SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SHIII Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-13-2010, 02:00 PM   #151
nik112
Weps
 
Join Date: May 2005
Location: Greece
Posts: 350
Downloads: 241
Uploads: 0
hi seamen
first of all i want to thank the creators of this mod. now the quest. first patrol
from st nazaire. trying to sail out of the harbor the first door opens but not the second. so i have damage-flooding-dead.
what can i do?
cheers
nik112 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2010, 02:29 PM   #152
blueduck
XO
 
Join Date: Sep 2008
Location: LSH3-DEV-Team, Germany
Posts: 401
Downloads: 42
Uploads: 0
Default

Hello nik112,

the doors belong to a lock (sluice, watergate).

So the first one opens, you drive your U-boat into the lock and stop it. Wait until the outer doors open, then accelerate to leave the lock.

But be careful with the speed: the locks of St. Nazaire are the shortest in the game.

Regards Blueduck
blueduck is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2010, 02:45 PM   #153
nik112
Weps
 
Join Date: May 2005
Location: Greece
Posts: 350
Downloads: 241
Uploads: 0
thanks pal for the reply. i ll try it
nik112 is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2010, 11:36 AM   #154
nik112
Weps
 
Join Date: May 2005
Location: Greece
Posts: 350
Downloads: 241
Uploads: 0
Default

another 2 quests
1/ how can i reduse the torpedo loading time?
2/ whats mods are compatible ?
thanks
nik112 is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2010, 04:43 PM   #155
blueduck
XO
 
Join Date: Sep 2008
Location: LSH3-DEV-Team, Germany
Posts: 401
Downloads: 42
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by nik112 View Post
another 2 quests
1/ how can i reduse the torpedo loading time?
2/ whats mods are compatible ?
thanks
Hello nik112,

For your first question check the "realism settings" before starting career or mission. Increase torpedo room to full number of crewmen, maybe add an officer with "torpedo qualification" and/or promote the crew in the torpedo rooms.

Concerning compatible MODs check appendix H of the "LSH3_V5_Minimanual_EN.pdf" for files which MUST NOT be changed by other MODs. Check the warning dialog of JSGME.
LSH3 should be compatible with most of the MODs created for Standard SH3.

Greetz Blueduck
blueduck is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2010, 07:23 AM   #156
Uber Gruber
The Old Man
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 1,442
Downloads: 43
Uploads: 0
Default

I can't get the new environment mod, based on MEP, to work with LSH3. I also have this problem getting it to work with WAC. I did a complete reinstalll for both WAC and LSH3 but to no avail.

I have only 2GB RAM but a fast Dual Core with SLI cards....could it be a RAM issue ?
Uber Gruber is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2010, 11:11 AM   #157
blueduck
XO
 
Join Date: Sep 2008
Location: LSH3-DEV-Team, Germany
Posts: 401
Downloads: 42
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Uber Gruber View Post
I can't get the new environment mod, based on MEP, to work with LSH3. I also have this problem getting it to work with WAC. I did a complete reinstalll for both WAC and LSH3 but to no avail.

I have only 2GB RAM but a fast Dual Core with SLI cards....could it be a RAM issue ?
Hello Uber Gruber,

what kind of problems do you have?
Please send me your JSGME-list of activated MODs.

Greetz Blueduck
blueduck is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2010, 03:50 PM   #158
Uber Gruber
The Old Man
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 1,442
Downloads: 43
Uploads: 0
Default

I tested it with just LSH3v5,,,,,same result with just WAC4.1 too. No extra mods. I tried various nHancer changes too by no luck. I'm suspecting its the ResFix so thats my next test.

I also ordered an extra 2GB RAM just to make sure.
Uber Gruber is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2010, 04:30 PM   #159
SeaWolf U-57
Ace of the Deep
 
Join Date: May 2008
Posts: 1,232
Downloads: 92
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Uber Gruber View Post
I tested it with just LSH3v5,,,,,same result with just WAC4.1 too. No extra mods. I tried various nHancer changes too by no luck. I'm suspecting its the ResFix so thats my next test.

I also ordered an extra 2GB RAM just to make sure.

I had a problem using MEP also I found the Scene DAT file was causing the problems
for me so I produced a blue and green water 10km versions to limit any problems
for my game maybe if you give them a try and they work for you then you will know
if it is the MEP mod itself.
SeaWolf U-57 is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2010, 05:20 PM   #160
Uber Gruber
The Old Man
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 1,442
Downloads: 43
Uploads: 0
Default

Thanks SeaWolf but I think i've solved it.

I uninstalled/reinstalled SH3 patched to 1.4b (thats all I seem to do these days, bloody installs!), then removed the silly StarForce thingy, then downloaded an older ResFix (not the LSH3 one), then activated MEPv3 with absolutely no other mods....and that worked!

Now i'm going to try it with WAC 4.1 and then LSH3v5

What I would like to do is use LSH3v5 with WAC4.1 campaign and SubPens. I really dont see the case for seperate WAC and LSH3 mods....maybe i'm missing something

Cheers, UG
Uber Gruber is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2010, 05:52 PM   #161
blueduck
XO
 
Join Date: Sep 2008
Location: LSH3-DEV-Team, Germany
Posts: 401
Downloads: 42
Uploads: 0
Default

Hello Uber Gruber,

could you please post or mail me that link?

Would be interesting to see the differences.

Regards Blueduck
blueduck is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2010, 06:56 PM   #162
ReFaN
Grey Wolf
 
Join Date: Jul 2008
Location: Sweden
Posts: 831
Downloads: 100
Uploads: 0
Default

getting too 100% when i try to download, then i get a error saying connection to server was reset
__________________



Liverpool is my relegion, Anfield is my church. True believers never walk alone.
ReFaN is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2010, 04:48 AM   #163
mstang67
Swabbie
 
Join Date: Oct 2009
Location: Springfield, OR
Posts: 12
Downloads: 36
Uploads: 0
Default MEP colors

Hey all. Really enjoying the new environment mod! Just wanted to point out that I'm using normal nights, and in the mornings (haven't checked evenings) when the sun hasn't come up yet but it is starting to get lighter, if you look underwater it appears to be considerably lighter than it is above the waves, especially when there are clouds and such. Just wanted to throw that out there so maybe some day it could be fixed. LSH rocks!
__________________
BJ Lane

ET2/SS aboard USS Henry M. Jackson SSBN 730(G) 2006-2009
mstang67 is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2010, 01:00 PM   #164
blueduck
XO
 
Join Date: Sep 2008
Location: LSH3-DEV-Team, Germany
Posts: 401
Downloads: 42
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by ReFaN View Post
getting too 100% when i try to download, then i get a error saying connection to server was reset
Hello ReFaN,

did you try the big file or the splitted version?
I am sorry but our server disconnects downloads after 1 hour.

Greetz Blueduck
blueduck is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2010, 01:02 PM   #165
ReFaN
Grey Wolf
 
Join Date: Jul 2008
Location: Sweden
Posts: 831
Downloads: 100
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by blueduck View Post
Hello ReFaN,

did you try the big file or the splitted version?
I am sorry but our server disconnects downloads after 1 hour.

Greetz Blueduck
Big one, took about 17 minutes to download, then i got the reset message.
__________________



Liverpool is my relegion, Anfield is my church. True believers never walk alone.
ReFaN is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:26 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2018 Subsim