SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SHIII Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-31-2014, 11:57 AM   #61
Rubini
Ocean Warrior
 
Join Date: May 2005
Location: São Paulo Brazil
Posts: 2,754
Downloads: 126
Uploads: 0
Default

Hi guys,
At first excuse me by bad english ... is frequently difficult to me to say exactly what I intend...

If I understood well, looking at what Leitender said, seems that isn´t necessary any script work.

Anyway yesterday at night I took a look at the sh3 commands one more time and it not have a direct course order - it´s just possible by dial click.
IIRC, the awesome Sh3 voice commander mod have made a successful work on dial clicks, so the idea is really plausible.

Autohotkey can simulate mouse clicks&mouse movement but it´s a bit complex and resolution&GUI dependent to work correctly in this case.

@JeromeHeretic:
I never released the sh3 script because I yet work on it . I have more two updates never released and it have now more than 1000 lines of code, uboat files modifications for new 3d effects and career final fate effects.
It becomes very complex and is always very hard to any modder to adjust a mod for all sh3 GUI&files variations that we have. I have not more the necessary free time. Perhaps one day...
__________________
One gamer's must-have mod is another gamer's waste of time.
-Sailor Steve
Rubini is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2014, 03:36 PM   #62
BigWalleye
Sea Lord
 
Join Date: Jul 2012
Location: Beyond Black River - in Pict country, you betcha!
Posts: 1,957
Downloads: 461
Uploads: 0


Default

Quote:
Originally Posted by Rubini View Post
Hi guys,
At first excuse me by bad english ... is frequently difficult to me to say exactly what I intend...

If I understood well, looking at what Leitender said, seems that isn´t necessary any script work.

Anyway yesterday at night I took a look at the sh3 commands one more time and it not have a direct course order - it´s just possible by dial click.
IIRC, the awesome Sh3 voice commander mod have made a successful work on dial clicks, so the idea is really plausible.

Autohotkey can simulate mouse clicks&mouse movement but it´s a bit complex and resolution&GUI dependent to work correctly in this case.
It's more than plausible. A while back, I used AutoIT to create a patrol script for SH3. It takes the sub on a zigzag course with dives for hydrophone checks every 2 hours. This involves course changes and dives to 30m, or 20m in shallow areas. The mouse-click depth setting worked fine. Unfortunately the keyboard capture from AutoIT got overridden by the keyboard handler from SH3Speech. I would rather have voice command than automation, so out went AutoIT scripts. But it certainly is feasible.

I see where you are headed with the Wandering Helmsman idea, which injects a random uncertainty in sub position that increases over time. This could be used in a very simple Real Nav function. But I would like to be able to do Real Nav the way it is done in SH5. There, as in RL, the navigator makes a sighting every 6 hours (conditions permitting) and gives the skipper an estimated position. I don't have a problem calculating my own position, but that was what the navigator was supposed to do, not the skipper. If I turn off sub position on the chart, do you know of any way to determine the true position of the boat?
BigWalleye is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2017, 08:56 AM   #63
ferg
Swabbie
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 19
Downloads: 140
Uploads: 0
Default

I love the idea of this mod. I really would like to use it, but Pause does nothing while I'm in Silent Hunter III.

Alt-Pause and and Ctrl-Alt-Pause both work as described, but Pause isn't detected by the script. If I press it from my Windows 10 desktop, Pause works fine and the script sends its key presses.

This is an old thread, but I am hopeful that someone will help me get this working. Any suggestions appreciated.
ferg is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2017, 10:56 AM   #64
Kendras
The Old Man
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 1,357
Downloads: 17
Uploads: 0
Icon14

A very cool mod resurfacing !

That's this kind of mod I always wanted !

Kendras is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2017, 03:12 AM   #65
ferg
Swabbie
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 19
Downloads: 140
Uploads: 0
Default

I solved my problem. It turns out it was caused by SH3 running with administrator privileges. Windows was blocking it because AutoHotkey wasn't elevated. Running the script as administrator solved the problem.

ferg is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:09 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1997- 2017 Subsim