SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SH5 Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-11-2017, 04:17 PM   #8431
Tonci87
Engineer
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 216
Downloads: 79
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by bdd458 View Post
What's the best way to determine the speed of an enemy vessel while you are also moving?
Open the U Jagd clock and point your sub at a point a bit in front of the enemy.
Start the clock once the enemy ship intersects your course (so once it is at 0°) use the u-Jagd clock as you would if you were standing still.
Tonci87 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2017, 04:57 PM   #8432
bdd458
Watch
 
Join Date: May 2012
Location: United States
Posts: 22
Downloads: 45
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Tonci87 View Post
Open the U Jagd clock and point your sub at a point a bit in front of the enemy.
Start the clock once the enemy ship intersects your course (so once it is at 0°) use the u-Jagd clock as you would if you were standing still.
Thanks!
bdd458 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2017, 07:03 PM   #8433
3kekissa
Bilge Rat
 
Join Date: Jun 2014
Posts: 1
Downloads: 25
Uploads: 0
Default

I can't see "SH4style" on TDW Options File Editor Viewer.
Is this mistake to install? or need somefile download?
3kekissa is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2017, 11:11 PM   #8434
HW3
Navy Seal
 
Join Date: Apr 2005
Location: Hermiston Oregon
Posts: 5,182
Downloads: 392
Uploads: 0


Default

Open TDW OFEV, click on UI, expand UI style used in-game, double click on SH5Enhanced, popup box should appear where you can then select SH4Style and then click Accept box.
__________________

Silently hunting in SH5 with TWoS mod
"Some ships are designed to sink...others require our assistance." Nathan Zelk
HW3 is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2017, 04:32 AM   #8435
THEBERBSTER
Growing Old Disgracefully
 
THEBERBSTER's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Dibden Purlieu - Southampton
Posts: 6,860
Downloads: 900
Uploads: 0


Default

A Warm Welcome To The Subsim Community > 3kekissa
Subsim <> How To Donate <> See The Benefits <> Support The Community
THEBERBSTER is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2017, 06:58 AM   #8436
fitzcarraldo
Argentinischer Kaleun
 
fitzcarraldo's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Buenos Aires, Argentina. Arrived in U-977 after 60 days below
Posts: 3,229
Downloads: 1468
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by 3kekissa View Post
I can't see "SH4style" on TDW Options File Editor Viewer.
Is this mistake to install? or need somefile download?
When I tried SH4 Style UI, it had some problems: buttons didn't work, etc. I prefer SH3 style, it works very fine and looks great.

Regards.

Fitzcarraldo
fitzcarraldo is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2017, 09:45 AM   #8437
Stellan
Bilge Rat
 
Join Date: Feb 2016
Location: Sweden
Posts: 4
Downloads: 33
Uploads: 0
Default Problem with engine contol and diveplanes.

I need help i cant get engine contol and diveplanes to work
Stellan is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2017, 03:29 PM   #8438
excel4004
H.Lehmann-Willenbrock
 
excel4004's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Munich, Germany
Posts: 181
Downloads: 132
Uploads: 0
radar

The top for the stadimeter is always the flag not the masthead - or!?
__________________

September 1939 - March 1945

excel4004 is online   Reply With Quote
Old 08-12-2017, 11:11 PM   #8439
Chucktown
Swabbie
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 13
Downloads: 190
Uploads: 0
Default Patrol doesn't end.

Hey, I have spent more then 24 hrs doing a patrol area of AN0135. I received a message upon entering within 120km to patrol for 24 hrs but its not saying completed. I did not save or load, i did it all within one sitting. I read the OP! I sent a status report but that didnt work. Will I get a new mission like SH4 or what do i do here? I also didnt leave area for any reason.

Also, anyway to set TC1 when spotting airplanes, smoke on the horizon, and ship sighted?

Last edited by Chucktown; 08-12-2017 at 11:32 PM.
Chucktown is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2017, 03:13 AM   #8440
THEBERBSTER
Growing Old Disgracefully
 
THEBERBSTER's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Dibden Purlieu - Southampton
Posts: 6,860
Downloads: 900
Uploads: 0


Default

A Warm Welcome To The Subsim Community > Stellan
Quote:
i cant get engine contol and diveplanes to work.
There are 2 things here:
Engine Control.
Dive Planes.

Engine Control is worked from the 2 lit buttons called "Shafts"
Dive Planes are operated from the Chief Engineer icons.
You can see in the picture the dive planes have reacted to the manual orders being given.


Peter
THEBERBSTER is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2017, 03:28 AM   #8441
Stellan
Bilge Rat
 
Join Date: Feb 2016
Location: Sweden
Posts: 4
Downloads: 33
Uploads: 0
Default

I have tried to push these buttons, I do not get the meters up the, bottons only flash two tims. Nothing more is happening. The same applies to the engines. I press "Shafts" but the engines just chew and continue. I wonder if there is any more Settings I missed. I'm running The Wolves of Steel 2.0.5

Last edited by Stellan; 08-13-2017 at 04:27 AM.
Stellan is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2017, 05:55 AM   #8442
THEBERBSTER
Growing Old Disgracefully
 
THEBERBSTER's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Dibden Purlieu - Southampton
Posts: 6,860
Downloads: 900
Uploads: 0


Default

Hi Stellan
With Sobers Mega Mod you may have to be at 'ALL Stop' before you can change the 'Shafts' it may be the same for TWOS?
Peter
THEBERBSTER is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2017, 12:15 PM   #8443
Stellan
Bilge Rat
 
Join Date: Feb 2016
Location: Sweden
Posts: 4
Downloads: 33
Uploads: 0
Default

Thanks Fun to get quick response. No, it did not work either. I have probably tried most but nothing
Stellan is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2017, 03:29 PM   #8444
vdr1981
Graue Stahlwölfe
 
Join Date: May 2010
Location: Србија
Posts: 4,188
Downloads: 484
Uploads: 13


Default

Quote:
Originally Posted by excel4004 View Post
The top for the stadimeter is always the flag not the masthead - or!?
u
Use mast, not flags...
Quote:
Originally Posted by Stellan View Post
I have tried to push these buttons, I do not get the meters up the, bottons only flash two tims. Nothing more is happening. The same applies to the engines. I press "Shafts" but the engines just chew and continue. I wonder if there is any more Settings I missed. I'm running The Wolves of Steel 2.0.5
Your megamod is not installed correctly. Chech install instructions once again and reinstall the game. Generic patcher?
vdr1981 is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2017, 03:41 PM   #8445
excel4004
H.Lehmann-Willenbrock
 
excel4004's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Munich, Germany
Posts: 181
Downloads: 132
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by vdr1981 View Post
u
Use mast, not flags...

Your megamod is not installed correctly. Chech install instructions once again and reinstall the game. Generic patcher?
Important news - thanks!

__________________

September 1939 - March 1945


Last edited by excel4004; 08-13-2017 at 06:50 PM.
excel4004 is online   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1997- 2017 Subsim