SUBSIM®  Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM® Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SHIII Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-10-2011, 02:06 PM   #706
Sailor Steve
Jammin' Again
 
Sailor Steve's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: High in the mountains of Utah
Posts: 50,169
Downloads: 606
Uploads: 249


Default

Quote:
Originally Posted by LiveGoat View Post
Sorry to jump in but when I click the update personel file I get an "invalid arguement to date encode" message.
I'm not sure what causes that. Someone will know.

Quote:
Also when I try to add a new entry in the log it adds the new entry above the last entry.
That's because it automatically uses the patrol start date. You need to change the date as well.

Quote:
I'm using Silent Hunter Gen as well (is this causing a conflict?).
I use it too. It shouldn't cause any conflicts.
__________________
"Firmness in decision is often merely a form of stupidity. It indicates an inability to think the same thing out twice."
—H. L. Mencken




Sailor Steve is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2011, 02:25 PM   #707
frau kaleun
Valkyrie
 
frau kaleun's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Skyri--oh who are we kidding, I'm probably at Lowe's. Again.
Posts: 12,718
Downloads: 168
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by LiveGoat View Post
Sorry to jump in but when I click the update personel file I get an "invalid arguement to date encode" message.
Quote:
Originally Posted by Sailor Steve View Post
I'm not sure what causes that. Someone will know.
Is that the error that happens when you upgrade stuff before the start of a first patrol and the game chages your start date?
__________________
frau kaleun is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2011, 03:29 PM   #708
LiveGoat
XO
 
Join Date: Sep 2002
Location: New York City
Posts: 409
Downloads: 439
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by frau kaleun View Post
Is that the error that happens when you upgrade stuff before the start of a first patrol and the game chages your start date?
It's a new career and the first patrol is completed (1939, Kiel). Haven't done any upgrades yet, not so much as picked an emblem even.

Maybe I have to wait for the war to start?

@Sailor Steve: But what if I have multiple entries for the same date?
LiveGoat is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2011, 03:42 PM   #709
frau kaleun
Valkyrie
 
frau kaleun's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Skyri--oh who are we kidding, I'm probably at Lowe's. Again.
Posts: 12,718
Downloads: 168
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by LiveGoat View Post
It's a new career and the first patrol is completed (1939, Kiel). Haven't done any upgrades yet, not so much as picked an emblem even.

Maybe I have to wait for the war to start?
That shouldn't be an issue, I always start in Aug 1939 and I've never had that error.

There is one error that is known to pop up in Commander if you upgrade anything prior to starting the first patrol of a career that causes the start date to be pushed back in the game. There's also something referred to in the Commander User Guide but I don't know if it's the same one or not.

Quote:
@Sailor Steve: But what if I have multiple entries for the same date?
AFAIK you can add anything for any date/time in between the start and end dates of the patrol. You just can't add entries with a date/timestamp before the first entry or after the last entry already provided by the game.

I don't know why having two entries for the same date would be a problem, they would have different timestamps so should not seem like duplicates of or additions to other entries for the same dates. OTOH I don't know that I've tried it, usually I just edit the ones that are already there.
__________________
frau kaleun is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2011, 07:49 PM   #710
LiveGoat
XO
 
Join Date: Sep 2002
Location: New York City
Posts: 409
Downloads: 439
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by frau kaleun View Post
That shouldn't be an issue, I always start in Aug 1939 and I've never had that error.

There is one error that is known to pop up in Commander if you upgrade anything prior to starting the first patrol of a career that causes the start date to be pushed back in the game. There's also something referred to in the Commander User Guide but I don't know if it's the same one or not.



AFAIK you can add anything for any date/time in between the start and end dates of the patrol. You just can't add entries with a date/timestamp before the first entry or after the last entry already provided by the game.

I don't know why having two entries for the same date would be a problem, they would have different timestamps so should not seem like duplicates of or additions to other entries for the same dates. OTOH I don't know that I've tried it, usually I just edit the ones that are already there.
Hmm... it's prolly my install then.

Oh well I'll use a ktb template for this career till Kapitain Richter bites the dust (and he will bite the dust ). then try another install. Thanks for the help guys.
LiveGoat is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2011, 08:16 PM   #711
HW3
Navy Seal
 
Join Date: Apr 2005
Location: Irrigon Oregon
Posts: 5,487
Downloads: 425
Uploads: 0


Default

This is what the SH3 Commander manual has to say.

Quote:
I am now getting “Invalid argument to date encode” errors when I select an existing career. Why does this happen and how can I fix it?

