SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > Silent Hunter 5
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-17-2017, 01:27 PM   #1
gezahu
Mate
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 60
Downloads: 155
Uploads: 0
Default Please help with starting SH5 with uplay.

I have this weird problem. After I installed uplay everything seemed fine until I wanted to start SH5 the second time the SH5 intro screen (the skipper looking at periscope) comes up it shows loading (the ring rotates at the bottom) but thats it. After reinstalling uplay it loads again fine for the first time but any further attempt to play fails.
Does anyone know what the problem could be?
Thanks
gezahu is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2017, 03:03 PM   #2
skin-nl
KapitanLeutnant
 
skin-nl's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Enschede, The Netherlands
Posts: 137
Downloads: 105
Uploads: 0
Default

Did you update the game to v.1.2.0?

Do you run the sh5.exe and the ubisoft game launcher with administrator rights?
__________________
skin-nl is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2017, 12:16 PM   #3
gezahu
Mate
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 60
Downloads: 155
Uploads: 0
Default

I downloaded the latest build from ubisoft it is 1.2 and yes I run both sh5 and ubi as administrator. My game was OK until I had to reinstall my system (win 10) since that it fails to load.
gezahu is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2017, 06:27 PM   #4
THEBERBSTER
Growing Old Disgracefully
 
THEBERBSTER's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Dibden Purlieu - Southampton
Posts: 6,859
Downloads: 900
Uploads: 0


Default

Hi gezahu
The download will not be v1.2.0 but v1.0.5.0
It only becomes v1.2 after you use the updater.
Post #5 Update SH5 From v1.0.5.0 To v1.2.0 Immediately After Installing

There are a number of windows problems around at the moment due to updates by Microsoft.
Post #239 Changing The Nvidia GPU Settings

Check your driver version it does not want to be a 382.??
Post #303) GPU Driver Roll Back To A Previous Version.

Total Black Screen > Sound No Picture > Picture No Sound Fixes < Windows 10 Creator Version 1703 Fixes

Peter
THEBERBSTER is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2017, 04:41 AM   #5
gezahu
Mate
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 60
Downloads: 155
Uploads: 0
Default

Thanks.
My version is 1.2 I run updater as described and solved the problem of launching.
My nvidia driver is 368.
So it isnot wise to update. My game lags seriously after reinstall.
gezahu is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2017, 06:49 AM   #6
gezahu
Mate
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 60
Downloads: 155
Uploads: 0
Default

Problem solved. If someone experiencing this run updater and set pre reendered frames to 1 in nvidia 3d settings.
gezahu is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1997- 2017 Subsim