SUBSIM Radio Room Forums


SUBSIM: The Web's #1 BBS for all submarine and naval simulations since 1997

Go Back   SUBSIM Radio Room Forums > Silent Hunter 3 - 4 - 5 > SH4 Fleet Boat Mods Workshop
Forget password? Reset here

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-21-2017, 05:31 AM   #1
Lt commander lare
Grey Wolf
 
Join Date: Feb 2005
Location: southlyon michigan
Posts: 894
Downloads: 691
Uploads: 35
radar No Sound on periscope depth etc

Hi i need some help tried troubleshooting but to no avail i have in game sound and music but No Battle Stations sound, no dive alarm nothing but i hear seagulls. Installed on windows 10 before with no issues but i cannot even get sound thru the Gramaphone as well. Sound files i'm using i have had for years no problem so i know there not corrupt.

Lt Commander lare
__________________
Lt. Commander Lare
Lt commander lare is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2017, 06:00 AM   #2
Lt commander lare
Grey Wolf
 
Join Date: Feb 2005
Location: southlyon michigan
Posts: 894
Downloads: 691
Uploads: 35
radar

FYI I’m using Version 1.5 and the Gramaphone files are MP3

But if u click Battle Stations u hear nothing along with dive and surface as well as secure from battle stations all u hear is silence.

Lt Commander Lare
__________________
Lt. Commander Lare
Lt commander lare is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2017, 08:31 AM   #3
propbeanie
CTD Überbringer
 
propbeanie's Avatar
 
Join Date: May 2016
Location: The Crossroads of Mid-America
Posts: 2,891
Downloads: 193
Uploads: 0


Default

No mods, just v1.5? but you added your own mp3 files for the grammaphone?
__________________

propbeanie is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2017, 09:25 AM   #4
razark
Ocean Warrior
 
Join Date: Mar 2007
Location: Houston, TX
Posts: 2,555
Downloads: 347
Uploads: 10


Default

Check your volume sliders. I'm wondering if the Voice option might be off/low.
__________________
"Never ask a World War II history buff for a 'final solution' to your problem!"
razark is online   Reply With Quote
Old 11-21-2017, 09:47 AM   #5
Lt commander lare
Grey Wolf
 
Join Date: Feb 2005
Location: southlyon michigan
Posts: 894
Downloads: 691
Uploads: 35
radar

Yup no mods just Gramaphone. And I get nothing on the other sounds including Gramaphone.
__________________
Lt. Commander Lare
Lt commander lare is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2017, 09:49 AM   #6
Lt commander lare
Grey Wolf
 
Join Date: Feb 2005
Location: southlyon michigan
Posts: 894
Downloads: 691
Uploads: 35
Default

Done that there at Max
__________________
Lt. Commander Lare
Lt commander lare is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2017, 10:06 AM   #7
Lt commander lare
Grey Wolf
 
Join Date: Feb 2005
Location: southlyon michigan
Posts: 894
Downloads: 691
Uploads: 35
radar

Removed gramaphone files still nothing on the other sounds just silence when you press the buttons.
__________________
Lt. Commander Lare
Lt commander lare is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2017, 10:30 AM   #8
Lt commander lare
Grey Wolf
 
Join Date: Feb 2005
Location: southlyon michigan
Posts: 894
Downloads: 691
Uploads: 35
Default

Does anyone Know how to fix this very frustrating.
__________________
Lt. Commander Lare
Lt commander lare is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2017, 11:14 AM   #9
Lt commander lare
Grey Wolf
 
Join Date: Feb 2005
Location: southlyon michigan
Posts: 894
Downloads: 691
Uploads: 35
radar

Still no sound Running the Steam Version on windows 8 compatibilty and still no crew voices only for limited stuff is there anyone can tell me how to get the voices and the alarms to work i am using windows 10.
__________________
Lt. Commander Lare
Lt commander lare is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2017, 01:58 PM   #10
aanker
Pacific Thunder
 
aanker's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Yellow Sea
Posts: 1,719
Downloads: 213
Uploads: 14
Default

Quote:
Originally Posted by Lt commander lare View Post
Still no sound Running the Steam Version on windows 8 compatibilty and still no crew voices only for limited stuff is there anyone can tell me how to get the voices and the alarms to work i am using windows 10.
Read this Topic by CapnScurvy:

http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=228888

Yes, all 23 or so posts. You may just need to run the compatibility program .... or do a re-install. Don't let Steam install it to Program Files or Program (86) Files if you can help it. I suppose if you can't avoid it you probably could make a C:\Games folder and drag/ Copy!! the entire Silent Hunter Wolves of the Pacific install with the UBoat add-on to the new C:\Games folder and play this Copy instead of the Install in one of the Program Files folder as CS mentioned in the Tutorial. Be sure your SH4 shortcut points to the sh4.exe in the C:\Games\Silent Hunter Wolves of the Pacific location.