This error may appear after you delete save games through SH3. Sometimes, SH3 does not clean up after itself well, resulting in a data integrity problem. To avoid getting this error, always reload your career in SH3 (only needs to be to the barracks screen) after deleting any save games, as doing so allows SH3 to correct the problem.
__________________

Silently hunting in SH5 with TWoS mod
"Some ships are designed to sink...others require our assistance." Nathan Zelk
HW3 is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2011, 08:27 PM   #712
LiveGoat
XO
 
Join Date: Sep 2002
Location: New York City
Posts: 409
Downloads: 439
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by HW3 View Post
This is what the SH3 Commander manual has to say.
Bingo! Serves me right for not reading the damn manual!

(Actually I have just not recently) still
LiveGoat is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2011, 08:36 PM   #713
frau kaleun
Valkyrie
 
frau kaleun's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Skyri--oh who are we kidding, I'm probably at Lowe's. Again.
Posts: 12,718
Downloads: 168
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by HW3 View Post
This is what the SH3 Commander manual has to say.
Yep, I knew I'd seen that phrase in there somewhere. Just couldn't remember what he said caused that particular error. Thanks for looking it up and getting it sorted.

@LiveGoat: I am wondering if that could also be the cause of the problems with dated entries in the log editor. I don't know why it would be, but you never know. Here's hoping you can kill both birds with one stone.
__________________
frau kaleun is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2011, 12:07 AM   #714
HW3
Navy Seal
 
Join Date: Apr 2005
Location: Irrigon Oregon
Posts: 5,487
Downloads: 425
Uploads: 0


Default

Glad to be of service. I was curious myself, as I knew I had read it in there before, and wanted to refresh my memory on what it said exactly. It is located in the troubleshooting section.

__________________

Silently hunting in SH5 with TWoS mod
"Some ships are designed to sink...others require our assistance." Nathan Zelk
HW3 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2011, 08:28 AM   #715
BogdaNz
Loader
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 83
Downloads: 105
Uploads: 0
Default

i want to ask, i am now at lorient 2 flottila ,and i want to change my u-boat ,but i want to do realistic ,to go from lorient to kiel or Wilhelmshaven to comission my new u-boat .
But when i go to Wilhelmshaven i will have same options like i have in lorient ?
__________________
BogdaNz is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2011, 08:45 AM   #716
frau kaleun
Valkyrie
 
frau kaleun's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Skyri--oh who are we kidding, I'm probably at Lowe's. Again.
Posts: 12,718
Downloads: 168
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by BogdaNz View Post
i want to ask, i am now at lorient 2 flottila ,and i want to change my u-boat ,but i want to do realistic ,to go from lorient to kiel or Wilhelmshaven to comission my new u-boat .
But when i go to Wilhelmshaven i will have same options like i have in lorient ?
I'm not sure but I think in order to have all the "in base" options available, you have to be docked at the port the game recognizes as the home base for your flotilla.
__________________
frau kaleun is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2011, 09:07 AM   #717
BogdaNz
Loader
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 83
Downloads: 105
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by frau kaleun View Post
I'm not sure but I think in order to have all the "in base" options available, you have to be docked at the port the game recognizes as the home base for your flotilla.
i think your right
__________________
BogdaNz is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2011, 10:00 AM   #718
HW3
Navy Seal
 
Join Date: Apr 2005
Location: Irrigon Oregon
Posts: 5,487
Downloads: 425
Uploads: 0


Default

In WaW, we have what we call commissioning cruises where we start from the builders base and end up at our home base. They are played as single missions.

__________________

Silently hunting in SH5 with TWoS mod
"Some ships are designed to sink...others require our assistance." Nathan Zelk
HW3 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2011, 12:44 PM   #719
Obltn Strand
Veneilijä
 
Obltn Strand's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Helsinki, Finland
Posts: 547
Downloads: 125
Uploads: 0
Default

Only way to get realistic transfer patrol is to change submarine before your flotilla moves to french atlantic bases. As for Lorient/Wilhelmshaven this before june/july -40.
__________________
Himmel, sukeltakaa!
Obltn Strand is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2011, 01:12 PM   #720
Jimbuna
Chief of the Boat
 
Jimbuna's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: 250 metres below the surface
Posts: 128,263
Downloads: 49
Uploads: 11


Default

Quote:
Originally Posted by HW3 View Post
In WaW, we have what we call commissioning cruises where we start from the builders base and end up at our home base. They are played as single missions.

Yes you can start anywhere in a single mission but the game only recognises the home base as the place where all options are available, hence you can't upgrade at resupply ships or milch cows.
__________________
Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something.
Oh my God, not again!!


GWX3.0 Download Page - Donation/instant access to GWX (Help SubSim)
Jimbuna is online   Reply With Quote
Reply

Tags
sh3 commander

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2018 Subsim