SUBSIM®  Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM® Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > Silent Hunter 4: Wolves of the Pacific
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-05-2017, 01:25 PM   #1
Ca[t White
Gunner
 
Join Date: Jul 2009
Location: New York, New York
Posts: 93
Downloads: 58
Uploads: 0
Default Trigger Maru mod 2.5

I've finally downloaded and installed the Trigger Maru 2.5 mod to my stock SH4 game. I must say this mod is fantastic! I'm really enjoying the game play. I just have two questions; is there a way you can see the Engine room, and also is there a way to manually turn the light from white light to red lights? oh and right now I'm currently playing a patrol during 1941, can anyone tell me what the most common area a Task force would be located?
Ca[t White is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2017, 01:36 PM   #2
ETR3(SS)
Ocean Warrior
 
Join Date: Dec 2007
Location: Too far from the sea...
Posts: 2,727
Downloads: 150
Uploads: 13


Default

Quote:
Originally Posted by Ca[t White View Post
I just have two questions; is there a way you can see the Engine room, and also is there a way to manually turn the light from white light to red lights?
Simply put? No and no. A long while back there were plans to model the whole interior of a fleet boat but that project ran aground. It was a big undertaking after all.
__________________


USS Kentucky SSBN 737 (G)
Comms Div 2003-2006
Qualified 19 November 03

Yes I was really on a submarine.
ETR3(SS) is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2017, 03:27 PM   #3
Ca[t White
Gunner
 
Join Date: Jul 2009
Location: New York, New York
Posts: 93
Downloads: 58
Uploads: 0
Default

OK, now with that being answered, what would be the most likely areas to find a task force; I know they are fast moving.
Ca[t White is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2017, 10:54 PM   #4
Bubblehead1980
Silent Hunter
 
Join Date: Apr 2009
Location: Florida and Louisiana
Posts: 4,546
Downloads: 359
Uploads: 18
Default

Quote:
Originally Posted by Ca[t White View Post
OK, now with that being answered, what would be the most likely areas to find a task force; I know they are fast moving.
TMO some task forces appear in historical location such as Midway, Coral Sea. Try using the RSRD(Run Silent Run Deep) add on with TMO, esp if you want task forces you can find without just lucking up. A lot of task forces at the major battles and just "usual" traffic making runs per as they did in real life.
Bubblehead1980 is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2017, 03:37 PM   #5
Ca[t White
Gunner
 
Join Date: Jul 2009
Location: New York, New York
Posts: 93
Downloads: 58
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Bubblehead1980 View Post
TMO some task forces appear in historical location such as Midway, Coral Sea. Try using the RSRD(Run Silent Run Deep) add on with TMO, esp if you want task forces you can find without just lucking up. A lot of task forces at the major battles and just "usual" traffic making runs per as they did in real life.
Is this Run Silent Run Deep MOD separate or does this come with TMO? could you provide the link to this RSRD MOD?
Ca[t White is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2017, 06:15 AM   #6
propbeanie
CTD Überbringer
 
propbeanie's Avatar
 
Join Date: May 2016
Location: The Crossroads of Mid-America
Posts: 3,756
Downloads: 226
Uploads: 0


Default

Goes on top of your TMO 2.5 (and small patch) activation:

http://www.subsim.com/radioroom/down...o=file&id=1414

and it's patch:

http://www.subsim.com/radioroom/down...o=file&id=1459

which fixes "dead zones" between the layers, keeping traffic flowing as the game progresses from the 41a to the 42a to the 42b, etc. layers.
__________________

propbeanie is online   Reply With Quote
Old 05-08-2017, 06:29 AM   #7
Jonesy
Watch
 
Join Date: Feb 2006
Location: Lisbon, Portugal
Posts: 27
Downloads: 15
Uploads: 0
Default

I have also tried out adding the RSRD mod on top of TMO 2.5 on my first patrol in a new career I sneaked into a port at the beginning of Tokyo bay to find 1 aircraft carrier and 2 cruisers just sitting pretty with not even a single destroyer as protection.

