SUBSIM®  Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM® Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SHIII Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-30-2009, 07:13 PM   #106
JScones
Navy Seal
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 5,512
Downloads: 19
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Sailor Steve
Like the new 'Commander' icon, by the way.
Thanks, I just wanted something different for what I hope is the last release. And because my graphics abilities are very limited, I went with something I could do easily - the KptLt sleeve rank!
__________________
Download the JSGME Generic Mod Enabler
JScones is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2009, 04:42 AM   #107
Castout
Silent Hunter
 
Join Date: Nov 2006
Location: Jakarta
Posts: 4,797
Downloads: 87
Uploads: 6
Default

Quote:
Originally Posted by JScones
Quote:
Originally Posted by Castout
where can I get SH3 Commander now? All the links have disappeared.
Read post 1.

Both links work fine for me.
Ohh silly me somehow I missed the link. Thanks.
__________________
Castout is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2009, 04:52 PM   #108
StarLion45
Grey Wolf
 
Join Date: Mar 2008
Location: Stavanger,Norway
Posts: 895
Downloads: 78
Uploads: 0
Default to JScones

Fantastic this new SH3Cmdr3.2 .
Absolute fantastic
__________________
GWX 3.0 . GOLD .
SH3 CMDR 3.2
JSGME


StarLion45 is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2009, 07:54 PM   #109
nikbear
Sea Lord
 
Join Date: Feb 2007
Location: Northampton,UK
Posts: 1,859
Downloads: 86
Uploads: 0
Default

Can never thank you enough for this JScones
__________________
'It is not surely known when the grey wolf shall come upon the seat of the gods'
Ericksmal.
nikbear is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2009, 04:53 PM   #110
magick
Bosun
 
Join Date: Oct 2004
Location: 50.8170°N,5.6670°E
Posts: 68
Downloads: 11
Uploads: 0
Default

It really is fantastic, thank you very much JScones !
__________________
magick is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2009, 08:54 PM   #111
UberTorpedo
Planesman
 
Join Date: Jun 2006
Location: Southern California
Posts: 194
Downloads: 78
Uploads: 0
Default

Double-ditto

cheers
UberTorpedo is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2009, 03:06 AM   #112
Galaga Galaxian
Watch
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 25
Downloads: 15
Uploads: 0
Default

Man, I get a few days into a patrol and suddenly I notice this. Well, I guess my next patrol will be extra special! Thanks for the hard work over years on this great add-on to SH3.

It can be used with careers in progress, yes? Figured, does it retroactively add in those extra details? I'll have to find out!
Galaga Galaxian is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2009, 10:48 AM   #113
Nedlam
Ensign
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 220
Downloads: 42
Uploads: 0
Default

I have a quick question about the random events.

I'm attempting to bypass SH3Weather and just use Sub Commander to randomize the weather at the start of the patrol. (I have a feeling SH3Weather is negating the Weather Fix incorporated in NYGM)

Anywho, it appears the first line of code I use changes the values in all three Campaign files works (example below). All other attempts to change the values after that do not work. I've tried everything I can think of. Any ideas from JScones or anyone else out there?

Basically here I want to force the value of zero for CloudsRand. I manually changed the value to 1 in all the files in SHIII then run Sub Commander. I alt tab out while it's running and check and it does change from 1 to 0. However all the other ones I try to change after these lines of code don't (FogRand, PrecipRand, WindRand). It's like the lines of code are being ignored.

[0:data\Campaigns\Campaign\Campaign_LND.MIS]
Mission|CloudsRand=I|0|0|N

;------------------------------------------------------------------------------

[0:data\Campaigns\Campaign\Campaign_RND.MIS]
Mission|CloudsRand=I|0|0|N

;------------------------------------------------------------------------------

[0:data\Campaigns\Campaign\Campaign_SCR.MIS]
Mission|CloudsRand=I|0|0|N

;------------------------------------------------------------------------------

EDIT: I'm still interested in how to get sub commander to recognize more than the first line but I think initially changing the weather in itself (no matter how you do it) might screw up the weather fix if I'm understanding how the weather fix more or less works.
__________________
You can never put too much water on a nuclear reactor...

