SUBSIM Radio Room Forums
Sailor Steve supports Subsim through his many Amazon purchases, you can too!


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SH4 Fleet Boat Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-10-2010, 09:15 AM   #1156
skwasjer
The Old Man
 
Join Date: Apr 2007
Location: Netherlands
Posts: 1,545
Downloads: 25
Uploads: 3
Default

Does it matter? I have no idea how much time is involved but my controller parser can't deal with SH5 right now properly because some controllers that exist in SH3/SH4 have been updated and some new ones are introduced. I need to add new controller definitions without interfering with the older definitions much like you see two menu's now in S3D for both SH3/SH4. The controller definitions themselfs aren't the problem, but updating my parser is. This alone takes at least a few days. Then there's other problems that would need to be resolved as well, it isn't just with the controllers. You may think it fully supports dats, but how can you be so sure? For all I know it has some new bits and bytes in some places that S3D doesn't understand, saving the file causing it to go corrupt or worse, make a file work but unstable. THen there's the obvious lack of support for 3D files (gr2), which is a huge problem. So I need to test many files, then I need to update my installer, website, etc. And I don't like doing half work anyway, so it isn't going to happen.

You could try changing the controller definitions yourself. Check out \controllers folder. Make a mod for S3D...

Donations are always welcome btw, but please don't use it as an incentive to 'get me to do more stuff'. I find that a bit of an insult.
skwasjer is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2010, 09:27 AM   #1157
urfisch
Sea Lord
 
Join Date: Mar 2005
Location: Deep down in Germany
Posts: 1,954
Downloads: 39
Uploads: 0
Default

thanks a lot for this answer...

this is promising, as long facing the facts. i simply do not have any coding skills and just looked into the controller files. thought: you must be kidding...meaning ME to change it. i sincere would love to be able to!!!

cause then:

i wouldnt have to crouch around on my knees to bag for some help on the new dats here and could do everything on myself.



...

now, i guess. you take your time...and maybe rethink this in a quite, calm moment. maybe you can change your tool or maybe not. i can just ask for help, nothing else.

__________________


urfisch is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2010, 07:35 PM   #1158
VonHesse
Sailor Man
 
Join Date: Oct 2009
Location: Dieser verdammte Platz
Posts: 239
Downloads: 43
Uploads: 0
Default

I just wanted to say thank you , Skwasjer. That's it. Thanks for S3D.

I got it about a month ago, and have been trying to learn how to use it, and all the cool things it does. I have to admit that when I first got it, I was so excited to get to modding that I ignored the "donation" popup with the intention of donating later (no internet on my gaming computer, anyways). Then I got so busy modding that donating slipped my mind entirely.

Seeing your recent posts, and realising that I too had neglected to donate made me ashamed of myself. Well, donation sent. You've earned every penny, and if I had more to give, you would have earned that too.

Thanks again, and sorry it took so long.
VonHesse is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2010, 08:15 AM   #1159
skwasjer
The Old Man
 
Join Date: Apr 2007
Location: Netherlands
Posts: 1,545
Downloads: 25
Uploads: 3
Default

Hey thanks VonHesse, appreciate it.

Urfisch, I hope you see it's not that I don't want to support SH5 or that I don't want to help you. I like the game, and would like to help if I could. But supporting SH5 is just too much work. I will be more of a player, and will support Luke's to-be-made mod (and obviously I will help other's where I can), but that takes not as much time as developing S3D further. I'll be in the backseat this time around... Now, let's put this to rest.

Regarding the controller-templates. They are not that difficult. Just open goblined, take a look at the controllers in there, and translate that to a template. For a ParticleGenerator you can compare it to S3D's included template, and update it to work with SH5. In most cases for existing controllers, just few new entries need to be added. The only thing to keep in mind is that it will no longer work with SH4/SH3 then (you'll get the byte[xx] data), because you can't define seperate templates for SH5, like I have for SH3/SH4. You can work around this by copying S3D's install folder, and change the controllers in this copy (just know you can't run two S3D's at the same time).
skwasjer is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2010, 08:50 AM   #1160
urfisch
Sea Lord
 
Join Date: Mar 2005
Location: Deep down in Germany
Posts: 1,954
Downloads: 39
Uploads: 0
Default

yes, skwasjer...thanks for the answer.

appearently i managed to modify the templates a bit - you where right its not that complicated. but i just can add a new top layer entry (e.g. new "depthtestbias" under the "depthbias") for sh5, but what if the new entry needs a sub entry? e.g. there is a new entry called "timetostart" and it needs 2 sub-entries - delay and variation, etc.



