SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SHIII Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-19-2017, 03:04 PM   #331
ericlea
Ensign
 
Join Date: Jan 2014
Location: Strasbourg F
Posts: 232
Downloads: 104
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Niume View Post
Generic Mod Enabler - v2.6.0.157
[E:\SilentHunterIIIwac41\MODS]

WarAceCampaign 5.0
WAC5.0 Ahnenerbe WideGUI 1920x1080
WarAceCampaign 5.0 Patch_5.01
WAC5.0 Campaign_Atlantic_Baltic
U-Boat VIIC (Skin 1 (U-562)) Turm 1
WAC5.0 Full_Interior

- widegui + full interior ?
- wac 5.01 after widegui ? No conflict with data/menu/menu_1024_768.ini ? And en_menu.txt or de_menu.txt ?

Last edited by ericlea; 11-19-2017 at 05:11 PM.
ericlea is online   Reply With Quote
Old 11-19-2017, 05:35 PM   #332
HanSolo78
Sea Lord
 
Join Date: Apr 2005
Location: Austria
Posts: 1,793
Downloads: 98
Uploads: 3
Default

Official Patch 5.01 is online:

http://war-ace-campaign.webnode.at/n...gn-patch-5-01/
__________________
HanSolo78 is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2017, 09:04 PM   #333
chipsranger
Helmsman
 
Join Date: May 2011
Location: Brasil * Rio de Janeiro
Posts: 104
Downloads: 735
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Niume View Post
Generic Mod Enabler - v2.6.0.157
[E:\SilentHunterIIIwac41\MODS]

WarAceCampaign 5.0
WAC5.0 Ahnenerbe WideGUI 1920x1080
WarAceCampaign 5.0 Patch_5.01
WAC5.0 Campaign_Atlantic_Baltic
U-Boat VIIC (Skin 1 (U-562)) Turm 1
WAC5.0 Full_Interior

This your list
chipsranger is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2017, 03:36 AM   #334
makman94
Hellas
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 2,337
Downloads: 180
Uploads: 7


Default

Quote:
Originally Posted by HanSolo78 View Post
Thank you Hansolo !
__________________
Knowledge is the only thing that nobody can ever take from you...



Mediafire page:http://www.mediafire.com/folder/da50.../Makman94_Mods
makman94 is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2017, 06:57 AM   #335
ericlea
Ensign
 
Join Date: Jan 2014
Location: Strasbourg F
Posts: 232
Downloads: 104
Uploads: 0
Default

ericlea is online   Reply With Quote
Old 11-20-2017, 10:55 AM   #336
mvv
Swabbie
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 14
Downloads: 69
Uploads: 0
Default interior colors submarine

Hi.
  I have very bright colors in my submarine. I can not put them to darker tones. I have the mod ambient light installed. Is it possible that I'm missing something?
Thank you
Google translator
mvv is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2017, 11:48 AM   #337
ziyou169
Bilge Rat
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 1
Downloads: 3
Uploads: 0
Default

Thank you for your work.
ziyou169 is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2017, 12:30 PM   #338
mvv
Swabbie
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 14
Downloads: 69
Uploads: 0
Default ¿¿??¿?...

Is the type II interiors that comes with more vivid color tone? and the type VII interiors with darker tones ?.
this is so?

Last edited by mvv; 11-20-2017 at 02:43 PM.
mvv is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2017, 02:13 PM   #339
MG Mike
Bosun
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 65
Downloads: 58
Uploads: 0
Icon14

Quote:
Originally Posted by ericlea View Post
- widegui + full interior ?
- wac 5.01 after widegui ? No conflict with data/menu/menu_1024_768.ini ? And en_menu.txt or de_menu.txt ?
That would be interesting to know.. Is it possible to use the u boat interiors together with thewide screen mod?

If yes would be great.. If no i stay at 4 to 3 screen.. The full interiors was one the things i was long waiting for..
MG Mike is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2017, 03:47 PM   #340
HanSolo78
Sea Lord
 
Join Date: Apr 2005
Location: Austria
Posts: 1,793
Downloads: 98
Uploads: 3
Default

Quote:
Originally Posted by mvv View Post
Is the type II interiors that comes with more vivid color tone? and the type VII interiors with darker tones ?.
this is so?
Yes, that´s the way they were designed!


@MGMike

Sometimes WS will work with full interiors... but it can result in a crash to desktop if the memory is reaching 3,7GB.

I am still looking for a way to make them both possible... some things have to be 'shortened'. I have to investigate! The last weeks had bugfixe priority! Stability comes first!!!
One way you definitely can use them together is without activating the campaign files. But that would mean only stock campaign
__________________
HanSolo78 is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2017, 04:57 PM   #341
MG Mike
Bosun
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 65
Downloads: 58
Uploads: 0
Default

ah ok ..

i will test it.


but i have a problem. if i try to use the ahnenerbe wide gui for 5.01 i get an error after the intro movies. It says "cannot initialize 3d engine"..


what may be the problem here ?


without the widescreen mod the game starts properly ...
MG Mike is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2017, 05:26 PM   #342
HanSolo78
Sea Lord
 
Join Date: Apr 2005
Location: Austria
Posts: 1,793
Downloads: 98
Uploads: 3
Default

Hm... did you choose win7 compability with SH3.exe, run as admin and activate vsync?

