SUBSIM Radio Room Forums
The newest naval sim by Totem Games!

SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SHIII Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-17-2017, 04:39 AM   #811
THEBERBSTER
Growing Old Disgracefully
 
THEBERBSTER's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Dibden Purlieu - Southampton
Posts: 6,056
Downloads: 819
Uploads: 0


Default

Hi Machariel
Your problem should not be happening in the first place, and so should not need to be fixed.
You have some sort of corruption going on from one or more of the installation files.
It is recommended after downloading to check the file byte sizes before installing.
Peter
THEBERBSTER is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2017, 04:33 PM   #812
flugkapitan
A-ganger
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 78
Downloads: 41
Uploads: 0
Default Installing LSH3

Greetings Kaleun's!

I've been away from SH III for a long, long time. Back in the day I played it with the GWX mod and some other mods. Reading about the Living Silent Hunter 3 Super Mod has me wanting to give it a go again.

I just want to make sure that I'm installing it correctly before I start. Please let me know if this is the correct process (yes, I've read the manual but it doesn't say anything about getting SH III "prepped" for the installation - unless I missed it, which is possible).

1. Using the JSGME uninstall all active mods.
2. Completely remove any trace of SH Commander from the computer (I thought I saw a thread mentioning this, but will be damned if I can find it again).
3. Install LSH3 as per the instructions in the manual.

Also, do I have to have a fresh installation of SH III or will "unmodding" it suffice?

Thanks,
Scott
flugkapitan is online   Reply With Quote
Old 03-17-2017, 04:38 PM   #813
J0313
Captain
 
Join Date: Nov 2010
Location: Texas
Posts: 505
Downloads: 1157
Uploads: 0
Default

Best to always start a new mega mod with a fresh install. JSGME sometimes doesn't put back in the stock game files correctly or not at all when you uninstall mods with it. I wouldn't chance it if I where you.
J0313 is online   Reply With Quote
Old 03-17-2017, 04:48 PM   #814
flugkapitan
A-ganger
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 78
Downloads: 41
Uploads: 0
Default

Thanks for the quick reply!

What you said makes sense, guess I'll have to blow the dust off of the DVD I bought it on.

Cheers,
Scott
flugkapitan is online   Reply With Quote
Old 03-17-2017, 06:04 PM   #815
THEBERBSTER
Growing Old Disgracefully
 
THEBERBSTER's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Dibden Purlieu - Southampton
Posts: 6,056
Downloads: 819
Uploads: 0


Default

Hi fk
Follow my tutorials in my signature an you will have your game up and running quickly.
Peter
THEBERBSTER is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2017, 07:00 PM   #816
flugkapitan
A-ganger
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 78
Downloads: 41
Uploads: 0
Default

Hi Peter,

Thank you - that I shall do!

Cheers,
Scott
flugkapitan is online   Reply With Quote
Old 03-18-2017, 12:53 PM   #817
cookiemonste
A-ganger
 
Join Date: Mar 2017
Location: Hamburg, germany
Posts: 73
Downloads: 38
Uploads: 0
Default

I got another question.
The other day I got a radiomessage saying that I could resupply at certain points on the ocean. How can you resupply while on patrol? Or is that just eyecandy?
cookiemonste is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2017, 01:10 PM   #818
Harm
Watch
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 28
Downloads: 30
Uploads: 0
Default

It's a feature called "U-Tanker". You can dock on the "U-Tanker" and take supplies over.
But you need a bugfix for it.
Take a look here https://www.designmodproject.de/foru...-update-bugfix
Harm is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2017, 02:46 PM   #819
cookiemonste
A-ganger
 
Join Date: Mar 2017
Location: Hamburg, germany
Posts: 73
Downloads: 38
Uploads: 0
Default

Thank you
cookiemonste is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2017, 03:18 PM   #820
THEBERBSTER
Growing Old Disgracefully
 
THEBERBSTER's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Dibden Purlieu - Southampton
Posts: 6,056
Downloads: 819
Uploads: 0


Default

Hi cm
There are ports on the Spanish coast.
Supply vessel Bessel in the port of Vigo.
 


Supply ship Thesus Las Palmas
 


Radio message telling you of a supply vessel.
 


Using the radio message to re-supply.
 


