SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SH5 Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-16-2017, 03:49 AM   #9466
Aktungbby
Gefallen Engel U-666
 
Aktungbby's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: where I'm at presently
Posts: 13,829
Downloads: 18
Uploads: 0


Default welcome aboard!

ODESIT!
__________________
"Only two things are infinite: The Universe and human stupidity; And I'm not too sure about the Universe..." Philip K. Dick
Aktungbby is online   Reply With Quote
Old 12-16-2017, 05:31 AM   #9467
THEBERBSTER
Growing Old Disgracefully
 
THEBERBSTER's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Dibden Purlieu - Southampton
Posts: 8,301
Downloads: 956
Uploads: 0


Default

A Warm Welcome To The Subsim Community > ODESIT
Subsim <> Make A Donation <> See The Benefits <> Support The Community
Tutorials And Other Information Links In My Signature Below
THEBERBSTER is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2017, 05:33 AM   #9468
Aniuk
Machinist's Mate
 
Join Date: Jul 2007
Location: The Netherlands
Posts: 128
Downloads: 387
Uploads: 0
Default Nvidia driver

Quote:
Originally Posted by fitzcarraldo View Post
Well.... I updated to this Fall Creator and SH5 didn't work in any way....I needed to recover the previous W10 and all is fine. How did you for a working SH5 under the Fall Creator? I have a Nvidia GC with latest update. DVD version of SH5 and TWoS 2.1.

Best regards.

Fitzcarraldo
SH5 with TWOS under the fall creator update is running fine for me with all NVidia drivers beginning with the 388.xx At the moment I use driver version 388.59. Perhaps a clean install of the nvidia driver will work for you.

Kind regards

Aniuk
Aniuk is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2017, 08:52 AM   #9469
Pikes
Seaman
 
Join Date: Oct 2007
Location: UK
Posts: 33
Downloads: 38
Uploads: 0
Default Warning

I went through the well described process absoutley fine. Went to launch the game and it wouldn't. After 20 mins I determined my antivirus had deleted SH5.exe because it was acting oddly. It was not restorable from quarantine so I had to repeat the entire process.

Lesson learned: Create an exclusion for the SH5 installation folder for your antivirus FIRST.
Pikes is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2017, 11:43 AM   #9470
Swordfish95
Nub
 
Join Date: Dec 2017
Location: Luxembourg
Posts: 2
Downloads: 4
Uploads: 0
Default New to wolves of steel

Good day fellow captains,

i just installed this wonderful mod, I just got a question, is there any way of disabling the rusty textures mod? As I like my submarines nice and clean

Thanks in advance and good hunting
Swordfish95 is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2017, 11:57 AM   #9471
Aniuk
Machinist's Mate
 
Join Date: Jul 2007
Location: The Netherlands
Posts: 128
Downloads: 387
Uploads: 0
Default SH5 TWOS antivirus

Quote:
Originally Posted by Pikes View Post
I went through the well described process absoutley fine. Went to launch the game and it wouldn't. After 20 mins I determined my antivirus had deleted SH5.exe because it was acting oddly. It was not restorable from quarantine so I had to repeat the entire process.

Lesson learned: Create an exclusion for the SH5 installation folder for your antivirus FIRST.
But before you do that: check the downloads with your antivirus program. On some antivirus programs you can and should if possible mark the changed sh5.exe as 'trusted by user' (e.g. Norton antivirus) and do not exclude the SH5 installation folder (it is a bit drastic to do so).

Check this out:

http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=208655

Last edited by Aniuk; 12-17-2017 at 03:43 AM.
Aniuk is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2017, 01:05 PM   #9472
THEBERBSTER
Growing Old Disgracefully
 
THEBERBSTER's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Dibden Purlieu - Southampton
Posts: 8,301
Downloads: 956
Uploads: 0


Default

Hi Guys
AVG anti-virus is very picky when it comes seeing exe files.
I have to make exceptions for all SH exe applications.

TWOS updates will be blocked by AVG for up to 2 hours while it checks the file out if I do not turn it off first.
Peter.
THEBERBSTER is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2017, 01:49 PM   #9473
Aktungbby
Gefallen Engel U-666
 
Aktungbby's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: where I'm at presently
Posts: 13,829
Downloads: 18
Uploads: 0


Default welcome aboard!