Change from widescreen 5.0 to 5.01 is only flotilla, menü screen and commands_de.cfg changes.
__________________
HanSolo78 is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2017, 05:29 PM   #343
ericlea
Ensign
 
Join Date: Jan 2014
Location: Strasbourg F
Posts: 232
Downloads: 104
Uploads: 0
Default

Hi !

Optimized WAC5.01 WideScreensGUI 1920x1080 Ahnenerbe is ready !

https://www.dropbox.com/s/fss2bpfiy1...enerbe.7z?dl=0


Optimized WAC5.01 WideScreensGUI 1920x1080 Ahnenerbe = WAC5.01 WideScreensGUI 1920x1080 Ahnenerbe + Enhancements !



Active this mod with jsgme

IMPORTANT, to have all commands : In the game, go to options : select english language for keyboard

More optional mods are in « documentation » folder : Clear NavMapTable, Color Dials with Dark Compass, Color Dials with Light Compass, Console without Swastika.


ENHANCEMENTS : "Optimized WAC5.01 WideScreensGUI 1920x1080 Ahnenerbe" VS "WAC5.01 WideScreensGUI 1920x1080 Ahnenerbe":

-Dragable stopwatch wich can stayed in position everywhere in any screen !
-canon deck : we can select more that one type of munition (clic into space at bottom just right the EX munition)
-more shortcuts on left side panel (uzo, radio antenna, radar, flag)


-zoom scroll view from x1 to x10 (ctrl + mouse wheel) on periscops, uzo, binoculars etc... (normal zoom mouse wheel levels without CTRL unchanged)
RAOB DISCS USERS : Periscop view (F3) and OBS periscop view (O) : possibility to zoom (ctrl + mouse wheel) exactly at x5.4 or at maximum x10.8 to take the good measures and calculs! (because at Zoom x6, raob discs measures are wrong)


-salvo selector numbers visible at periscop view f3 and tdc view F6
-RecManualPanel on left side of periscop view f3 : a summary of targets ships, indicates weaknesses of ships (if you don't want it delete RecManualPanel in data/menu/gui)
-fast time increase with *
-identify target with shift + L
-solution target with ctrl + L
-orange marker on the surface when the sub is underwater (if you don't want it delete UMark.tga in data/Misc)
-(crew on deck with shift + A and ctrl + A)
-(uzo with shift+N and CTRL+N)



To do these enhancements, i changed some values at Cameras.dat from data/Library (obs periscop and periscop view zoom max at 10.8)

and i simply copy and past folders (below) from « Ahnenerbe_WS-GUI_1920x1080_fuer_CCoM_11.1 » in « WAC5.01 WideScreensGUI 1920x1080 Ahnenerbe » :

-menu_1024_768.ini from data/menu (with some modifications concerning flotillas so that everything is compatible with wac5.01)
-DF Antenna Up.tga, Flag Up.tga, Radar Up.tga, UZO Up.tga from data/menu/gui/Layout/Shortcuts
-the 4 shell.tga from data/gui/shells
-RecManualPanel file in data/menu/gui
-TDC8.tga from data/gui/tdc
-UMark.tga from data/Misc


Big Thanks :
to Ahnenerbe for his WideScreensGUI 1920x1080
to Wurmonkel for his Ahnenerbe_WS-GUI_1920x1080_fuer_CCoM_11.1
to Hansolo for his WAC5
and to all modders and sh3 lovers


Ericlea

Last edited by ericlea; 11-22-2017 at 04:47 AM.
ericlea is online   Reply With Quote
Old 11-20-2017, 06:29 PM   #344
MG Mike
Bosun
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 65
Downloads: 58
Uploads: 0
Default

ok i´ll try it out..

But i´ve got still that problem with the camera on the conning tower. by doing a right click i go not down inside the tower as it supposed to bee, no i am still flying above the sea and my boat sails away...


should that not be fixed too ??


i tried several combinations in the load order but nothing helped.


i am playing with full interiors


must the patch then behind the full interiors ??


I remember from the past that this issue has to do with the cameras.dat, but what exactly i don´t know anymore. it has been too long since i dealed with that.

edit:


same problem as first time. even with the new wide gui from ericlea. i put sh3.exe on compatibility to Win 7 and ran it as administrator.
it´s on the two additional files. the d3d.ini and dll. one of them or both caused this problem.

Last edited by MG Mike; 11-20-2017 at 06:44 PM.
MG Mike is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2017, 12:23 AM   #345
Anvar1061
Ace of the Deep
 
Join Date: May 2012
Location: on land,on air and on sea
Posts: 1,146
Downloads: 580
Uploads: 0
Default

@MG Mike

you must set the desktop resolution to 1024 × 768
Or in the settings of the video card include "Scaling GP"

Last edited by Anvar1061; 11-21-2017 at 12:40 AM.
Anvar1061 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2019 Subsim