SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SH5 Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-19-2017, 04:17 AM   #9301
booby
Bilge Rat
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 3
Downloads: 128
Uploads: 0
Default TIIe torpedo status

Hi im enjoying playing Twos,

but i dont understand why TIIe 'Eto' Torpedo Speed/Range is 28Knots/3000m?
It is "cold" status and if heated to 30°C/85°F the Speed/Range is 30Knots/5000m.

U-boats has Pre-heat mechanics in Front and Rear torpedo tube and its reserve except external storage.

I know SH5 has Pre-heat ability but it extend range only 15%.

so Plz change TIIe status or ability status.
booby is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2017, 04:34 AM   #9302
THEBERBSTER
Growing Old Disgracefully
 
THEBERBSTER's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Dibden Purlieu - Southampton
Posts: 6,971
Downloads: 905
Uploads: 0


Default

A Warm Welcome To The Subsim Community > booby
Subsim <> How To Donate <> See The Benefits <> Support The Community
Tutorials And Other Information Links In My Signature Below
THEBERBSTER is online   Reply With Quote
Old 11-19-2017, 06:25 AM   #9303
alber99
Nub
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 9
Downloads: 6
Uploads: 0
Default

Hi,

Where can I find an updated-compatible version of "TWoS UI cmd_Auto Ship Recognition"?

I agree it's unrealistic, but I've always preferred the automatic mode, and I certainly don't plan to use it with vessels 20 km away....
alber99 is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2017, 07:08 AM   #9304
excel4004
Hans-Jürgen Hellriegel
 
excel4004's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Munich, Germany
Posts: 227
Downloads: 137
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by alber99 View Post
Hi,

Where can I find an updated-compatible version of "TWoS UI cmd_Auto Ship Recognition"?

I agree it's unrealistic, but I've always preferred the automatic mode, and I certainly don't plan to use it with vessels 20 km away....

Have a look:
__________________
U-96
March 1942 - March 1943 * Kaleun Hans-Jürgen Hellriegel

excel4004 is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2017, 07:48 AM   #9305
fire-fox
Frogman
 
Join Date: Mar 2004
Location: Peoples Republic of West Yorkshire
Posts: 291
Downloads: 39
Uploads: 0
Default

so after a clean reainstall after running CCleaner

added TwoS install to 2.09e then ran through config for generic patcher.


came across a polish V&W destroyer in Danzig bay and sank it no problem though when hitting F7 didn't get the ''ALARM'' and all the hatches stayed open.

anything changed for that o should I clear out and reinstall again ?
__________________
How to make a M$ Vista simulator.

Just turn on all the flashy crap in XP, changed the background image, take some memory out of the box and clocked down the CPU. Then break Media player. Works like a charm.

Running SH5 @ 100% difficulty + TWoS 2 (RealNav + BDU) + Environment 15 MOD + Carotio_IntercontinentalRadioPack
fire-fox is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2017, 08:21 AM   #9306
gambla
Gunner
 
Join Date: Jan 2006
Location: Frankfurt, Germany
Posts: 92
Downloads: 39
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by fire-fox View Post
so after a clean reainstall after running CCleaner

added TwoS install to 2.09e then ran through config for generic patcher.


came across a polish V&W destroyer in Danzig bay and sank it no problem though when hitting F7 didn't get the ''ALARM'' and all the hatches stayed open.

anything changed for that o should I clear out and reinstall again ?
There are options for various delays and other stuff you can change via TDW's user option application, I recall it's in data/applications - default value is about 10 seconds or so to simulate watch entering the boat.

I changed it back to 0 as it felt weird without the immediate bell ringing. Also the LI was always on standby to run the crash dive procedure.
__________________
_________________________________________
Mods: The Wolves of Steel 2.0.0 - 2.0.9d Update
gambla is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2017, 08:38 AM   #9307
alber99
Nub
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 9
Downloads: 6
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by excel4004 View Post
Have a look:

Oh I missed that! Thank you very much, Sir!!
alber99 is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2017, 11:45 AM   #9308
fire-fox
Frogman
 
Join Date: Mar 2004
Location: Peoples Republic of West Yorkshire
Posts: 291
Downloads: 39
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by gambla View Post
There are options for various delays and other stuff you can change via TDW's user option application, I recall it's in data/applications - default value is about 10 seconds or so to simulate watch entering the boat.

I changed it back to 0 as it felt weird without the immediate bell ringing. Also the LI was always on standby to run the crash dive procedure.
No I ,wan there was nothing...

When using any other versions hit F7 there is an alarm cry and all the hatches slam shut. But I'm getting nothing.

Looking at generic patcher every thing looks to be disabled? Though I did follow the steps. Think I'll leave it for another day and start off from another clean install.
__________________
How to make a M$ Vista simulator.

Just turn on all the flashy crap in XP, changed the background image, take some memory out of the box and clocked down the CPU. Then break Media player. Works like a charm.