Peter

Last edited by THEBERBSTER; 03-23-2017 at 03:02 PM.
THEBERBSTER is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2017, 04:03 PM   #821
PapaSmurf
Watch
 
Join Date: Sep 2016
Location: On the front of a bass boat or in a deer stand
Posts: 27
Downloads: 74
Uploads: 0
Default Need help with new installation please.

I made a mistake and posted in the general SH3 forum so I am reposting here after being told this is the correct place for this subject. My computer quit on me so I bought a new computer and it has windows 10 like my old one did. I had zero troubles loading the game and lots of mods on the old one, with this one I am having trouble just getting the game installed. I went through the tutorials step by step and here is my problem. On Post #5 of the tutorials I have named my folder SilentHunterIII. In your picture of your SHIII folder you show subfolders of data, documentation and support. My SilentHunterIII folder has none of those sub folders. But I choose my SilentHunterIII folder and click "ok", this is at picture 5 in the installation tutorial. Immediately I get an this error message

You have selected this path
D:\SilentHunterIII\
No valid SH3.EXE found in this folder.

Can someone please guide me to where I am making my mistake.
I have tried using the free download manager to speed things up and then move SH3 to my folder, and I have tried downloading straight to my folder. Neither way makes any difference, I always get this same error message at this stage of the installation. I'm at a loss as to where my SH3.EXE is located.
I forgot to add that I am downloading the game from LSH3 2015 and have tried both the full and the split downloads.

Last edited by PapaSmurf; 03-20-2017 at 04:11 PM.
PapaSmurf is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2017, 05:47 PM   #822
THEBERBSTER
Growing Old Disgracefully
 
THEBERBSTER's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Dibden Purlieu - Southampton
Posts: 6,056
Downloads: 819
Uploads: 0


Default

Hi PS
It sounds like your game installation is not patched to the latest version.
Hover your mouse over the the SH3.exe in the main game folder.
It should show File version: 1.4.0.1
See LSH3-2015 Tutorial 3 picture 8.
Peter
THEBERBSTER is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2017, 05:55 PM   #823
THEBERBSTER
Growing Old Disgracefully
 
THEBERBSTER's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Dibden Purlieu - Southampton
Posts: 6,056
Downloads: 819
Uploads: 0


Default

Hi PS
I also replied to your first post as below.
It sounds like your game installation is not patched to the latest version.
Hover your mouse over the the SH3.exe in the main game folder.
It should show File version: 1.4.0.1
See LSH3-2015 Tutorial 3 picture 8.
Peter
THEBERBSTER is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2017, 09:36 PM   #824
PapaSmurf
Watch
 
Join Date: Sep 2016
Location: On the front of a bass boat or in a deer stand
Posts: 27
Downloads: 74
Uploads: 0
Default

Peter, thank you for assisting! I don't have anything that looks like what the picture 8 in tutorial 3 looks like. I originally have the entire download that gives no info when hovered over. And after I double click the download it extracts into the German and English pdf's and 3 application files that give versions when hovered over. I will describe each one and you can tell me if this helps any. They are:
Name, Size and Version
LSH3-EDITION-2015-FULL 7,702,347kb 9.22.0.0
LSH3-EDITION-2015-STARTER 1,216kb 1.0.0.39
LSH3-EDITION-2015-STARTER-FULL 1,729,240kb 1.5.0.2712

I would assume the starter-full is the one you mean but I'm not going to leave anything to guess. Please look at these and tell me what you would do next. Thank you!

Ken
PapaSmurf is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2017, 01:26 AM   #825
hauangua
Frogman
 
hauangua's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Verona, Italy
Posts: 291
Downloads: 764
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by PapaSmurf View Post
Peter, thank you for assisting! I don't have anything that looks like what the picture 8 in tutorial 3 looks like. I originally have the entire download that gives no info when hovered over. And after I double click the download it extracts into the German and English pdf's and 3 application files that give versions when hovered over. I will describe each one and you can tell me if this helps any. They are:
Name, Size and Version
LSH3-EDITION-2015-FULL 7,702,347kb 9.22.0.0
LSH3-EDITION-2015-STARTER 1,216kb 1.0.0.39
LSH3-EDITION-2015-STARTER-FULL 1,729,240kb 1.5.0.2712

I would assume the starter-full is the one you mean but I'm not going to leave anything to guess. Please look at these and tell me what you would do next. Thank you!

Ken
Hi PapaSmurf
you have DVD or steam?
__________________
Parked under the balcony with my U-27 waiting Juliet finish makeup
hauangua is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1997- 2017 Subsim