?



and there are so called "entry" labels for the single bitmaps you define...which where former called 0, 1, 2, etc. can i just leave them the way they are in s3d?



thanks a lot!
__________________


urfisch is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2010, 12:54 PM   #1161
skwasjer
The Old Man
 
Join Date: Apr 2007
Location: Netherlands
Posts: 1,545
Downloads: 25
Uploads: 3
Default

The 'entry' labels are the same as the indexes in S3D [0], [1], etc.

For delay and variation you would create a new class, adorned with a SHType-attribute and then just dump in the two floats. Look at the rest of the controller templates for examples. It's all in there...
skwasjer is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2010, 08:27 PM   #1162
ensign bob
Bilge Rat
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 5
Downloads: 16
Uploads: 0
Default

I REALLY appreciate all the hard work you put into S3D, without it the game would be collecting dust on the shelf somewhere. Thank you to all who worked on this great program.
ensign bob is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2010, 02:59 AM   #1163
urfisch
Sea Lord
 
Join Date: Mar 2005
Location: Deep down in Germany
Posts: 1,954
Downloads: 39
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by skwasjer View Post
The 'entry' labels are the same as the indexes in S3D [0], [1], etc.

For delay and variation you would create a new class, adorned with a SHType-attribute and then just dump in the two floats. Look at the rest of the controller templates for examples. It's all in there...
really? i looked yesterday...and cannot find these classes defined somewhere. any specific file i would have to look into?

thanks!
__________________


urfisch is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2010, 01:18 PM   #1164
slestat
Bilge Rat
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 1
Downloads: 29
Uploads: 0
Default Thanks skwasjer

skwasjer, i'm a progammer with lot of years behind me, i have a kid too and I can understand you in a very perfect way.

Years go away, time escapes with them,
but our passion is alive until the last day of our lifes.

Thank you very much indeed,
S3D was by far a very helpfull friend to me.

Good luck.
(sorry if i make english grammar mistakes, i usually speak another languaje)
slestat is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2010, 06:06 PM   #1165
skwasjer
The Old Man
 
Join Date: Apr 2007
Location: Netherlands
Posts: 1,545
Downloads: 25
Uploads: 3
Default

Understood perfectly fine, thanks
skwasjer is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2010, 06:57 AM   #1166
Royale-Adio
Officer
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 238
Downloads: 119
Uploads: 5
Default

Hi. I just want to know how to add INTERNAL torpedo reserves on a sub that hasn't got any.

Thanks
__________________
Lurking In The Dark...
Royale-Adio is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2010, 02:56 PM   #1167
urfisch
Sea Lord
 
Join Date: Mar 2005
Location: Deep down in Germany
Posts: 1,954
Downloads: 39
Uploads: 0
Default

i felt free to build a beta release for new particle templates in the sh5 mod section.

but what really annyoing is, to replace all existing particle controllers by hand. the parser needs an update...but this is definitely nothing i can do...

__________________


urfisch is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2010, 12:51 AM   #1168
Royale-Adio
Officer
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 238
Downloads: 119
Uploads: 5
Default

anyone care to answer?
__________________
Lurking In The Dark...
Royale-Adio is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2010, 08:34 PM   #1169
Nbjackso
Navy Dude
 
Join Date: Jul 2008
Location: San Jose, California, USA
Posts: 175
Downloads: 444
Uploads: 18
Default Camera ???

In the cameras.dat file, which camera, (node) is used for the US sub control room when the game first loads? I want to change the starting viewpoint.
__________________


Just get me within 1000 yards,
and I'll d
o the rest
Nbjackso is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2010, 11:44 PM   #1170
Bubblehead1980
Silent Hunter
 
Join Date: Apr 2009
Location: Florida and Louisiana
Posts: 4,543
Downloads: 359
Uploads: 18
Default

So I would like to use this tool to fix a few things in SH 4/TMO such as making magnetic detonators even less reliable, and changing some other things. Any tutorials? Where is the latest version? using vista.
Bubblehead1980 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1997- 2017 Subsim