SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SH5 Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-17-2011, 07:20 PM   #46
sober
Ace of the deep .
 
sober's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 9,109
Downloads: 895
Uploads: 73


Default

Quote:
Originally Posted by TheDarkWraith View Post
Wish it was that easy but the EULA doesn't allow this.
It was directed at a dev that will read this , in my frustration at not being able to find the line , then not knowing how to change it
sober is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2011, 07:26 PM   #47
7thSeal
Samurai Navy
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 592
Downloads: 199
Uploads: 0
Default

sober, if you've found it using CFF just click on the '5' and change it to 4 so that its 74.

Then save overriding the original after you've made a backup of it.
7thSeal is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2011, 07:39 PM   #48
Obelix
Seasoned Skipper
 
Join Date: Aug 2010
Location: 49°44´N 129°40´E
Posts: 669
Downloads: 124
Uploads: 7
Default

Quote:
Originally Posted by TheDarkWraith View Post
It's the challenge part that drives me. I am the type of person that continuously has to be challenged. I seek things that make me think, are complex to solve, and/or supposedly have no 'fix'. I find great enjoyment from disassembling/decoding whatever it is to figure out how it works and then figuring out ways to exploit it and make it do things/behaviors it wasn't designed to do (or was totally overlooked by the engineer who designed it). The military taught me well and gave me great skills (I also taught myself much from reading books)
I would like to shake your hand! In recent years, education policy is that all of us disaccustoms think, but the vast majority of people do not read books. I should very difficult to force their children to think, look and make their own decisions.
I always respected self-taught without purchased diplomas.
__________________
Speed squadron is the speed of the slowest ship ... but only so long as on the trail of the squadron did not sit submarines ...
Obelix is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2011, 07:47 PM   #49
TheDarkWraith
Black Magic
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 11,994
Downloads: 146
Uploads: 5


Default

Quote:
Originally Posted by Obelix View Post
I would like to shake your hand! In recent years, education policy is that all of us disaccustoms think, but the vast majority of people do not read books. I should very difficult to force their children to think, look and make their own decisions.
I always respected self-taught without purchased diplomas.
I am also one that is proud to say I have NO degree. I have never set foot in ANY college Yes, you can be successful without a degree All I have is my military training and everything that I taught myself.
It is quite sad Obelix that education is pushing towards 'automation' and not teaching how to rationalize/problem solve/think. It's very prevalent here in the US and is going to be the downfall of this great country. School kids are REQUIRED to have a $200 calculator that does graphing in my community. These kids have no idea how to do long division let alone graph a quadratic equation. They do know how to type it into the calculator and get the result though
TheDarkWraith is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2011, 08:03 PM   #50
Capt. Shark Bait
Ace of the Deep
 
Join Date: Apr 2007
Location: in a convergance zone
Posts: 1,186
Downloads: 3
Uploads: 0
Default

seems this won't work for me. got a launcher.exe needs to close after changing the 75 to 74. reinstalled and still unable to run SH5 with 75 or 75
any ideas? thx
__________________
Leiser und tödlicher edler Ritter der Tiefe



Corsair Vengeance M70; ASUS Crosshair V Formula-Z; FX 8350; Asus 7870; Samsung SyncMaster 2243SWX; coolmax CUG950B 950w psu; 8GB Kingston HyperX DDR3; Corsair M4 SSD 128GB, WD 1TB; x18 DVR212D; 7SP1
Capt. Shark Bait is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2011, 08:06 PM   #51
TheDarkWraith
Black Magic
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 11,994
Downloads: 146
Uploads: 5


Default

Quote:
Originally Posted by Capt. Shark Bait View Post
seems this won't work for me. got a launcher.exe needs to close after changing the 75 to 74. reinstalled and still unable to run SH5 with 75 or 75
any ideas? thx
you must have changed the wrong address. Restore your backup and try again See above a couple of posts for a screenshot showing the address.
TheDarkWraith is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2011, 08:12 PM   #52
Obelix
Seasoned Skipper
 
Join Date: Aug 2010
Location: 49°44´N 129°40´E
Posts: 669
Downloads: 124
Uploads: 7
Default

