SUBSIM Radio Room Forums
The newest naval sim by Totem Games!

SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SHIII Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-11-2016, 03:56 AM   #3991
Dusty11
Bilge Rat
 
Join Date: Aug 2014
Location: Roumania
Posts: 3
Downloads: 51
Uploads: 0
Default How exactly i can use the wolfpack mod from hardcore fixes.

Hi guys i tried today the h.sie hardcore fixes which is a glorious mod but soo far i can't enable properly the wolfpack i tried around 10 times in 2 restarts of the single mission all the time i am order to attack alone. i read in the instructions that people somehow merged the campaign with Sh3 editor i tried to modify it with text editor but are soo many things there that i am lost. So i want to try option 2 editing with the editor but i don't know exactly what to edit. Thank you very much Long Live Subsim.
Dusty11 is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2016, 05:06 AM   #3992
Stiebler
Fuel Supplier
 
Stiebler's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: London, UK
Posts: 1,214
Downloads: 25
Uploads: 4
Default

@Dusty11:

1. Locate your file campaign_scr.mis (folder sh3\data\campaigns\campaign) and make a safe back-up copy somewhere.
2. Open campaign_scr.mis in Notepad, and use the Find option to locate [OrdnanceUnit 1].
3. Scroll up a little, and you will encounter the last waypoint of your last unit. It will be something like [Unit 1032.WayPoint8], depending on your set-up, followed by Speed=, Radius=, and so on on.
4. Make a single blank line between the very last entry of Unit 1032 (or whatever your number is), which will be probably Height=xyz, and entry [OrdnanceUnit 1].
5. Cut and paste all of H.sie's Wolf-pack entries into the blank line you have made (delete any empty lines that you created with the cut-and-paste operation). There should be 12 entries, each named Wolf1, Wolf2, ... , Wolf12.
6. Change the Unit numbers of each of the Wolf-pack entries to follow those from your last waypoint entry. In the example above, where we have Unit 1032, your 1st Wolf-pack unit would have [Unit 1033], the next Unit 1034, and so on up to the last (Unit 1044).
7. Save your revised campaign_scr.mis file. This is the file that you will use. (Best to add it to your set-up with JSGME if you have it.)

Stiebler.
Stiebler is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2016, 12:48 PM   #3993
Dusty11
Bilge Rat
 
Join Date: Aug 2014
Location: Roumania
Posts: 3
Downloads: 51
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Stiebler View Post
@Dusty11:

1. Locate your file campaign_scr.mis (folder sh3\data\campaigns\campaign) and make a safe back-up copy somewhere.
2. Open campaign_scr.mis in Notepad, and use the Find option to locate [OrdnanceUnit 1].
3. Scroll up a little, and you will encounter the last waypoint of your last unit. It will be something like [Unit 1032.WayPoint8], depending on your set-up, followed by Speed=, Radius=, and so on on.
4. Make a single blank line between the very last entry of Unit 1032 (or whatever your number is), which will be probably Height=xyz, and entry [OrdnanceUnit 1].
5. Cut and paste all of H.sie's Wolf-pack entries into the blank line you have made (delete any empty lines that you created with the cut-and-paste operation). There should be 12 entries, each named Wolf1, Wolf2, ... , Wolf12.
6. Change the Unit numbers of each of the Wolf-pack entries to follow those from your last waypoint entry. In the example above, where we have Unit 1032, your 1st Wolf-pack unit would have [Unit 1033], the next Unit 1034, and so on up to the last (Unit 1044).
7. Save your revised campaign_scr.mis file. This is the file that you will use. (Best to add it to your set-up with JSGME if you have it.)

Stiebler.
thank you very much, dankeschön now i can enjoy this great mod fully!!
Dusty11 is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2017, 02:21 AM   #3994
shadow_wxh
Bilge Rat
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 3
Downloads: 59
Uploads: 0
gear

I think the visual ability of enemy destroyer is a bit exaggerated,e.g. in a pitch back night my crew spotted a destroyers 3km away and almost instantly he spotted me as well and to late for me to dive.And other time I am following a convoy I have to keep at least 5km range but the convoy destroyer can always spot me so it is impossible to shadow the convoy.
shadow_wxh is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2017, 03:13 PM   #3995
Olamagato
A-ganger
 
Join Date: Nov 2010
Location: Warsaw, Poland
Posts: 75
Downloads: 37
Uploads: 0
Default

Vanilla SH3 (stock), GWX or other supermod?
The anyone enter other visual conditions in game. This is not good thread for your problem.
Olamagato is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2017, 07:17 AM   #3996
shadow_wxh
Bilge Rat
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 3
Downloads: 59
Uploads: 0
Default

I am having SH3 1.4b + GWX3.0 + V16B1 +MaGUI

This is a good mod, The thing is I am tring to find a balanced point which is add to some difficulty but realistic.Right now the issue happens at night or foggy situation.Almost every time I will bump into one of those destroyers without any prewarning.So if the sub crew finds a hard time to spot enemy then it should be even harder for the enenmy to spot back right
shadow_wxh is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2017, 09:22 AM   #3997
J0313
Captain
 
Join Date: Nov 2010
Location: Texas
Posts: 505
Downloads: 1157
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by BL!TZKR!EG View Post
That is all described in the documentation, dude! And H.sie wrote a very good documentation indeed.
To APPEND means to add something to the END of something else, i.e. to the last line.

If you do not want to do it manually or read documentation: I recoded that procedure as part of S3F...


