SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > General > General Topics > PC Hardware/Software forum
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-26-2010, 09:40 PM   #1
jpc647
Nub
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 4
Downloads: 0
Uploads: 0
Default Silent Hunter III Won't Run on Windows 7

I installed Silent Hunter 3 on a Windows 7 machine and I can't get it to play. Originally it would not accept the password protection thing from starforce. I tried running the game in Windows XP, 2000, and 98 compatibility to no avail.
I followed the steps in downloading the program to allow you to play SH3 without the DVD(Silent Hunter 3 v1.4b [ENGLISH] No-DVD/Fixed EXE file). I also tried updating the game to the latest v1.4 patch. I had to try a couple of different patch 1.4b's before it would accept it. It kept telling me certain files were not valid. I then got to the loading screen where the red line loads the game contents and at the very end it crashes to the desktop. I tried downloading Directx9Res as to change the ResX and ResY but the files can not be opened by my computer. They are not recognized file formats. With these files in the game folder the game crashed after the two intro movies, it never gets to the main loading screen. I then tried updated my Directx to the current available version . Does anyone know what else I should do? Is there a patch for this game to allow windows 7 users to play?

Can anything be done to allow this game to be run on Windows 7?
jpc647 is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2010, 09:59 PM   #2
Falkirion
Ace of the Deep
 
Join Date: Aug 2008
Location: Melbourne, AUS
Posts: 1,025
Downloads: 25
Uploads: 0
Default

I'm guessing you have one of the starforce copies of SH3. Not my area of expertise but you might have some luck on the SH3 forum, if memory serves there was a topic over there covering most win7 issues.
http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=162165
There it is. Stickied on the main page of the Sh3 general forum.

Myself, I'm lucky. I've got it running perfectly from just a straight up install and GWX install.
Falkirion is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2010, 10:44 PM   #3
FIREWALL
Eternal Patrol
 
Join Date: Mar 2006
Location: CATALINA IS. SO . CAL USA
Posts: 10,111
Downloads: 511
Uploads: 0
Default

I'm running an original copy of SH3 on W7 64bit now.

Go to SH3 Forums and do a little research. The answers are there if you look.
__________________
RIP FIREWALL

I Play GWX. Silent Hunter Who ???
FIREWALL is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2010, 01:04 PM   #4
jpc647
Nub
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 4
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

All of the suggestions over there I have tried. That is where I got my information about the programs I downloaded. How does someone get an uncoded version?
jpc647 is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2010, 08:26 PM   #5
Reece
CINC Pacific Fleet
 
Reece's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Down Under
Posts: 21,713
Downloads: 171
Uploads: 0


Default

Welcome to Subsim, PM sent.
__________________

Sub captains go down with their ship!
Reece is offline   Reply With Quote
Old 10-27-2010, 10:43 PM   #6
FIREWALL
Eternal Patrol
 
Join Date: Mar 2006
Location: CATALINA IS. SO . CAL USA
Posts: 10,111
Downloads: 511
Uploads: 0
Default

Sorry to hear your having this problem with old SH3 version.

As you've seen by alot of the evasive answers posted. We'de be kicked off this website if we told you in detail how it's done.

Simple fix ? Spend another $10.00.
__________________
RIP FIREWALL

I Play GWX. Silent Hunter Who ???
FIREWALL is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2013, 07:31 AM   #7
jpc647
Nub
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 4
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

I know this thread is long dead.. But i did get it to work. I was bored at work yesterday and decided to instal it again. What a PITA.

Now I just have to instal this Grew Wolves mod and see how it is. Everyone seems to love it. But there are like 8 files and no instructions. :/
jpc647 is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2013, 08:45 AM   #8
Sailor Steve
Jammin' Again
 
Sailor Steve's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: High in the mountains of Utah
Posts: 49,998
Downloads: 605
Uploads: 249


Default

Quote:
Originally Posted by jpc647 View Post
I know this thread is long dead..
It was your thread in the first place. You get to do what you want with it.

Quote:
But i did get it to work. I was bored at work yesterday and decided to instal it again. What a PITA.
Yes it can be, but it's good to hear it's working for you. My current computer won't even run it with all the mods I want.

Quote:
Now I just have to instal this Grew Wolves mod and see how it is. Everyone seems to love it. But there are like 8 files and no instructions. :/
Put all eight files in the same folder and double-click the .exe. It will do the rest.

And it's great. Once you play with it little bit the next recommendation is SH3 Commander. It's equally easy to install and use, and also does amazing things. It's not really a mod, so there are no compatability problems.
__________________
"Conversation would be vastly improved by the constant use of four simple words: I do not know."
—Andre Maurois




Sailor Steve is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2013, 10:41 AM   #9
jpc647
Nub
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 4
Downloads: 0
Uploads: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Sailor Steve View Post
It was your thread in the first place. You get to do what you want with it.


Yes it can be, but it's good to hear it's working for you. My current computer won't even run it with all the mods I want.


Put all eight files in the same folder and double-click the .exe. It will do the rest.

And it's great. Once you play with it little bit the next recommendation is SH3 Commander. It's equally easy to install and use, and also does amazing things. It's not really a mod, so there are no compatability problems.

Haha thanks. I always liked Silent Hunter 3, but always found the career mode a little confusing. Debating on picking up 4 or 5, just for the graphics increase.

Just curious, why won't your current computer let you run it?
jpc647 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1995- 2018 Subsim