SUBSIM®  Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM® Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SHIII Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-27-2009, 08:31 AM   #61
karamazovnew
The Old Man
 
Join Date: Mar 2009
Location: Bucharest, Romania
Posts: 1,403
Downloads: 151
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by Kentrat View Post
@ Karamazovnew or OLC,

where can I find the 'instruction' that restricts the zoom to a single level please guys? I have a few files that have been extensively modified by myself and don't want to inadvertently overwrite anything! I have had a twiddle with cameras.dat and that has not had any effect: my vision is not what it once was and would like to try having a zoom function on the OLC GUI (accepting that the flat-sea thing will happen) to see if it helps my poor old eyes! Will not be making the mod public, it is purely for my own use!

Regards
The cameras have 2 settings that affect zoom, the AngularAngle in the CameraParams node (I suggest you don't mess with that) and the ZoomLevels in the Optical node. You right click on the ZoomLevels item and choose "Add Array Item". OLC uses just one zoom setting, 1X (I think). He modified the Angular angle to make it a "fake" 3X. You can just add a 2X zoom (which will work as a 6X zoom) or 3X (fake 9X). However be advised that the AOB wheel will no longer work correctly, you will have to divide each marks reading by the multiplier. If a ship at fake 6X is 20 marks high, you'll use 10 marks on the AOBF to calculate the range. ACM works the same way but it has 2X and 6X zooms and the AOBF is set for 6X zoom. You can make an aditional 12X zoom and just divide the marks by 2. Or you can also check out Makman94's Manos Gui which (i think) works at 15X zoom . Good luck.
karamazovnew is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2009, 06:31 AM   #62
Kentrat
Torpedoman
 
Join Date: Feb 2003
Location: Sitting on the Becks crate scraping the mould off the bread...
Posts: 112
Downloads: 116
Uploads: 0
Default

Thanks Karamazovnew, will have a little play with this now, as I explained in a post to a couple of other guys I am getting married just over a week away and SH3 has taken a bit of a back seat! Just wanted to say thanks for your advice and help with this, will report back with my findings or cries for help when I have trashed things up....

Regards
__________________
Kentrat

Kapitänleutnant, U-136, (typ. VIIb 16v GTi)


If God didn't want us to eat animals, He would not have made them out of meat....
Kentrat is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2009, 07:26 AM   #63
Kentrat
Torpedoman
 
Join Date: Feb 2003
Location: Sitting on the Becks crate scraping the mould off the bread...
Posts: 112
Downloads: 116
Uploads: 0
Default

Hmmm....

I have just had a look in the cameras.dat ( a couple of different versions in fact ) and there are now 3 different zoom levels in there under the periscope optical sections; however, pressing the tab key has no effect in either attack or ob scopes or in the UZO. I've checked the commands_de and commands_en files and zoom should be 'tab' key

[Cmd72]
Name=Cam_zoom_cycle
Ctxt=1
Key0=0x09,,"Tab"

So I can only guess that something in menu_1024_768.ini is altered to prevent zooming?

Is there anything I can look for in this or any other file that could be causing my zoom not to work?

Thanks and best regards
__________________
Kentrat

Kapitänleutnant, U-136, (typ. VIIb 16v GTi)


If God didn't want us to eat animals, He would not have made them out of meat....
Kentrat is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2009, 07:58 PM   #64
karamazovnew
The Old Man
 
Join Date: Mar 2009
Location: Bucharest, Romania
Posts: 1,403
Downloads: 151
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by Kentrat View Post
Hmmm....

I have just had a look in the cameras.dat ( a couple of different versions in fact ) and there are now 3 different zoom levels in there under the periscope optical sections; however, pressing the tab key has no effect in either attack or ob scopes or in the UZO. I've checked the commands_de and commands_en files and zoom should be 'tab' key

[Cmd72]
Name=Cam_zoom_cycle
Ctxt=1
Key0=0x09,,"Tab"

So I can only guess that something in menu_1024_768.ini is altered to prevent zooming?

Is there anything I can look for in this or any other file that could be causing my zoom not to work?

Thanks and best regards
What about the mouse wheel? You will not be able to move or zoom when the AOBF is on that's for sure because the mouse mustn't be over any clickable object (which includes some invisible ones). By the way, you did sort the zoom levels right?

[0]=1.5
[1]=6.0
[2]=your value bigger than 6

If all else fails, delete the lowest zoom and stay with just 2 levels of zoom.
karamazovnew is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2009, 04:33 AM   #65
Kentrat
Torpedoman
 
Join Date: Feb 2003
Location: Sitting on the Becks crate scraping the mould off the bread...
Posts: 112
Downloads: 116
Uploads: 0
Default

Hi again Karamazovnew,

:-) I'm starting to lose the will to live here :-( have tried editing out the lowest level of zoom and still the 'scopes and UZO resolutely remain unzoomable; the zoom level has not changed at all alas...... the zoom does work in map view both with mouse wheel and tab, so am thinking that there must be something elsewhere wrong or missing and I am hoping you are able to give me a few ideas where I could look before I pull the plug and scuttle.....

