SUBSIM Radio Room Forums
Mods and files for every subsim!

SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SHIII Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-25-2016, 01:31 PM   #31
Fahnenbohn
Keelhauled
 
Join Date: Sep 2013
Location: France
Posts: 1,146
Downloads: 155
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Tycho View Post
Not sure that I understood exactly, but:

For copy with all children use Shift+Ctrl+C
For cut with all children use Shift+Ctrl+X
OK, very nice ! Thx !
Fahnenbohn is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2016, 07:04 AM   #32
Fahnenbohn
Keelhauled
 
Join Date: Sep 2013
Location: France
Posts: 1,146
Downloads: 155
Uploads: 0
Icon14 Nice result !



Fahnenbohn is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2016, 10:17 AM   #33
Hitman
Pacific Aces Dev Team
 
Hitman's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Spain
Posts: 6,156
Downloads: 106
Uploads: 2


Default

Looks great, does the map in game now also have that color scheme?
__________________
One day I will return to sea ...
Hitman is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2016, 11:08 AM   #34
Fahnenbohn
Keelhauled
 
Join Date: Sep 2013
Location: France
Posts: 1,146
Downloads: 155
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Hitman View Post
Looks great, does the map in game now also have that color scheme?
Yes, indeed !
Fahnenbohn is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2016, 02:19 PM   #35
Hitman
Pacific Aces Dev Team
 
Hitman's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Spain
Posts: 6,156
Downloads: 106
Uploads: 2


Default

That's so very coool

BTW two questions:

1) IIRC the low zoom map is controlled by one file and the high zoom one by others, so is it possible to have different colors in both cases?

2) Any chance of a true KM chart color scheme, as flat green for land and white for water? I mean in low zoom settings, as the Aces of the Deep chart - the idea would be to switch to the other color scheme in high zoom, so that you can differentiate the water depth zones. So you have a "tactical" chart with KM grid in low zoom, and "navigation" chart in high zoom.
__________________
One day I will return to sea ...
Hitman is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2016, 02:57 PM   #36
Fahnenbohn
Keelhauled
 
Join Date: Sep 2013
Location: France
Posts: 1,146
Downloads: 155
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Hitman View Post
1) IIRC the low zoom map is controlled by one file and the high zoom one by others, so is it possible to have different colors in both cases?
I don't think it's possible, because both maps' colors are controled by the same color sheme file.

Quote:
Originally Posted by Hitman View Post
2) Any chance of a true KM chart color scheme, as flat green for land and white for water? I mean in low zoom settings, as the Aces of the Deep chart - the idea would be to switch to the other color scheme in high zoom, so that you can differentiate the water depth zones.
Yes, it's possible ! I could give a single green color to the land, and different shades of gray for the water depths .... Will try this.
Fahnenbohn is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2016, 03:29 PM   #37
Fahnenbohn
Keelhauled
 
Join Date: Sep 2013
Location: France
Posts: 1,146
Downloads: 155
Uploads: 0
Default

Like that ?


Last edited by Fahnenbohn; 04-26-2016 at 03:59 PM.
Fahnenbohn is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2016, 04:50 PM   #38
Hitman
Pacific Aces Dev Team
 
Hitman's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Spain
Posts: 6,156
Downloads: 106
Uploads: 2


Default

Water is perfect, but land should be flat green
__________________
One day I will return to sea ...
Hitman is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2016, 09:33 AM   #39
Hitman
Pacific Aces Dev Team
 
Hitman's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Spain
Posts: 6,156
Downloads: 106
Uploads: 2


Default

Yay

Though a bit more green would not hurt ---

Like this one: http://www.ebay.com/itm/WW2-1945-NAZ...-/121236680062
__________________
One day I will return to sea ...
Hitman is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2016, 01:09 PM   #40
Aquelarrefox
Lieutenant
 
Join Date: Apr 2013
Location: Buenos Aires
Posts: 250
Downloads: 138
Uploads: 0
Default

i use a brown map, i donloaded and i had superpose in low resolution map a coordenate grid, so you can aproximate lat and long. Realy i dont remember how i fix position, but i made it right when i did. posible i extracted and make transparecy wirh a mercator chart. to set correct position.

if you are interested i can upload it.
__________________
from the kaisermarine to the ARA Independencia

yesterday: H.sie v16+Stiebler 4C+gwx3.0+merchantfleet+Real navigation+MaGui WS+caws 1.61 for gwx3

now: H.sie v16+Stiebler 4C+ NYGM & WAC5.0 mix+MFM(part)+vondos+Real navigation+MaGui WS+caws JFO Extra
Aquelarrefox is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2016, 03:20 PM   #41
Fahnenbohn
Keelhauled
 
Join Date: Sep 2013
Location: France
Posts: 1,146
Downloads: 155
Uploads: 0
Default

Hey Tycho !

Would it be possible to control the climate zones on a more precise map ?
Fahnenbohn is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2016, 05:33 PM   #42
Tycho
Watch Officer
 
Join Date: Oct 2009
Location: Sofia, Bg
Posts: 343
Downloads: 254
Uploads: 1


Default

Quote:
Originally Posted by Fahnenbohn View Post
Hey Tycho !

Would it be possible to control the climate zones on a more precise map ?
I don't know, why you not try. Make it 4320x2160 and specify this dimension in Terrain.cfg, then test what happens.
__________________
If you ride like lightning, you're gonna crash like thunder.
Tycho is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2016, 11:44 AM   #43
Fahnenbohn
Keelhauled
 
Join Date: Sep 2013
Location: France
Posts: 1,146
Downloads: 155
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Anvar1061 View Post
Where you can download them? ... But why do not you upload your mod to download? Not all have to work with Photoshop and similar programs skills.
Hi Anvar. I plan to work on this me too, and to release my work with FBE v 1.2 (see here)

F.
Fahnenbohn is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2016, 05:15 PM   #44
Anvar1061
Grey Wolf
 
Join Date: May 2012
Location: on land,on air and on sea
Posts: 821
Downloads: 501
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Fahnenbohn View Post
Hi Anvar. I plan to work on this me too, and to release my work with FBE v 1.2 (see here)

F.
Anvar1061 is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2016, 12:52 AM   #45
foz
Electrician's Mate
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 132
Downloads: 206
Uploads: 0
Default

Hi guy`s , just been playing SH3 with some mods , for a long time NOW?. Always crap`s me out , [ the only polite thing l could think of ] that they play-up crash ,etc , even on different OS , eg win xp -vista -7-8 -?.
ONLY time they don`t play-up is 1st install ,eg: vanilla-install , STD install , OEM install. ???? . , [ just like l say to my kids , did you see the original version of this its great ]. LIFE .
foz is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1997- 2017 Subsim