Once again with the ATTITUDE, DUDE!
J0313 is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2017, 06:50 PM   #3998
Ernst Sonntag
Swabbie
 
Join Date: May 2016
Posts: 15
Downloads: 86
Uploads: 0
Default No crew fatigue

Hey guys,

I successfully downloaded and activated the patch and now my crew shows no fatigue on patrol. I checked and double checked everything on the patch to see if it interferes with any of my mods and as far as I can tell everything is compatible. I would like my crew to show fatigue as I believe it makes the game more realistic. Does anyone have any suggestions or ideas?
Ernst Sonntag is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2017, 12:24 AM   #3999
Benzin1973
Navy Dude
 
Join Date: May 2016
Posts: 176
Downloads: 139
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by shadow_wxh View Post
I am having SH3 1.4b + GWX3.0 + V16B1 +MaGUI

This is a good mod, The thing is I am tring to find a balanced point which is add to some difficulty but realistic.Right now the issue happens at night or foggy situation.Almost every time I will bump into one of those destroyers without any prewarning.So if the sub crew finds a hard time to spot enemy then it should be even harder for the enenmy to spot back right
This is the one thing ibe never agreed with / liked about GWX. According to GWXs sensors file, an enemy ship can see you 30,000 meters away, while your crew can only see them at 16,000

You can fix this in two ways:
1- use the silent3editor app to edit the ai_sensors.dat file and lower the enemy max visual range.
A value that produces more realistic results is to set enemy max visual range to 12,000. Or 75% of your own visual range (defined in sensors.dat).

or

2.- install the M.E.P. V6 enviroment mod and its included "visual sensors for gwx3", wich solves this problem.
If you go the MEP route, you might need to edit the file data/cfg/sim.cfg with notepad, and change light sensitivity to 2.0 instead of its value of 0.85. Otherwise night surface attacks are no longer possible.

cheers!
Benzin1973 is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2017, 12:53 AM   #4000
hauangua
Frogman
 
hauangua's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Verona, Italy
Posts: 300
Downloads: 765
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Ernst Sonntag View Post
Hey guys,

I successfully downloaded and activated the patch and now my crew shows no fatigue on patrol. I checked and double checked everything on the patch to see if it interferes with any of my mods and as far as I can tell everything is compatible. I would like my crew to show fatigue as I believe it makes the game more realistic. Does anyone have any suggestions or ideas?
Hi mate
maybe you using Sh3commander?
This patch Has nothing to do with "fatigue crew"
__________________
Parked under the balcony with my U-27 waiting Juliet finish makeup
hauangua is online   Reply With Quote
Old 04-24-2017, 06:08 AM   #4001
Jimbuna
Chief of the Boat
 
Jimbuna's Avatar
Subsim.com
 
Join Date: Feb 2006
Location: 250 metres below the surface
Posts: 118,755
Downloads: 48
Uploads: 11


Default

Quote:
Originally Posted by J0313 View Post
Once again with the ATTITUDE, DUDE!
Not so much a biggie....but then a report was incoming.

Calm and mutual respect if I may be so bold.
__________________
Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something.
Oh my God, not again!!


GWX3.0 Download Page - Donation/instant access to GWX (Help SubSim)
Jimbuna is offline   Reply With Quote
Old 04-24-2017, 09:27 PM   #4002
Ernst Sonntag
Swabbie
 
Join Date: May 2016
Posts: 15
Downloads: 86
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by hauangua View Post
Hi mate
maybe you using Sh3commander?
This patch Has nothing to do with "fatigue crew"

Hey Hauangua,
That's what has me so confused, the crew fatigue was working until I downloaded and enabled the patch. I see that it shouldn't affect my crew fatigue at all but right after I installed the patch, crew fatigue stopped working.
Ernst Sonntag is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2017, 06:54 AM   #4003
BigWalleye
Sea Lord
 
Join Date: Jul 2012
Location: Beyond Black River - in Pict country, you betcha!
Posts: 1,942
Downloads: 450
Uploads: 0


Default

I'd guess that there was some problem in creating the patched sh3.exe file. If the patches were not exactly correct, then anything in the entire program could be affected, not just the intended target of the patch. In that regard, it is different from a mod.

I suggest you remove the h.sie patched sh3.exe, reinstall the patches in a pristine sh3.exe (You DID save the original sh3.exe, as the instructions recommend, didn't you?), activate the patches according the h.sie's instructions, and try again. BlitzKreig was correct that h.sie's instructions are thorough and carefully written. But they must be followed exactly. Any small discrepancy can get you an unplayable game. So go back to your saved sh3.exe and try again.

If that doesn't work, your copy of the h.sie patcher may be corrupted. Try re-downloading the entire h.sie patcher.

If none of this works, I' recommend a complete uninstall. Remove all mods, uninstall SH3 using the Ubisoft uninstaller, delete any residual files, and run a registry cleaner. Then re-install SH3 and start over. Hopefully, that won't be necessary.

One thing I can assure you. The h.sie patch package does work and is used by many people successfully. The problem you encountered is somewhere in your system and is not a bug in h.sie's software. It will work for you.
BigWalleye is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2017, 09:08 PM   #4004
Ernst Sonntag
Swabbie
 
Join Date: May 2016
Posts: 15
Downloads: 86
Uploads: 0
Default

Yes I saved the file and I'll give all that a try.
Thanks Walleye
Ernst Sonntag is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2017, 06:09 AM   #4005
BigWalleye
Sea Lord
 
Join Date: Jul 2012
Location: Beyond Black River - in Pict country, you betcha!
Posts: 1,942
Downloads: 450
Uploads: 0


Default

Good luck! Please do post your progress. We will get this working.
BigWalleye is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1997- 2017 Subsim