Regards
__________________
Kentrat

Kapitänleutnant, U-136, (typ. VIIb 16v GTi)


If God didn't want us to eat animals, He would not have made them out of meat....
Kentrat is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2009, 02:04 AM   #66
karamazovnew
The Old Man
 
Join Date: Mar 2009
Location: Bucharest, Romania
Posts: 1,403
Downloads: 151
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by Kentrat View Post
Hi again Karamazovnew,

:-) I'm starting to lose the will to live here :-( have tried editing out the lowest level of zoom and still the 'scopes and UZO resolutely remain unzoomable; the zoom level has not changed at all alas...... the zoom does work in map view both with mouse wheel and tab, so am thinking that there must be something elsewhere wrong or missing and I am hoping you are able to give me a few ideas where I could look before I pull the plug and scuttle.....

Regards
Uhmm, What's the MAX zoom setting for the cameras? It's also in the Optical node. It's normally set to Min=1, Max=10, I have no idea how it bugs if you go beyond that.

Anyway, I'll make a file for you when I get back home. Note that it will only work with ACM . What zoom levels do you want to use for each screen (AP, OP, UZO, Binoculars)? And do you want to use the Free Cam mode by Stormfly?
karamazovnew is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2009, 02:38 AM   #67
h.sie
Admiral
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 2,192
Downloads: 131
Uploads: 0


Default

try the following: if you make a backup-copy of cameras.dat put it elsewhere BUT NOT it in the library folder. maybe that helps.

this worked for me weeks ago, when I had the same problem.

SH3 seems to read all files in the library folder regardless of the filename, so SH3 would also read in a backup cameras_bak.dat.

75% propability for my statement to be true.
__________________
My Mediafire page: http://www.mediafire.com/hsie
h.sie is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2009, 06:16 AM   #68
Kentrat
Torpedoman
 
Join Date: Feb 2003
Location: Sitting on the Becks crate scraping the mould off the bread...
Posts: 112
Downloads: 116
Uploads: 0
Default

Karamazovnew you are a star,and thanks for the offer of a custom-made file, but h.sie has cracked it!

I had a couple of WIP in the Library folder called cameras1.dat and 1cameras.dat and they must have been read by the prog causing that problem, and am happy to advise that i now have my zooms back

Many thanks for your patience with an old git, speak soon!

Regards
__________________
Kentrat

Kapitänleutnant, U-136, (typ. VIIb 16v GTi)


If God didn't want us to eat animals, He would not have made them out of meat....
Kentrat is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2009, 05:52 PM   #69
karamazovnew
The Old Man
 
Join Date: Mar 2009
Location: Bucharest, Romania
Posts: 1,403
Downloads: 151
Uploads: 0


Default

Roger that Ken, I had no idea that can happen . Thanks h.sie
karamazovnew is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2009, 10:18 AM   #70
h.sie
Admiral
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 2,192
Downloads: 131
Uploads: 0


Default

hello karamozenew,

which program did you use for the periscopes marks in acm reloaded?

thanks,
h.sie
__________________
My Mediafire page: http://www.mediafire.com/hsie
h.sie is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2009, 12:03 AM   #71
karamazovnew
The Old Man
 
Join Date: Mar 2009
Location: Bucharest, Romania
Posts: 1,403
Downloads: 151
Uploads: 0


Default

Photoshop, as usual. Why? What's wrong with them?
karamazovnew is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2009, 09:14 AM   #72
h.sie
Admiral
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 2,192
Downloads: 131
Uploads: 0


Default

nothing wrong. I only make some changes for my private use with Paint.NET and they look ugly. but in the meantime I tried gimp2 and it looked much better.

karamozenw, I used your ACM reloaded as basis for some personal changes. would it be okay to publish it? of course with credits to OLC, Mikhayl and you.???
__________________
My Mediafire page: http://www.mediafire.com/hsie
h.sie is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2009, 09:18 AM   #73
karamazovnew
The Old Man
 
Join Date: Mar 2009
Location: Bucharest, Romania
Posts: 1,403
Downloads: 151
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by h.sie View Post
nothing wrong. I only make some changes for my private use with Paint.NET and they look ugly. but in the meantime I tried gimp2 and it looked much better.

karamozenw, I used your ACM reloaded as basis for some personal changes. would it be okay to publish it? of course with credits to OLC, Mikhayl and you.???
Go ahead. Looking forward to seeing them. My contribution was minor anyway. I think I spent less than 1/100 of the time I did on KiUB.
karamazovnew is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2009, 09:45 AM   #74
h.sie
Admiral
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 2,192
Downloads: 131
Uploads: 0


Default

Thank you.
__________________
My Mediafire page: http://www.mediafire.com/hsie
h.sie is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2009, 06:36 AM   #75
Uber Gruber
The Old Man
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 1,442
Downloads: 43
Uploads: 0
Default

@h.sie

tap tap
Uber Gruber is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2018 Subsim