 PM   #18
Sandman_28054
Captain
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 501
Downloads: 248
Uploads: 0
Default

I have SH3 Commander 3.2 set to run SH3 v1.4.

I would like to set up SH3 Commander to also run GWX 3.0 under another installation.

Could somwbody tell me to do this or point me to a thread that tells me how to do multiple SH3 commander installs.

Thanks.
Sandman_28054 is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2010, 06:25 AM   #19
Jimbuna
Chief of the Boat
 
Jimbuna's Avatar
Subsim.com
 
Join Date: Feb 2006
Location: 250 metres below the surface
Posts: 120,403
Downloads: 48
Uploads: 11


Default

You have two choices:

Insert your game disc and use the repair option to create a further SH3 installation modded up to GWX and named thus.

Install Multi SH3 into your programme folder of GWX and run the game once to create a GWX folder in C\MyDocs.

I'm presuming you've already gotten that far.

You can go to the SH3 options and add the new GWX filepath direct into SH3 Commander in the General Settings section or you can use the method I prefer and install a further copy of SH3 Commander and rename the desktop icon GWX and the program file SH3 Commander-GWX, set the file path to your GWX installation and you should be good to go.
__________________
Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something.
Oh my God, not again!!


GWX3.0 Download Page - Donation/instant access to GWX (Help SubSim)
Jimbuna is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2010, 07:42 AM   #20
Sandman_28054
Captain
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 501
Downloads: 248
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by jimbuna View Post
You have two choices:

Insert your game disc and use the repair option to create a further SH3 installation modded up to GWX and named thus.

Install Multi SH3 into your programme folder of GWX and run the game once to create a GWX folder in C\MyDocs.

I'm presuming you've already gotten that far.

You can go to the SH3 options and add the new GWX filepath direct into SH3 Commander in the General Settings section or you can use the method I prefer and install a further copy of SH3 Commander and rename the desktop icon GWX and the program file SH3 Commander-GWX, set the file path to your GWX installation and you should be good to go.
Here is what I have done thus far.

Several weeks back, I had a trojan infect my 'puter, so I had to reformat my HD. After several hours of re-installing everything, I finally installed SH3 and patched it to v1.4.

In the My Documents folder, I created a folder named "Virgin SH3" where I copied the Ubisoft, Silent Hunter 3 file from "Program Files".

I renamed it GWX 3.0. Then I proceeded to make another copy of SH3 in the same folder and left it named SH3.

I copied the renamed GWX 3.0 folder to the Ubisoft folder and installed GWX 3.0 Gold on this version.

So what I have is both SH3 v1.4 stock version, plus a few small mods, and GWX 3.0.

Now I have SH3 Commander 3.2 set up to run off of SH3.

GWX 3.0 is not on SH3 Commander.

Would SH3 Commander 3.2 work on GWX 3.0 if I only d/l the cfg files and install them to GWX?

Or do I have to go another route?
Sandman_28054 is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2010, 08:19 AM   #21
Jimbuna
Chief of the Boat
 
Jimbuna's Avatar
Subsim.com
 
Join Date: Feb 2006
Location: 250 metres below the surface
Posts: 120,403
Downloads: 48
Uploads: 11


Default

Quote:
Originally Posted by Sandman_28054 View Post
Here is what I have done thus far.

Several weeks back, I had a trojan infect my 'puter, so I had to reformat my HD. After several hours of re-installing everything, I finally installed SH3 and patched it to v1.4.

In the My Documents folder, I created a folder named "Virgin SH3" where I copied the Ubisoft, Silent Hunter 3 file from "Program Files".

I renamed it GWX 3.0. Then I proceeded to make another copy of SH3 in the same folder and left it named SH3.

I copied the renamed GWX 3.0 folder to the Ubisoft folder and installed GWX 3.0 Gold on this version.

So what I have is both SH3 v1.4 stock version, plus a few small mods, and GWX 3.0.

Now I have SH3 Commander 3.2 set up to run off of SH3.

GWX 3.0 is not on SH3 Commander.

Would SH3 Commander 3.2 work on GWX 3.0 if I only d/l the cfg files and install them to GWX?

Or do I have to go another route?
It should do provided you tell Commander what file path to take.

However, I still prefer the other option...installing a separate Commander.
__________________
Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something.
Oh my God, not again!!


GWX3.0 Download Page - Donation/instant access to GWX (Help SubSim)
Jimbuna is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2010, 09:55 AM   #22
Sandman_28054
Captain
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 501
Downloads: 248
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by jimbuna View Post
It should do provided you tell Commander what file path to take.

However, I still prefer the other option...installing a separate Commander.
That is what I'm trying to do.

I have sh3 commander 3.2 running for sh3 v1.4.

And, I want to install another separate sh3 Commander 3.2 for GWX.

But every time I try to install it (to c:/ProgramFiles/Ubisoft/GWX 3.0), it messes up the other sh3 commander.

And I get a message:

Quote:
Cannot find "sh3.exe" file. Please tell me where where it is

Last edited by Sandman_28054; 02-07-2010 at 10:15 AM.
Sandman_28054 is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2010, 10:31 AM   #23
Jimbuna
Chief of the Boat
 
Jimbuna's Avatar
Subsim.com
 
Join Date: Feb 2006
Location: 250 metres below the surface
Posts: 120,403
Downloads: 48
Uploads: 11


Default

Right click on the SH3 exe file in the GWX version program folder and paste/send it to desktop.

