SUBSIM Radio Room Forums
The newest naval sim by Totem Games!

SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SHIII Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-13-2008, 04:52 AM   #166
Tuddley3
Grey Wolf
 
Join Date: Aug 2006
Location: Anaheim Ca, USA
Posts: 904
Downloads: 166
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by The Bad Wolf

Its probably your own sub's wake causing it.
I think you may be on to something. I just reduced 3/4 of the ship wakes in the Sea folder, and when I tested it, I didn't notice any difference. Like I said, my fps are low even when I'm not anywhere near any other ship traffic. I was starting to think the same thing.

Anyhow, here are my settings :

[TIME COMPRESSION]
TimeStop=0
RealTime=1
LandProximity=1024
CriticalDamage=1
CrewEfficiency=1
AirEnemyDetected=1
SoundEffects=2
CharacterAnim=2048
EnemyDetected=8
RadioReport=1
Particles=8
PrayState=512
HunterState=1024
3DRender=2048
Maximum=4096

My subs wake is set at :
1) Total Wake Time > 150
2) Max Wake Quads > 50
3) Follow Ship Distance > -6

Thanks Bad Wolf,
Tudds
Tuddley3 is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2008, 05:30 AM   #167
The Bad Wolf
Medic
 
Join Date: Sep 2006
Location: East Midlands. UK
Posts: 166
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

Quote:
[TIME COMPRESSION]
TimeStop=0
RealTime=1
LandProximity=1024
CriticalDamage=1
CrewEfficiency=1
AirEnemyDetected=1
SoundEffects=2
CharacterAnim=2048
EnemyDetected=8
RadioReport=1
Particles=8
PrayState=512
HunterState=1024
3DRender=2048
Maximum=4096
The CharacterAnim=2048 seems very high - try back at 4.
Unless you want crew fatigue at high TC you could also try lowering 3DRender=2048.

When you get the FPS up, then you can start to increase Particles=8.

HERE'S THE SETTING FROM Longer Wakes v1.0 readme (note: CharacterAnim=4).

**Important**

Be sure to set Max Particles to 100 in your options setting.


Also, if you want to use time compression without losing your u-boat wake, set your particles time compression setting to a higher compression number. Find it here:


C:\Documents and Settings\****\My Documents\SH3\data\cfg\main.cfg file

[TIME COMPRESSION]
TimeStop=0
RealTime=1
LandProximity=2048
CriticalDamage=1
CrewEfficiency=1
AirEnemyDetected=1
SoundEffects=2
CharacterAnim=4
EnemyDetected=8
RadioReport=4096
Particles=2048 <--------- Change this setting to a higher number
PrayState=1024
HunterState=612
3DRender=1024
Maximum=4096



Please note that time compression will be affected when running particles at high speed. This may prevent you from running at the highest compression speeds due to lag caused by the particles.

If you play SH3 in real time only (1x speed with no time compression), you can ignore the above instruction.
The Bad Wolf is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2008, 05:59 AM   #168
Tuddley3
Grey Wolf
 
Join Date: Aug 2006
Location: Anaheim Ca, USA
Posts: 904
Downloads: 166
Uploads: 0
Default

I will give those a try. I've used SH3 Cmdr for almost 2 yrs now, and didn't know what half the settings where. Your help is greatly appreciated(As is NVdrifter and Privateer).
Tuddley3 is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2011, 11:27 AM   #169
SteveR
Guest
 
Posts: n/a
Downloads:
Uploads:
Default

Could anyone upload this mod? All the links are broken and I can't find a mirror anywhere. Would really like this.
  Reply With Quote
Old 07-07-2011, 11:50 AM   #170
SquareSteelBar
Sea Lord
 
Join Date: May 2006
Location: U-73
Posts: 1,604
Downloads: 458
Uploads: 0
Default

Longer Wakes v1.0 for GWX 1.03
SquareSteelBar is online   Reply With Quote
Old 07-07-2011, 11:58 AM   #171
SteveR
Guest
 
Posts: n/a
Downloads:
Uploads:
Default

Fantastic, thank you.. I hope it works with stock.
  Reply With Quote
Old 07-07-2011, 06:23 PM   #172
Tuddley3
Grey Wolf
 
Join Date: Aug 2006
Location: Anaheim Ca, USA
Posts: 904
Downloads: 166
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by SteveR View Post
Fantastic, thank you.. I hope it works with stock.
If it doesn't work with stock, you can do it manually with S3D Silent 3ditor http://s3d.skwas.com/ . It's time consuming, but very simple to do, and you can make the wakes as long as you want. The file to be modified is found in the Sea folder, and within each ship folder you modify the Val file. I believe it's the Ship Wake Time you increase. I normally double the stock value.
Tuddley3 is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2011, 01:40 AM   #173
Salvadoreno
Grey Wolf
 
Join Date: May 2005
Posts: 836
Downloads: 96
Uploads: 0
Default

i love when ppl dig up these old mods!
__________________
Salvadoreno is offline   Reply With Quote
Old 04-10-2017, 08:25 AM   #174
Steve Gad
Sailor man
 
Join Date: Jul 2013
Location: Mansfield, Notts. UK
Posts: 46
Downloads: 312
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by nvdrifter View Post
**Mod Release** Longer Wakes v1.0 for use with GWX


As soon as I see anything with 'filefront' in the link, I know it is going to be a complete waste of time. I realise these files are now old news, but few things are as depressing as a file you really want, being on one of these sites.

The SH community has to be one of the very best on the entire Internet, or any sim, at any time - and believe me, I've been around a LONG time - so little glitches like not being able to access a mod, are a small price to pay or the sheer wealth o experience and information these pages contain.

To put it in simple terms, it's been a while since I told you guys how much I appreciate you. So, I'm doing it now.
Steve Gad is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2017, 12:45 AM   #175
Plissken_04
Samurai Navy
 
Join Date: Mar 2007
Location: Germany
Posts: 550
Downloads: 356
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by Steve Gad View Post
As soon as I see anything with 'filefront' in the link, I know it is going to be a complete waste of time. I realise these files are now old news, but few things are as depressing as a file you really want, being on one of these sites.



If you want it,then here you get it



ftp://Maik:Woelfe@hartmuthaas.no-ip.....0_for_GWX.zip

ftp://Maik:Woelfe@diskstation.gn7vmw....0_for_GWX.zip


So Long

Maik
Plissken_04 is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2017, 04:13 AM   #176
Lonny007
Helmsman
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 106
Downloads: 368
Uploads: 0
Default

Hi, could you guys answer a question for me, i am running a pretty clean SH3 no major mods, i have never seen a snorkel wake when my snorkel is raised, but my periscope has a nice little wake when raised, is this a bug or is something wrong with my game files?

Thank You for any info, kinda would like to see a little wake behind my snorkel like the wake my periscope leaves. Maybe a mod i installed like the RWR snorkel mod removed my snorkel wake?

Lonny
Lonny007 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1997- 2017 Subsim