SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SHIII Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-07-2017, 04:31 PM   #16
Kendras
Duplicate account

Not Allowed
 
Join Date: Jun 2016
Location: below the surface
Posts: 1,546
Downloads: 18
Uploads: 0
wolf_howl15

Quote:
Originally Posted by the_frog View Post
Hello,

at the time when Gerome73 made the NBB Strasbourg, the biggest problem with creating new ships was to do the damage files (no easy-to-work-with-S3Ditor). Therefore, damage files of existing models where adopted, which means the models where scaled to that size. The Strasboug uses the damage file of the NBB Bismarck, thus, the model is of the size of the Bismarck.
Another exanple is NCA Zara, whichis scaled up to the size of NCA Hipper. In case of the County classes, the damage files of NBB Revenge was used, which explains problems with sinking those cruisers.

Probably, some peoples noticed when I presented pictures of NDD Malin, NBB Strasbourg was about the right size. That's because I re-scaled the model (also I re-equipped her).

Here's that re-scaled model, with all items required. Note, the files are only tested for my own private SH3 setup, which differes much from most big mods. The model, therefore, may not work perfectly in other mod soups. So, use at own risk:
http://www.mediafire.com/file/3lebaw...urg_revised.7z

Cheers
The frog .......... I'm speechless .....

thank you .......
Kendras is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2017, 12:35 PM   #17
VonDos
The Old Man
 
Join Date: Mar 2007
Location: Italy
Posts: 1,331
Downloads: 19
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by the_frog View Post
Hello,

Another exanple is NCA Zara, whichis scaled up to the size of NCA Hipper.

Cheers
Maybe do you re-scaled NCA Zara also?
__________________

Those, others and WIP ships are avaiable in my SHIPYARD here:
http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=136508
VonDos is online   Reply With Quote
Old 03-15-2017, 06:46 PM   #18
the_frog
XO
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 437
Downloads: 17
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by VonDos View Post
Maybe do you re-scaled NCA Zara also?
Maybe
the_frog is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2017, 01:03 PM   #19
Kendras
Duplicate account

Not Allowed
 
Join Date: Jun 2016
Location: below the surface
Posts: 1,546
Downloads: 18
Uploads: 0
Default

And have you already modelled a Liberty ship ? That would be so cool !

Kendras is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2017, 04:35 PM   #20
the_frog
XO
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 437
Downloads: 17
Uploads: 0
Default

So, you do not like the SH3 version of the Liberty cargos?

Welll, consider to convert the SH4 model; it's a bit better. Or try to make use of the model that came with SH5; that one is almost correct


Quote:
Originally Posted by Kendras View Post
And have you already modelled a Liberty ship ? That would be so cool !
the_frog is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2017, 06:03 PM   #21
VonDos
The Old Man
 
Join Date: Mar 2007
Location: Italy
Posts: 1,331
Downloads: 19
Uploads: 0
Default

A nice reworked liberty was released also by IAMBECOMELIFE, years ago:

http://www.subsim.com/radioroom//sho...d.php?t=141491
__________________

Those, others and WIP ships are avaiable in my SHIPYARD here:
http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=136508
VonDos is online   Reply With Quote
Old 03-23-2017, 06:19 PM   #22
Kendras
Duplicate account

Not Allowed
 
Join Date: Jun 2016
Location: below the surface
Posts: 1,546
Downloads: 18
Uploads: 0
Default

I want the SH5 ships !
Kendras is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2017, 07:47 PM   #23
the_frog
XO
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 437
Downloads: 17
Uploads: 0
Default

kendras, not so long ago I posted the link to the 3D models of all vessels in SH5. Download the Liberty cargo model and start placing it into the SH3 files. All 3D adjustment can be done with Wings3D (however, Blender and Meshlab are useful, too), Photoshop/Gimp, and the S3Ditor. No hex-editing required
the_frog is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2017, 08:19 PM   #24
Kendras
Duplicate account

Not Allowed
 
Join Date: Jun 2016
Location: below the surface
Posts: 1,546
Downloads: 18
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by the_frog View Post
... but ...

all models are somewhat distorted and need fine tuning of the meshes. I recently re-worked one of the models for private purposes and that was no fun ...
well ...
Kendras is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2017, 08:37 PM   #25
Kendras
Duplicate account

Not Allowed
 
Join Date: Jun 2016
Location: below the surface
Posts: 1,546
Downloads: 18
Uploads: 0
Icon9

Running windows XP, I can't download 3D Max, so I can't open the .max file attached ...
Kendras is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1997- 2017 Subsim