Rename the desktop icon GWX3.0 and point the second SH3 Commander to that file path.
__________________
Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something.
Oh my God, not again!!


GWX3.0 Download Page - Donation/instant access to GWX (Help SubSim)
Jimbuna is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2010, 10:40 AM   #24
irish1958
Ocean Warrior
 
Join Date: Apr 2005
Location: Carmel, Indiana
Posts: 3,254
Downloads: 320
Uploads: 11
Default

If you run CMDR 3.2 with SH3 (v1.4b), no config files are needed for that. Name that shortcut "SH3CMDR"
Copy the entire SH3CMDR to the folder that contains you GWX install and install the GWX CFG files into that copy of SH3CMDR only. You do not put the configuration files in the GWX install, but into the SH3CMDR config folder.
Rename that install GWXCMDR and rename the shortcut the same.
Now, temporally rename your install of SH3(v1.4b) to something else.
Now run your copy of GWXCMDR from the shortcut and a box will ask you to locate the install of SH3. Point it to your install of GWX.
Now rename your install of SH3 (v1.4b) back to the original name and now that Shortcut will start your SH3 v1.4b install, and the GWX shortcut will start your GWX install.
Of course, you have had to install SH3multi install and set that up already.
If you wish, copy both of your CMDR shortcuts to your desktop for convenience.

There are other (and easier) ways to do this, but this will work and you can follow these instructions to make as many installs as you want. (I have had as many as five at one time)
__________________
Irish1958
irish1958 is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2010, 09:04 AM   #25
Sandman_28054
Captain
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 501
Downloads: 248
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by irish1958 View Post
If you run CMDR 3.2 with SH3 (v1.4b), no config files are needed for that. Name that shortcut "SH3CMDR"
Copy the entire SH3CMDR to the folder that contains you GWX install and install the GWX CFG files into that copy of SH3CMDR only. You do not put the configuration files in the GWX install, but into the SH3CMDR config folder.
Rename that install GWXCMDR and rename the shortcut the same.
Now, temporally rename your install of SH3(v1.4b) to something else.
Now run your copy of GWXCMDR from the shortcut and a box will ask you to locate the install of SH3. Point it to your install of GWX.
Now rename your install of SH3 (v1.4b) back to the original name and now that Shortcut will start your SH3 v1.4b install, and the GWX shortcut will start your GWX install.
Of course, you have had to install SH3multi install and set that up already.
If you wish, copy both of your CMDR shortcuts to your desktop for convenience.

There are other (and easier) ways to do this, but this will work and you can follow these instructions to make as many installs as you want. (I have had as many as five at one time)
Worked like a charm.

Thanks for your patience Captains.
Sandman_28054 is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2010, 04:06 PM   #26
Jimbuna
Chief of the Boat
 
Jimbuna's Avatar
Subsim.com
 
Join Date: Feb 2006
Location: 250 metres below the surface
Posts: 120,403
Downloads: 48
Uploads: 11


Default

SINK EM ALL!!
__________________
Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something.
Oh my God, not again!!


GWX3.0 Download Page - Donation/instant access to GWX (Help SubSim)
Jimbuna is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2010, 05:31 PM   #27
General Zod
Bilge Rat
 
Join Date: Nov 2010
Location: Planet Houston
Posts: 1
Downloads: 50
Uploads: 0
Default

Is it OK to use the malfunction and sabotage option in SH3 Commander while using these cfg files?

The main GWX thread that links to this one says not to enable the feature but that post hasn't been edited for a year now.


EDIT: Just found the search function. Disregard this question.
Answer is here http://www.subsim.com/radioroom/show...ge#post1461174 if anyone is interested.
__________________
Rise before Zod.



Now... Kneel before Zod.

Last edited by General Zod; 11-10-2010 at 02:18 PM. Reason: Search function uncovered answer and info.
General Zod is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2012, 06:47 PM   #28
humanflie
Bilge Rat
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 2
Downloads: 10
Uploads: 0
Default Tried to download the cfg installer...

I have a clean install of SH3. I installed GWX 3.0 gold, it worked perfectly. Downloaded SH3 Commander 3.2. Installed.
Want to download the config installer to run Commander 3.2 with GWX 3.0.
I tried to download it but it downloads as a ".7z" file extension. I tried running it anyway but it wouldn't run. "Windows can't open this file."
I tried to change the name to a ".exe" extension but it doesn't work.

Any help would be appreciated.
HF
humanflie is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2012, 06:56 PM   #29
Jimbuna
Chief of the Boat
 
Jimbuna's Avatar
Subsim.com
 
Join Date: Feb 2006
Location: 250 metres below the surface
Posts: 120,403
Downloads: 48
Uploads: 11


Default

It is an exe file...there is no need to open it:

http://www.mediafire.com/?0a6ne3jen2mkdqd
__________________
Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something.
Oh my God, not again!!


GWX3.0 Download Page - Donation/instant access to GWX (Help SubSim)
Jimbuna is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2012, 07:07 PM   #30
humanflie
Bilge Rat
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 2
Downloads: 10
Uploads: 0
Default Seems to have worked.

That worked. I used the link at the beginning of this thread but that file didn't seem to work. This one did.
I installed it into my
steam/steamapps/common/silent hunter 3/SH3 Commander
folder. I hope it does the trick.
Thanks for the speedy response!
HF
humanflie is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1997- 2017 Subsim