not that I am complaining, it's much more fun than just finding an empty port....they're all sleeping with the fishes now.
__________________
Including one way the hell out at Pearl!!
Jonesy is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2017, 08:08 AM   #8
Ca[t White
Gunner
 
Join Date: Jul 2009
Location: New York, New York
Posts: 93
Downloads: 58
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by propbeanie View Post
Goes on top of your TMO 2.5 (and small patch) activation:

http://www.subsim.com/radioroom/down...o=file&id=1414

and it's patch:

http://www.subsim.com/radioroom/down...o=file&id=1459

which fixes "dead zones" between the layers, keeping traffic flowing as the game progresses from the 41a to the 42a to the 42b, etc. layers.
I'm new to adding mods to the game; so just so I have some understanding, do I add these mods using JSGME? or is there another way to intall?
Ca[t White is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2017, 09:05 AM   #9
Jonesy
Watch
 
Join Date: Feb 2006
Location: Lisbon, Portugal
Posts: 27
Downloads: 15
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Ca[t White View Post
I'm new to adding mods to the game; so just so I have some understanding, do I add these mods using JSGME? or is there another way to intall?

yes you use JSGME.

if there is another way to do it, I am not aware of it.
__________________
Including one way the hell out at Pearl!!
Jonesy is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2017, 09:10 AM   #10
propbeanie
CTD Überbringer
 
propbeanie's Avatar
 
Join Date: May 2016
Location: The Crossroads of Mid-America
Posts: 3,756
Downloads: 226
Uploads: 0


Default

You could overwrite the files yourself, though it's much more difficult to restore the original game in order to add a different mod...
__________________

propbeanie is online   Reply With Quote
Old 05-08-2017, 11:49 AM   #11
Ca[t White
Gunner
 
Join Date: Jul 2009
Location: New York, New York
Posts: 93
Downloads: 58
Uploads: 0
Default

I added both mods to JSGME and when I try to enable the RSRD mod I get a warning message saying " Enabling this mod may have Adverse effects on our game Are you sure you want to enable this mod?" am I doing something wrong?
Ca[t White is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2017, 04:33 PM   #12
Ca[t White
Gunner
 
Join Date: Jul 2009
Location: New York, New York
Posts: 93
Downloads: 58
Uploads: 0
Default

I added both mods to JSGME and when I try to enable the RSRD mod I get a warning message saying " Enabling this mod may have Adverse effects on our game Are you sure you want to enable this mod?" am I doing something wrong?
Quote:
Originally Posted by Jonesy View Post
yes you use JSGME.

if there is another way to do it, I am not aware of it.
Ca[t White is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2017, 04:43 PM   #13
propbeanie
CTD Überbringer
 
propbeanie's Avatar
 
Join Date: May 2016
Location: The Crossroads of Mid-America
Posts: 3,756
Downloads: 226
Uploads: 0


Default

RSRDC overwrites quite a bit of TMO 2.5, turning TMO into RSRDC. That message is normal. OK to proceed with the butchering of the TMO files Ca[t White, Sir!

Don't forget about Bleiente's Mod Soup, which is his version of a doctored-up TMO / RSRDC, and is quite good too!
__________________

propbeanie is online   Reply With Quote
Old 05-08-2017, 04:54 PM   #14
Ca[t White
Gunner
 
Join Date: Jul 2009
Location: New York, New York
Posts: 93
Downloads: 58
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by propbeanie View Post
RSRDC overwrites quite a bit of TMO 2.5, turning TMO into RSRDC. That message is normal. OK to proceed with the butchering of the TMO files Ca[t White, Sir!

Don't forget about Bleiente's Mod Soup, which is his version of a doctored-up TMO / RSRDC, and is quite good too!
Very Well.
Ca[t White is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2017, 11:50 AM   #15
Vatis1982
Seaman
 
Join Date: May 2017
Location: Piraeus Greece
Posts: 34
Downloads: 27
Uploads: 0
Default

Hello .
When i use TMO last edition and RSRD mod also the last edition, patrol doesn't end. I mean when you reach your harbor the ''end patrol'' isn't clickable.
Help please.
Vatis1982 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2018 Subsim