Last edited by Nedlam; 02-07-2009 at 11:40 AM.
Nedlam is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2009, 06:48 PM   #114
rtp89
Nub
 
Join Date: Feb 2009
Location: boston
Posts: 2
Downloads: 0
Uploads: 0
what do you mean, navigate via windows explorer

i have downloaded the files from filefront, placed them in a file, how do i navigate to it via windows explorer?
rtp89 is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2009, 07:53 PM   #115
A Very Super Market
The Old Man
 
Join Date: Dec 2008
Location: Deep in the Wild Canadian suburbs.
Posts: 1,468
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

What file did you save it to?
__________________


The entire German garrison of Vanviken, right here in your thread!
A Very Super Market is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2009, 07:56 PM   #116
Raptor U-505
Swabbie
 
Join Date: Feb 2009
Location: 65 meters beneath the North Atlantic
Posts: 9
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

Can someone help me with the patrol log entry? Im having trouble understanding how to make entries and open it.
Raptor U-505 is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2009, 08:10 PM   #117
A Very Super Market
The Old Man
 
Join Date: Dec 2008
Location: Deep in the Wild Canadian suburbs.
Posts: 1,468
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

What is wrong with it? Errors, or can you not open it?
__________________


The entire German garrison of Vanviken, right here in your thread!
A Very Super Market is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2009, 08:15 PM   #118
Raptor U-505
Swabbie
 
Join Date: Feb 2009
Location: 65 meters beneath the North Atlantic
Posts: 9
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

I can open it but how do i update it or does it do it on its own. I am using SH3Gen and those entries are there
Raptor U-505 is offline   Reply With Quote
Old 02-17-2009, 08:24 PM   #119
A Very Super Market
The Old Man
 
Join Date: Dec 2008
Location: Deep in the Wild Canadian suburbs.
Posts: 1,468
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

Click a patrol. Then, in the bottom clickable area, click and then type in whatever you want. The " | " key will be the equivalent of pressing " Enter "
__________________


The entire German garrison of Vanviken, right here in your thread!
A Very Super Market is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2009, 02:35 AM   #120
RoaldLarsen
Weps
 
Join Date: Jan 2007
Location: Control Room
Posts: 355
Downloads: 8
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Nedlam
I have a quick question about the random events.

I'm attempting to bypass SH3Weather and just use Sub Commander to randomize the weather at the start of the patrol. (I have a feeling SH3Weather is negating the Weather Fix incorporated in NYGM)

Anywho, it appears the first line of code I use changes the values in all three Campaign files works (example below). All other attempts to change the values after that do not work. I've tried everything I can think of. Any ideas from JScones or anyone else out there?

Basically here I want to force the value of zero for CloudsRand. I manually changed the value to 1 in all the files in SHIII then run Sub Commander. I alt tab out while it's running and check and it does change from 1 to 0. However all the other ones I try to change after these lines of code don't (FogRand, PrecipRand, WindRand). It's like the lines of code are being ignored.

[0:data\Campaigns\Campaign\Campaign_LND.MIS]
Mission|CloudsRand=I|0|0|N

;------------------------------------------------------------------------------

[0:data\Campaigns\Campaign\Campaign_RND.MIS]
Mission|CloudsRand=I|0|0|N

;------------------------------------------------------------------------------

[0:data\Campaigns\Campaign\Campaign_SCR.MIS]
Mission|CloudsRand=I|0|0|N

;------------------------------------------------------------------------------

EDIT: I'm still interested in how to get sub commander to recognize more than the first line but I think initially changing the weather in itself (no matter how you do it) might screw up the weather fix if I'm understanding how the weather fix more or less works.
I know nothing about the weather fix, so can't help you there.

And you don't show the code to change the other lines, so I don't know what you might be doing wrong.

So why am I replying?

I once ran into a simlar problem using SH3 Commander. I wanted to change multiple lines in a .cfg file, but only the first change was being made. Essentially, what I had was code that said:

Change lines in file 'A'
Change lines in file 'B'
Change more lines in file 'A'

This didn't work. But when I changed the code to

Change lines in file 'A'
Change more lines in file 'A'
Change lines in file 'B'


it worked. So, if you are are currently changing all the CloudsRand lines before you change any of the other lines, try changing the order of instructions to change all the lines in Campaign_LND.MIS then all the lines in Campaign_RND.MIS, and finally all the lines in Campaign_SCR.MIS. Use only one instance of

[0:data\Campaigns\Campaign\Campaign_LND.MIS]

and one for each of the other two files.

If I'm wrong about this, or if this is a documented behaviour of SH3 Commander, Jaeson might get upset with me. If I am correct, perhaps he'll want to think about how he manages file I/O, specifically, about when to close files that have been opened for writing.
RoaldLarsen is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
sh3 commander

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2018 Subsim