Quote:
Originally Posted by TheDarkWraith View Post
... School kids are REQUIRED to have a $200 calculator that does graphing in my community. These kids have no idea how to do long division let alone graph a quadratic equation. They do know how to type it into the calculator and get the result though
Unfortunately, this practice is widely implemented in Russia, designed ostensibly to improve education.
But stop, we escaped from the topic, it's time to stop. Must speak of this in another topic.
__________________
Speed squadron is the speed of the slowest ship ... but only so long as on the trail of the squadron did not sit submarines ...
Obelix is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2011, 08:59 PM   #53
Capt. Shark Bait
Ace of the Deep
 
Join Date: Apr 2007
Location: in a convergance zone
Posts: 1,186
Downloads: 3
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by TheDarkWraith View Post
you must have changed the wrong address. Restore your backup and try again See above a couple of posts for a screenshot showing the address.
tried it again and it seems to work. dunno about the hydrophones yet
__________________
Leiser und tödlicher edler Ritter der Tiefe



Corsair Vengeance M70; ASUS Crosshair V Formula-Z; FX 8350; Asus 7870; Samsung SyncMaster 2243SWX; coolmax CUG950B 950w psu; 8GB Kingston HyperX DDR3; Corsair M4 SSD 128GB, WD 1TB; x18 DVR212D; 7SP1
Capt. Shark Bait is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2011, 09:04 PM   #54
TheBeast
The Old Man
 
Join Date: Jan 2010
Location: Paradise, CA
Posts: 1,533
Downloads: 519
Uploads: 23


Default

I tried this using the XVI32 HEX Editor and could not located bit to change.
I fired up CFF Explorer and found the bit and changed it successfully.

Sonar is now working as TDW describes.
__________________
Fear me! I am, TheBeastBelow

SHIV-MediaFire | SHV-MediaFire
TheBeast is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2011, 09:28 PM   #55
sirbum69
Navy Dude
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 177
Downloads: 99
Uploads: 0
Default

For anyone having problems finding the string...You have to click on Find and then change it so it Finds "Looks" for the string in the first post but as a "Decimal" not a "Hex". For some reason it doesnt realize what it is unless it thinks its a decimal.
sirbum69 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2011, 09:57 PM   #56
sober
Ace of the deep .
 
sober's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 9,109
Downloads: 895
Uploads: 73


Default

I realised i had the contacts commented out for the real navigation mod .
;820=Unknown
;821=Warship
;822=Merchant
;823=Submarine
;824=Aircraft
825=Land
How does uncommenting these affect real navigation ?




My hydrophone man Benno the tool seems to be doing his job properly now .
sober is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2011, 10:15 PM   #57
TheDarkWraith
Black Magic
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 11,994
Downloads: 146
Uploads: 5


Default

Quote:
Originally Posted by sober View Post
I realised i had the contacts commented out for the real navigation mod .
;820=Unknown
;821=Warship
;822=Merchant
;823=Submarine
;824=Aircraft
825=Land
How does uncommenting these affect real navigation ?
well you could be mousing over one of the maps and get accidentally shown one of the strings above. But don't worry - the next patch will address this as I just found out where the game reads these strings to show in the hydrophone box. What I'm going to do is make new strings at a different location than the above and point the game to read those so that they can be shown in the hydrophone box and not in the nav maps

EDIT:

DO NOT UNCOMMENT THOSE! You will add some unwanted functionality into real navigation. Apply patch v0.0.2 to remedy this problem.

Last edited by TheDarkWraith; 03-17-2011 at 11:40 PM.
TheDarkWraith is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2011, 11:35 PM   #58
TheDarkWraith
Black Magic
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 11,994
Downloads: 146
Uploads: 5


Default

patch v0.0.2 available at post #1
TheDarkWraith is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2011, 12:17 AM   #59
stoianm
Ocean Warrior
 
Join Date: Dec 2010
Location: Montreal, Canada
Posts: 2,776
Downloads: 833
Uploads: 11
Default

Quote:
Originally Posted by TheDarkWraith View Post
patch v0.0.2 available at post #1
You are saying that patches are not cumulative i can not make the both patches in one shoot in sh5.exe and to aplie one single patch? if i aplie patch 2 after patch 1 than i will not overwritte the patch1?

tnx
stoianm is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2011, 02:17 AM   #60
Zedi
Sea Lord
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 1,842
Downloads: 173
Uploads: 2
Default

Lemme get this straight. We are not breaking the frakin DRM here, but a frakin' bug that Ubi did not bothered to patch/solve it!

So I say, frak Ubi and their lame EULA, release the moded exe.. they can kiss our bottom, damn thief's.
Zedi is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2018 Subsim