Quote:
Originally Posted by Swordfish
Good day fellow captains,
Swordfish95!
__________________
"Only two things are infinite: The Universe and human stupidity; And I'm not too sure about the Universe..." Philip K. Dick
Aktungbby is online   Reply With Quote
Old 12-16-2017, 03:23 PM   #9474
THEBERBSTER
Growing Old Disgracefully
 
THEBERBSTER's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Dibden Purlieu - Southampton
Posts: 8,301
Downloads: 956
Uploads: 0


Default

A Warm Welcome To The Subsim Community > Swordfish95
Subsim <> Make A Donation <> See The Benefits <> Support The Community
Tutorials And Other Information Links In My Signature Below
Quote:
is there any way of disabling the rusty textures mod?
This was removed in update v1.06.04

Last edited by THEBERBSTER; 12-16-2017 at 05:42 PM. Reason: missed the 95 in the name
THEBERBSTER is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2017, 03:44 PM   #9475
Swordfish95
Nub
 
Join Date: Dec 2017
Location: Luxembourg
Posts: 2
Downloads: 4
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by THEBERBSTER View Post
A Warm Welcome To The Subsim Community > Swordfish
Subsim <> Make A Donation <> See The Benefits <> Support The Community
Tutorials And Other Information Links In My Signature Below

This was removed in update v1.06.04
Whoops, turns out that I got an older version installed (Downloaded it some time ago but never installed it, silly me...)

Will reinstall the new version then, thanks a lot
Swordfish95 is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2017, 06:42 PM   #9476
KevinBijsterveld
Swabbie
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 6
Downloads: 12
Uploads: 0
Default the wolves of steel won't work

Hi Guys,

I've installed tWoS exactly as instructed. When I start the game it seems to work. I start a new campaign and everytime the opening video is supposed to start, the game crashes.

Does anyone know how to fix this?

Thanks!
KevinBijsterveld is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2017, 08:43 PM   #9477
Aktungbby
Gefallen Engel U-666
 
Aktungbby's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: where I'm at presently
Posts: 13,829
Downloads: 18
Uploads: 0


Default welcome aboard!

KevinBijsterveld!
__________________
"Only two things are infinite: The Universe and human stupidity; And I'm not too sure about the Universe..." Philip K. Dick
Aktungbby is online   Reply With Quote
Old 12-17-2017, 04:06 AM   #9478
THEBERBSTER
Growing Old Disgracefully
 
THEBERBSTER's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Dibden Purlieu - Southampton
Posts: 8,301
Downloads: 956
Uploads: 0


Default

A Warm Welcome To The Subsim Community > KevinBijsterveld
Subsim <> Make A Donation <> See The Benefits <> Support The Community
Tutorials And Other Information Links In My Signature Below
If you have done this.
Post #5 Update SH5 From v1.0.5.0 To v1.2.0 Immediately After Installing

Sounds like you have a graphics/gpu problem.
Check that you have Direct X 9C installed
DirectX 9.0C > Download

Check that your graphic settings are setup correctly.
Post #239 Changing The Nvidia GPU Settings
Check that your in game graphics matches your monitors resolution.

What mods are you running?
Post #9 JSGME How To Export Your Mod List To A Subsim Post
THEBERBSTER is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2017, 05:29 PM   #9479
fire-fox
Frogman
 
Join Date: Mar 2004
Location: Peoples Republic of West Yorkshire
Posts: 306
Downloads: 54
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by THEBERBSTER View Post
Hi Guys
AVG anti-virus is very picky when it comes seeing exe files.
I have to make exceptions for all SH exe applications.

TWOS updates will be blocked by AVG for up to 2 hours while it checks the file out if I do not turn it off first.
Peter.
Ran into that little issue a few years back. It’s why a now use AVAST
__________________
Running subs aground since SH1 and Silent Service

Running SH5 @ 100% difficulty + TWoS 2.2.6 (RealNav + BDU) + Carotio_IntercontinentalRadioPack tweeked
fire-fox is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2017, 07:37 PM   #9480
shdwp
Swabbie
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 5
Downloads: 3
Uploads: 0
Default

Okay, I think I've got a problem. On the very first mission I've spent everything I've got, in, pretty much, single morning, so I've got no more torpedoes left.

I've tried to go back to the port I've started at, but Dock icon just doesn't appear (I've tried reloading it a couple times). Am I supposed to go somewhere else? Or should I wait for the mission end on sep 4?
shdwp is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2019 Subsim