Running SH5 @ 100% difficulty + TWoS 2 (RealNav + BDU) + Environment 15 MOD + Carotio_IntercontinentalRadioPack
fire-fox is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2017, 12:53 PM   #9309
Cyborg322
Scurvy Dog of the Deep
 
Cyborg322's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Manchester England
Posts: 241
Downloads: 297
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by booby View Post
Hi im enjoying playing Twos,

but i dont understand why TIIe 'Eto' Torpedo Speed/Range is 28Knots/3000m?
It is "cold" status and if heated to 30°C/85°F the Speed/Range is 30Knots/5000m.

U-boats has Pre-heat mechanics in Front and Rear torpedo tube and its reserve except external storage.

I know SH5 has Pre-heat ability but it extend range only 15%.

so Plz change TIIe status or ability status.
Hi booby

The Torpedo Range is determined by the speed . You have Slow Med Fast . Slow gives the longest range but has the disadvantage of easier evasion. The changes in range between are considerable

The Pre- Heat ( In Theory) Works by Heating the Electrolyte in the Battery speeding up the chemical reaction involved which, in turn, allowed the battery to deliver peak performance. In the same way as it is difficult to start a car on a cold day

So it not going to make a huge difference but it the right circumstances could be useful a 15% Improvement is the norm

With the G7e type Torpedo you only have a slow speed so there is no option to change range

G7a Speed 44 - 40 - 30 Range 5 - 7.5 - 12 km
G7e ( TII) Speed 30 Range 1.8km
G7e ( TIII) Speed 30 Range 5km

So if its range you want stick with the G7a
In most situation you would use fast torpedoes at under 1km in anycase

Hope that helps

Simon
Cyborg322 is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2017, 01:10 PM   #9310
booby
Bilge Rat
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 3
Downloads: 128
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Cyborg322 View Post
Hi booby

The Torpedo Range is determined by the speed . You have Slow Med Fast . Slow gives the longest range but has the disadvantage of easier evasion. The changes in range between are considerable

The Pre- Heat ( In Theory) Works by Heating the Electrolyte in the Battery speeding up the chemical reaction involved which, in turn, allowed the battery to deliver peak performance. In the same way as it is difficult to start a car on a cold day

So it not going to make a huge difference but it the right circumstances could be useful a 15% Improvement is the norm

With the G7e type Torpedo you only have a slow speed so there is no option to change range

G7a Speed 44 - 40 - 30 Range 5 - 7.5 - 12 km
G7e ( TII) Speed 30 Range 1.8km
G7e ( TIII) Speed 30 Range 5km

So if its range you want stick with the G7a
In most situation you would use fast torpedoes at under 1km in anycase

Hope that helps

Simon
I think TIIe was treated more carefully that maintained its max potential.
many report says that TII2 shoot from 5km range.
booby is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2017, 01:18 PM   #9311
Cyborg322
Scurvy Dog of the Deep
 
Cyborg322's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Manchester England
Posts: 241
Downloads: 297
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by fire-fox View Post
so after a clean reainstall after running CCleaner

added TwoS install to 2.09e then ran through config for generic patcher.


came across a polish V&W destroyer in Danzig bay and sank it no problem though when hitting F7 didn't get the ''ALARM'' and all the hatches stayed open.

anything changed for that o should I clear out and reinstall again ?
Hi Firefox

Try this first

You have to be below deck first

Also ALT Tabbing in game can bug the game and sometimes results in the crew staying on top which in turn stops the all the hatches from closing

Simon
Cyborg322 is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2017, 09:26 AM   #9312
palmic
Seasoned Skipper
 
Join Date: Jan 2014
Location: 50.1° N, 14.4° E
Posts: 739
Downloads: 55
Uploads: 5
Default

Quote:
Originally Posted by booby View Post
Hi im enjoying playing Twos,

but i dont understand why TIIe 'Eto' Torpedo Speed/Range is 28Knots/3000m?
It is "cold" status and if heated to 30°C/85°F the Speed/Range is 30Knots/5000m.

U-boats has Pre-heat mechanics in Front and Rear torpedo tube and its reserve except external storage.

I know SH5 has Pre-heat ability but it extend range only 15%.

so Plz change TIIe status or ability status.
Haha, there is soooooooooo many things at TWOS which you could blame, but still it is most imersive and realistic ww2 sub sim i ever played and i dont believe there will be any better anymore
palmic is online   Reply With Quote
Old 11-20-2017, 10:12 PM   #9313
wolveirne16
Bilge Rat
 
Join Date: Nov 2017
Posts: 1
Downloads: 2
Uploads: 0
Default Issue with no speed/Dysfunctional Auto-TDC

I have an odd issue, I can't seem to find any more info about it either.

New campaign after installing TwoS, but I have no speed output (or depth either but I figured that's 'realism' for depth under keel?), it seems to have also affected the auto-tdc which tracks, but does not adjust for speed at all.

Basically I can be cruising along at 7 knots but the speed display in the lower left reads 0, any depth and that also reads 0.

I can target and track a ship, but every shot fired completely misses which does not seem par for the course in all the "auto tdc not working" threads I've found. It isn't making speed adjustments.

It seems all related to me, has anyone experienced this issue?
wolveirne16 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1997- 2017 Subsim