I don't use Steam but I know SH4 shouldn't be in any of the Program Files folders... especially if you want to use LAA, JSGME, or any mods. I read that Win 10 is a memory hog so SH4 really does need the 4 GB patch or LAA.

I wish there was a Win 10 SH4 Steam install Tutorial... or someone who does use Steam would chime in with what they did.
__________________
" Bless those who serve beneath the deep,
Through lonely hours their vigil keep.
May peace their mission ever be,
Protect each one we ask of thee.
Bless those at home who wait and pray,
For their return by night and day."

aanker is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2017, 05:22 PM   #11
propbeanie
CTD Überbringer
 
propbeanie's Avatar
 
Join Date: May 2016
Location: The Crossroads of Mid-America
Posts: 2,891
Downloads: 193
Uploads: 0


Default

I tried to post yesterday, and my ISP dropped me in the middle of it, but what aanker says about the install folder with Steam is really important. Steam changed their "security" though, and you usually can't just copy and move their games anymore. What you have to do now is use the Steam app on your computer, log-in to it, and then create a Library Folder on a different hard drive from the main Steam folder. So I've got "C:\Program Files (x86) \Steam...", and a Library Folder of "D:\Games \Steam \Silent Hunter x\" (both SH3 & SH5 of mine are Steam). If you don't have a 2nd hard drive, that makes it a bit tough, but if you don't have too many games, you can un-install Steam, then re-install it in a different folder and be OK... Between that and maybe a corrupt install to begin with, or maybe if you used Steam's "Verify" on the game... that could warp what you had to the point of it not working correctly... - but there's not too many things that can cause your symptoms. Old Saved Game used, Steam SH4 in the Program Files directory, a bad install, bad Game Sound Settings, bad Windows Sound settings, or hardware failure - but you've got some sounds, right?... ??
__________________

propbeanie is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2017, 07:55 PM   #12
Lt commander lare
Grey Wolf
 
Join Date: Feb 2005
Location: southlyon michigan
Posts: 894
Downloads: 691
Uploads: 35
radar

Thank you all for Helping my Sound mod that I created years ago needed to be updated I used Goldwave and all is working again thank you for all the Help.
__________________
Lt. Commander Lare
Lt commander lare is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2017, 08:50 PM   #13
aanker
Pacific Thunder
 
aanker's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Yellow Sea
Posts: 1,719
Downloads: 213
Uploads: 14
Default

Quote:
Originally Posted by Lt commander lare View Post
Thank you all for Helping my Sound mod that I created years ago needed to be updated I used Goldwave and all is working again thank you for all the Help.
I'm glad it was something easy. GoldWave is great.

Happy Hunting!
__________________
" Bless those who serve beneath the deep,
Through lonely hours their vigil keep.
May peace their mission ever be,
Protect each one we ask of thee.
Bless those at home who wait and pray,
For their return by night and day."

aanker is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2017, 07:29 AM   #14
propbeanie
CTD Überbringer
 
propbeanie's Avatar
 
Join Date: May 2016
Location: The Crossroads of Mid-America
Posts: 2,891
Downloads: 193
Uploads: 0


Default

Was it "mixed sample rates", Lt commander lare, or bit-depth? Windows XP didn't care, but starting with Vista, Windows and its DRM "lock" the audio stream, such that if you have an older game that didn't re-sample audio and left it to Windows, it would all work only if all the audio was of the same sample rate and bit-depth, such as 44.1kHz @ 16-bits, and if you had the computer set to that same rate. That kind of stuff gets real frustrating if you're going from Games at 44.1kHz to a movie at 48kHz, and you're using older software (like SH4)...
__________________

propbeanie is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2017, 12:42 AM   #15
Lt commander lare
Grey Wolf
 
Join Date: Feb 2005
Location: southlyon michigan
Posts: 894
Downloads: 691
Uploads: 35
radar

yes thats what it was i have since corrected the files and Just completed my 1st war patrol.
__________________
Lt. Commander Lare
Lt commander lare is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © 1997- 2017 Subsim